Impreuna cu parternerii nostri - CSM Oradea

Impreuna cu parternerii nostri - CSM Oradea

Parteneriatul nostru creat cu CSM Oradea a fost tema conferintei de presa de marti dimineata (10 octombrie 2017, la Sala Antonio Alexe), cu scopul de a oferi oamenilor siguranta ca atat CSM cat si Spitalul  Pelican manifesta atentie totala fata de jucatorii CSM Oradea pe parcursul intregului sezon competitional.

Din partea Spitalului Pelican au participat directorul commercial Angela Pernes si medicul ortoped Marius Chirea, care a si efectuat prima operatie pentru un jucator CSM.
Serban Sere, presedintele CSM Oradea, a transmis: “Suntem constienti de faptul ca acvitatea sportiva de performanta este adesea influentata de starea medicala si de accidentarile cu care sportivii nostri se confrunta. Din acest motiv, suntem bucurosi sa oferim sportivilor de la toate sectiile clubului servicii medicale complete prin intermediul parteneriatului pe carei îl vom dezvolta cu Spitalul Pelican Oradea. Sunt fericit ca putem sa le oferim sportivilor nostri aceste facilităti si putem doar sa speram ca prin intermediul acestei colaborari activitatea sportivilor nostri se va desfasura in conditii cat mai optime”.

Directorul commercial de la Spitalul Pelican, doamna Angela Perneș, a explicat importanta maxima pe care unitatea noastra medicala o acorda partenerilor nostri, in favoarea tuturor membrilor CSM: “Spitalul Pelican sustine sanatatea, asa cum o spune si sloganul nostru ‘Totul pentru sanatatea ta’. Noi incercam sa acordam incredere sportului. Sanatatea este un lucru esential pentru orice om, dar in special pentru sportivi, iar sportul este un vector al sanatatii. Ne-am propus ca in acest an sa oferim asistenta medicala tuturor sportivilor CSM Oradea. Acordam servicii de inalta calitate prin echipa de profesionisti a Spitalului Pelican tuturor pacientilor nostri, sportivii CSM Oradea si nu numai.
Dorim sa oferim sportivilor de la CSM Oradea sprijin si suport medical, sa le evaluam starea medicala, iar prin tehnicile folosite de medicii nostri sa le oferim un parcurs continuu in desfasurarea activitatii sportive, respectiv o recuperare cat mai rapida in cazul accidentarilor pe care sportivii le sufera. Vom fi prezenti la fiecare meci al echipelor si sportivilor CSM Oradea prin Ambulanta Pelican si vom acorda servicii de urgenta in cazul in care e nevoie, astfel încat sa veghem asupra sportivilor si la evenimentele pe care clubul le organizeaza”. Astfel, a spus directorul commercial Angela Pernes, “intre serviciile medicale oferite se numara imagistica, ce cuprinde RMN, tomografie, ecografie și alte servicii de înalta performanta, care depisteaza eventualele leziuni ale sportivului. Partea de recuperare medicala si fizioterapie este extrem de importanta pentru a ajuta sportivul sa se recupereze medical si sportiv, in conditii cat mai profesioniste, iar atunci cand revine in activitatea sportiva sa o faca in conditii optime. De asemenea, oferim interventii chirurgicale, de ortopedie, necesare in anumite cazuri de accidentare. Medicii nostri au o pregatire solida si si au tehnici de inalta calitate in acest sens.  

Un prim pas concret in colaborarea cu CSM Oradea, dincolo de analizele medicale de rutină, a fost realizarea unei interventii chirurgicale speciale, pentru un sportiv de la CSM, interventie realizata de catre domnul doctor Marius Chirea si o echipa complexa de la Spitalul Pelican.

Dr. Marius Chirea a precizat următoarele:

“In primul rand doresc sa îmi exprim multumirea pentru faptul ca avem posibilitatea sa ajutam sportul oradean. Avem la dispozitie tehnici care pot ajuta sportivii de la polo și handbal, cu privire la accidentarile suferite la nivelul umarului, iar pentru baschetbalisti si handbalisti, in cazul unor accidentari la nivelul genunchiului. Putem reconstrui si ajuta la redarea functiilor articulatiilor. Avem posibilitatea sa facem transplanturi (inlocuiri) de ligamente incrucisate.
Saptamana trecuta am efectuat prima interventie chirurgicala asupra unui sportiv de la CSM Oradea. Este vorba despre Nitu Razvan, care în urma cu aproximtiv zece ani a suferit o ruptura de ligament incrucisat anterior si dupa operatia efectuata atunci, urmata de recuperarea sportiva, el a reintrat in circuit. Problema este ca grefa folosita la interventia de atunci a cedat si practic a suferit o noua ruptura a ligamentului incrucisat. Acum o saptamana i-am vazut o rezivie, pe genunchi, cu modificarile de rigoare dupa anii de sport pe care jucatorul i-a acumulat. I-am refacut ligamentul incrucisat anterior, i-am facut sudura de menisc, transplant de cartilaj pe genunchi. Interventia de saptamana trecuta a fost un succes, insa reintrarea in circuitul sportiv se va face, preconizez, in decurs de opt luni. Acest lucru se explica prin faptul ca este a 2-a interventie de acest gen, pe acelasi ligament. Acesta e motivul pentru care nu va reveni in teren peste sase luni, așa cum se intampla de obicei. Important este ca functia genunchiului sa fie recuperata in procent cat de mare posibil.
Toate tehnicile le facem artroscopic. Cu alte cuvinte, se intervine in 2-3 locuri, pe un diametru foarte mic. Nu deschidem articulatia si totul se face sub control video. Este vorba despre incizii foarte mici, iar acest lucru aduce de la sine o artofibroză scazuta. Prin urmare, recuperarea post operatorie este foarte mult scurtata, lucru esențial in activitatea sportiva. Avem dotarea si pregatirea profesionala necesara pentru a ajuta CSM Oradea ori de cate ori este nevoie”.