Dr Razvan Zdrehus, Evolutia cancerului de col uterin e lunga,exista timp de tratament

Un medic obstetrician dr. Razvan Zdrehus  si un medic oncolog dr. Ioana Puscas de la Spitalul Pelican au oferit informatii, dar si sfaturi utile, de prevenire a cancerului de san si de col uterin, la evenimentul organizat vineri dupa masa de catre Organizatia Femeilor Liberale: "Campania pentru preventia cancerului de san si a cancerului de col uterin la femei".

Spitalul Pelican a fost partener in acest proiect cu scop de informare a populatiei feminine despre importanta screeningului pentru depistarea precoce a cancerului de san si a screeningului pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin. 
Dr. Razvan Zdrehus a incurajat doamnele si domnisoarele prezente sa isi faca un control periodic intrucat cancerul de col uterin, la fel ca cel de san, e vindecabil. Medicul a accentuat ca evolutia cancerului de col uterin e lunga, astfel incat exista timp pentru depistare precoce cat si pentru tratament.

Directorul comercial al Spitalului Pelican, Angela Pernes, a informat ca, din pacate, doar un procent de sub 10% dintre doamne si domnisoarele eligibile la screeningul de cancer de col uterin (cu varsta intre 25-64 ani), gratuit pe plan national, si-au facut in ultimii cinci ani acest test. Spitalul Pelican ofera, gratuit acest screening, fiind decontat prin Programului National se Sanatate al Ministerului Sanatatii. 
Intalnirea de vineri a avut un grad mare de emotie, o doamna invitata special relatand despre faptul ca boala (cancerul de san) a schimbat-o in bine si a determinat-o sa vorbeasca despre afectiune, fiindc onvinsa ca se va vindeca daca urmeaza tratamentul si are un mod pozitiv de a gandi si a trai.
Finalul intalnirii a fost interactic, cu intrebari din partea auditoriului si cu tombole speciale.


Amintim ca la Spitalul Pelican se efectueaza gratuit screening de cancer de col uterin si se deruleaza in aceasta luna o campanie de preventie privind de sanatatea “TOTUL PENTRU SANATATEA TA” in cadrul caruia oferim reduceri de pana la 70% si gratuitati la servicii medicale, consultatii, investigatii, pentru verificarea starii de sanatate.