OBSTETRICA-GINECOLOGIE, pacienta operata laparoscopic pentru fibroame uterine: „Atata rabdare si calm cat am vazut la Spitalul Pelican, nu am mai vazut nicaieri!”

OBSTETRICA-GINECOLOGIE, pacienta operata laparoscopic pentru fibroame uterine: „Atata rabdare si calm cat am vazut la Spitalul Pelican, nu am mai vazut nicaieri!”

Un caz dificil a fost rezolvat cu succes prin interventie chirurgicala minim-invaziva, de catre dr. ZDREHUS RAZVAN, medic primar la sectia de Obstetrica-Ginecologie.

Pacienta are varsta de 50 de ani, este din zona Marghitei si primele simptome spune ca i-au aparut in urma cu aproximativ cinci ani.

PACIENTA: „Eu am mers regulat la medic pentru control, investigatii, mi-am facut inclusiv mamografii. Acum cinci ani mi s-au descoperit doua fibroame uterine, dar mi s-a spus ca pana voi ajunge la perioada de menopauza se vor reduce. In noiembrie anul trecut insa, eram in Austria, unde lucrez de cativa ani si am facut o tromboza la genunchiul drept. Acolo m-au vazut doi medici, dintre care unul mi-a spus ca e tumoare. Am luat tratament si m-am intors acasa, in Romania si, in ianuarie anul acesta am mers la cardiolog, unde mi s-a confirmat diagnosticul de tromboza. Dar era mai profunda. Am fost imediat operata la picior. Apoi mi-am facut analize si am aflat ca cele doua fibroame nu doar ca nu s-au redus, ci au crescut in dimensiuni si mi s-a recomandat operatie. Eu eram iar la munca, in Austria si o prietena mi l-a recomandat pe domnul doctor ZDREHUS RAZVAN, de la Spitalul Pelican. Aveam deja dureri mari si noaptea.

Am trimis domnului doctor actele medicale si mi-a spus ca interventia se poate face laparoscopic. Cand am intrat in cabinet, aveam emotii foarte mari, dar, de la prima discutie, am depasit aceasta bariera. Domnul doctor Zdrehus a vorbit cu mine atat de frumos si s-a comportat cu mine atat de frumos!!… Era mai mult decat o relatie medic – pacient, a fost o discutie ca de la om la om. Domnul doctor ZDREHUS RAZVAN va ramane medicul meu de suflet”.

Pacienta a fost operata de catre o echipa condusa de domnul doctor ZDREHUS RAZVAN, cu suport ATI din partea echipei condusa de domnul doctor BOTEA MIHAI, medic specialist ATI.

Dr. ZDREHUS RAZVAN, medic primar Obstetrica-Ginecologie: „Fibromul uterin este o tumora benigna, ce poate fi localizata in interiorul uterului, cand poate provoca menometroragii si dureri sau se poate localiza pe suprafata uterului, cand, in functie de volumul tumoral, comprima organele invecinate, provocand simptomatologie nespecifica de disconfort pelvin. Cresterea este in general lenta, astfel ca simptomatologia se instaleaza treptat, nefiind specifica, cum a fost si in cazul acestei paciente. S-a prezentat dupa un episod remis de tromboza venoasa a membrului inferior drept cu simptomatologie de durere pelvina difuza. In urma evaluarii clinice si imagistice s-au evidentiat multipli noduli fibromatosi subserosi (dezvoltati pe suprafata uterului). Particular pentru acest caz era prezenta bilaterala a nodulilor intraligamentari (dezvoltati in lateralul corpului uterin), ce ducea la un diamentru transversal uterin de peste 12 cm, comprimand structurile vasculo-nervoase pelvine. Din fericire, experienta echipei noastre in chirurgia ginecologica minim-invaziva ne-a permis sa ii oferim cu incredere solutia chirurgicala prin abord laparoscopic. A fost o operatie de histerectomie totala laparoscopica cu conservarea ovarelor, ce a necesitat disectia atenta si meticuloasa a nodulilor fibromatosi intraligamentari, datorita vecinatatii acestora cu structurile delicate ale pelvisului. Caracterul minim- invaziv a permis efectuarea interventiei cu pierderi minime de sange, dureri postoperatorii foarte reduse si recuperare in cateva zile, nu saptamani”.

PACIENTA: „Imediat dupa operatie m-am simtit atat de bine de parca Dumnezeu mi-a luat durerea cu mana. Stiti, dupa operatie am fost internata un pic si la ATI si apoi pe sectie. Dar eu atata rabdare cata am vazut aici nu am mai vazut nicaieri. Eu nu am decat cuvinte de lauda despre acest spital. Tot timpul am fost intrebata daca doresc ceva, mi s-aspus sa sun daca am nevoie oricand de orice, dar nu am avut nevoie de nimic. Mancarea este foarte buna. Personalul, de la domnul doctor, la asistente, infirmiere, toti sunt interesati ca tu sa te faci bine. Recomand Spitalul Pelican pentru ca aici chiar simti ca cineva vrea sa te ajute, se depaseste bariera pacient – personal medical, aici sunt oameni. Si nu am nicio taietura, ma simt bine, urmez tratamentul si voi reveni la control. Multumesc tuturor”.

Informatii si programari:
Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
• online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)
Ambulanta Pelican poate fi solicitata la numarul de telefon direct: 0259.962.