Centrul de Vaccinari Internationale, considerat foarte util de catre beneficiari

Centrul de Vaccinari Internationale, considerat foarte util de catre beneficiari

Persoanele care acceseaza serviciile medicale si de consiliere pentru a calatori in siguranta in strainatate, considera extrem de util Centrul de Vaccinari Internationale, deschis in luna iunie, la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea.

Satisfactia oamenilor e data atat de accesibilitatea, dotarea, conditiile si confortul de la Centrul de Vaccinari Internationale din cadrul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea cat si de profesionalismul dr. Adina Budea, medic epidemiolog, care administreaza personal vaccinurile si care ofera fiecarui solicitant increderea in sine printr-o paleta vasta de informatii particularizate, personalizate, de care au nevoie in timpul calatoriei.

Certificatul de vaccinari internationale oferit la SPITALUL CLINIC PELICAN Oraea are caracter international, stampilele si mentiunile in limba engleza atestand oriunde vaccinurile administrate beneficiarilor.

Ce spun oamenii?

Persoanele care se adreseaza unicului Centru de Vaccinari Internationale din Bihor, deschis in cadrul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea il considera foarte util din doua motive: - ii scutește de drumuri pentru achizitionarea si administrarea de vaccinuri necesare deplasarii in strainatate - primesc aici informatii practice despre modul in care trebuie sa aiba grija sa isi pastreze sanatatea (sa consume doar apa imbuteliata, sa nu consume gheata in bauturi pentru ca nu e certa provenienta acesteia, sa curete coaja fructelor cand nu au apa la indemana , sa nu consume carne nepreparata termic, sa respecte mai strict anumite reguli de igiena, sa isi pregateasca pentru deplasare unele medicamente etc).

STUDENTA LA FACULTATEA DE MEDICINA SI FARMACIE Oradea:

“La 1 august merg in Egipt pentru o luna de zile, in cadrul unui proiect de cercetare. Am aflat de pe site-ul Spitalului Pelican ca are acest centru. Prin decembrie – ianuarie am decis sa merg in Egipt si, daca nu s-ar fi deschis la Oradea un astfel de centru, as fi comandat vaccin de la Victor Babes. Dar de la doamna doctor Adina Budea, de aici, de la Centrul de Vaccinari Internationale de la Spitalul Pelican, am aflat si informatii suplimentare mult mai vaste si sigure. Este oportun acest centru si sunt multumita, De altfel, eu vin aici si la cabinetul de Oftalmologie si recomand spitalul”.

DR. ADINA BUDEA, medic epidemiolog la Centrul de Vaccinari Internationale de la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea:

TANARA DIN ORADEA:

“Sunt din Oradea, dar lucrez in Ungaria. Am spus sa vin la acest centru sa rezolv doua lucruri o data: imi vad familia si imi asigur sanatatea la Centrul de Vaccinari Internationale de la acest spital. Am aflat din ziar de centru. Plec in excursie pentru 10 zile in Japonia. Am facut rezervarea inca din ianuarie si voi pleca in noiembrie. Am timp suficient sa imi fac toate vaccinurile de care am nevoie. Daca nu s-ar fi deschis aici, as fi avut o mare problema. Cand am citit in ziar, m-am gandit ce bine pentru mine fiindca plec in Asia si am nevoie de siguranta. Nu stiam ca se dau atat de multe informatii foarte necesare pentru excursie. Mi-e frica de ace. Dar dupa primul vaccin, la al doilea, mi-a trecut fiindca am prins incredere in doamna doctor”.

IMPORTANT! Rugam in continuare persoanele care pleaca in strainatate, oriunde in lume, sa se prezinte cat de repede la Centrul de Vaccinari Internationale, pentru a avea timp suficient de administrare a dozelor de vaccin, dat fiind faptul ca unele trebuie efectuate in 2, chiar 3 rapeluri, la cateva luni distanta.

Pentru programari, va rugam sa apelati Call Center 0259.444444 sau sa va prezentati la receptia de la Ambulatorul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea, str. Corneliu Coposu nr. 2.

INFORMATII DE BACKGROUND:

Din luna iunie 2019 in Ambulatorul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (str. Corneliu Coposu nr. 2, parter, Cabinetul 13) functioneaza Centrul de Vaccinari Internationale, autorizat de Ministerul Sanatatii,  destinat evaluarii persoanelor care pleaca in strainatate.

Centrul de Vaccinari Internationale al spitalului nostru din Oradea este singurul centru autorizat din Bihor in cadrul caruia persoanele care calatoresc in strainatate beneficiaza de setul complet de evaluare, vaccinare si consiliere personalizata, in functie de zona vizitata si de riscurile imbolnavirii.

De ce ai avea nevoie de o consultatie inainte de calatorie? Dr. Adina Budea, medic specialist epidemiolog: “Este important sa iei in considerare toate aspectele care iti pot afecta sanatatea atunci cand calatoresti: expunerea la diferiti agenti infectiosi, mijloacele de transport utilizate (zborul la altitudine poate predispune la barotrauma sonora, etc), activitatile efectuate in calatorii (scuba diving, alpinism la mare altitudine, etc) sau chiar posibilele neplaceri datorate inrautatirii conditiilor medicale preexistente deplasarii. Calatorul trebuie sa fie informat asupra riscurilor pentru sanatate pe care le poate implica o iesire in exteriorul tarii noastre, astfel incat sa poata lua o serie de masuri preventive”.

Cu cat timp inainte de calatorie e bine sa vii la consultatie de epidemiologie? – o consultatie completa de specialitate e bine sa fie programată cat mai curand posibil – cu minimum 4-6 saptamani inaintea plecarii, pentru a realiza bilantul vaccinal, obtinerea vaccinurilor si administrarea lor (ex: vaccinul impotriva febrei galbene trebuie administrat cu minim 10 zile inaintea calatoriei)

Cine efectueaza consultatia si vaccinarea? In cadrul Centrului de Vaccinari Internationale autorizat de catre Ministerul Sanatatii, consultatiile si vaccinarea sunt realizate de catre dr. Budea Adina, medicul specialist epidemiolog al SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea.

Servicii oferite de catre Centrul de Vaccinari Internaționale din cadrul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea: • consiliere si suport in vederea prevenirii unor boli specifice calatoriilor in zone indepartate • consiliere prevaccinala aferenta • urmarire postvaccinala • eliberarea de certificate de vaccinare internationala • profilaxia malariei • sfaturi cu privire la igiena alimentara si ingrijirea sanatatii pe parcursul calatoriilor • evaluarea riscului de a contracta o boala si a starii de sanatate a turistului • vaccinare profilactica pentru urmatoarele boli: hepatita A, hepatita B, rubeola, oreion, rujeola, varicela, difterie, tetanos, tuse convulsiva, rabie, infectii cu Hemophyllus Influenzae, poliomielita, gripa, febra galbena, febra tifoida, meningita meningococica, pneumonii pneumococice, indicatii tratament profilactic antimalarie.

Beneficiile vaccinarii:

• scopul vaccinarii este prevenirea unor boli grave,pentru care nu exista tratament • vaccinurile protejeaza organismul de imbolnaviri severe, suferinta, invaliditate, costuri individuale • persoana vaccinata are o protectie indelungata fata de boala pentru care a fost vaccinata • costurile vaccinarii sunt considerabil reduse fata de costurile bolii

Riscurile vaccinarii:

• niciun vaccin nu este fara riscuri, dar acestea sunt minore in comparatie cu bolile pe care le previn

Important de stiut: – calitatea vaccinurilor e recunoscuta international – vaccinurile sunt administrate de medicul nostru specialist in Epidemiologie, dr Adina Budea, conferind beneficiarilor siguranta actului medical – accesul la Cabinetul de Epidemiologie in vederea evaluarii, consilierii si vaccinarii se face direct, pe baza de programare, la receptia Ambulatorului de pe str. C. Coposu nr. 2 sau prin Call Center: 0259444444.

Evitati bolile contagioase pentru a calatori in siguranta! Rezervati-va timp pentru un consult complet de specialitate! Intrebati medicul despre vaccinurile recomandate!