Departamentul de Cardiologie al Spitalului Pelican asigura preventia, diagnosticul si tratamentul tromboembolismului pulmonar

Departamentul de Cardiologie al Spitalului Pelican asigura preventia, diagnosticul si tratamentul tromboembolismului pulmonar

Ziua Internationala a Trombozei e marcata anual din 2014 in data de 13 octombrie.

Conform datelor ANMCS, impactul trombozei (TEV) in societate este major si constituie o problema medicala si socio-economica:

“•  1 din 4 decese din lume este cauzat de tromboza

• TEV este prima cauza de deces in spital, ce ar putea fi prevenita

• primele 3 în topul cauzelor de deces cardiovascular au legatura cu cheagurile de sange

• pana la 60% dintre cazurile de TEV apar in spital sau ca urmare a spitalizarii

•TEV – cauza principala de deces prevenibil in spital, in fata infectiilor si pneumoniei

• TEV ucide mai multe persoane in fiecare an, decat cancerul de san, accidentele auto si SIDA impreuna.”

(sursa: https://anmcs.gov.ro/web/ziua-internationala-a-trombozei/)

In acest sens, medicii nostri cardiologi asigura diagnosticul si tratamentul tromboembolismului pulmonar, dar in primul rand preventia acestei afectiuni grave.

Dr. MUT-VITCU BOGDAN, medic primar cardiolog, cu competenta in Cardiologie interventionala si Ecocardiografie:

Tromboza venoasa profunda este o afectiune in care se formeaza cheaguri de sange in venele profunde de la nivelul gambelor, coapselor sau bratelor. Cheagurile de sange afecteaza circulatia la nivelul extremitatii respective, dar riscul mare este reprezentat de migrarea lor in circulatia sanguina, ajungand sa blocheze arterele pulmonare. Aceasta situatie grava, cu potential letal, este tromboembolismul pulmonar. Departamentul de cardiologie al Spitalului Pelican asigura diagnosticul si tratamentul tromboembolismului pulmonar, dar in primul rand preventia acestei afectiuni grave. Depistarea factorilor de risc si diagnosticul precoce al trombozei venoase profunde, cu ajutorul ecografiei Doppler vasculare, au un rol esential in preventia tromboembolismului pulmonar, salvand vieti”.

INFORMATII DE BACKGROUND

CENTRUL PENTRU INTERVENTII CARDIOVASCULARE DE LA SPITALUL PELICAN ORADEA este un centru de excelenta pentru diagnosticul si tratamentul bolilor cardiovasculare, intr-un spital modern, cu dotari de ultima generatie si o echipa multidisciplinara cu vasta experienta. S-au facut investitii importante in tehnologie performanta si au fost cooptati specialisti de renume in cardiologie si chirurgie cardiaca, astfel incat sa putem trata orice afectiune cardiovasculara.

Spitalul Pelican este primul spital din zona de nord-vest a Romaniei care poate oferi pacientilor servicii medicale cardiovasculare complete, intr-o abordare integrata, avand la dispozitie departamentele de cardiologie, cardiologie interventionala, electrofiziologie cardiaca, imagistica cardiovasculara, chirurgie cardiaca si vasculara, anestezie si terapie intensiva cardiaca. Toate acestea la standarde europene, intr-o ambianta placuta si prietenoasa.

Centrul pentru Interventii Cardiovasculare

Str. Corneliu Coposu, nr. 14A-14B

Consilier medical: Daniela Gavruta - 0722 104 245