Am sprijinit evenimentele sociale si sportive din weekend cu asistenta medicala de urgenta de la echipaje ale Ambulantei Pelican

In weekend-ul plin de evenimente sociale si sportive, Spitalul Clinic Pelican Oradea s-a implicat oferind prim ajutor medical calificat celor care au avut urgente medicale.
Astfel, la binecunoscuta manifestare culturala Majalis, ajunsa la a XVII-a editie, un echipaj medical al Ambulantei Pelican (format din dr. Tolvic Arnold, as. Peter Cristian si amb. Mos Aurel) a fost prezent pe tot parcursul evenimentului sustinut in Santul Cetatii.

Manifestarea de anvergura a durat pana in miez de noapte, iar echipajul medical specializat al Ambulantei Pelican a intervenit la cinci cazuri medicale diferite. O persoana de 22 de ani, in stare de ebrietate, in stare postepileptica, a primit prim ajutor medical specializat si a fost ulterior asistat medical pana la spital.
O tanara de 18 ani a suferit o sincopa si a fost ingrijita de echipajul medical condus de dr. Tolvic Arnold de la Ambulanta Pelican. Un alt tanar, de 17 ani, a beneficiat de ingrijiri medicale de urgenta de la echipajul nostru pentru stare de agitatie psihomotorie. Si un baiat de 14 ani care a facut o lipotimie a fost ingrijit de dr. Tolvic si echipajul Ambulantei Pelican. La fel, o tanara de 24 de ani, cu colica biliara, a primit ajutor specializat in urgenta de la echipajul Ambulantei Pelican Oradea.
Manifestarea culturala, la care au participat mii de oameni, a fost supravegheata de Ambulanta Pelican pana la miezul noptii, cand s-au incheiat evenimentele din Santul Cetatii.

Duminica, doua competitii sportive diferite au beneficiat de prezenta unui echipaj al Ambulantei Pelican, format din dr. Tolvic Arnold, as. Marcel Egyedi si amb. Baratki Iosif.
Astfel, de la ora 11:00, meciul de fotbal feminin, organizat de CS Sporting Lugas si sustinut la Baza Sportiva de la Paleu, iar apoi, de la 15:30, competitia de baschet masculin, sustinuta la Arena Antonio Alexe, s-au desfasurat sub atenta supraveghere a echipajului nostru de la Ambulanta Pelican. Cele doua competitii s-au derulat fara accidente, spre incantarea spectatorilor.  
Azi, competitiile sportive de la Diosig, organizate de SC Agroind Cauaceu SA intre orele 10:30 – 16:30, la iesirea dinspre Diosig spre vama, sunt supravegheate tot de un echipaj medical al Ambulantei Pelican.