ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE: Pacienta operata la sold prin abord direct anterior minim-invaziv, dupa ce a avut Covid: Spitalul Pelican e exact ca spitalele din Chicago!

ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE: Pacienta operata la sold prin abord direct anterior minim-invaziv, dupa ce a avut Covid: Spitalul Pelican e exact ca spitalele din Chicago!

O noua reusita interventionala a avut loc in cadrul sectiei de ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE.
Pacienta, din Curtici (judetul Arad), cu dureri insuportabile date de coxartroza si accentuate mult dupa ce a avut Covid, a beneficiat de interventie chirurgicala de protezare a soldului, prin abord direct anterior minim-invaziv, interventie efectuata cu succes de catre echipa medicala condusa de dr. DEJEU TUDOR SERGIU, medic specialist ortoped, licentiat in Medicina.

Interventia chirurgicala speciala s-a realizat cu suportul echipei medicale de la sectia de ANESTEZIE TERAPIE INTENSIVA, condusa de dr. BIMBO SZUHAI ERIKA, medic primar, sef sectie ATI si al echipei de la FIZIOTERAPIE, condusa de GIURCA BRIGITTA, fiziokinetoterapeut.

Inainte de externare, pacienta a dorit sa transmita incurajari persoanelor aflate in situatii similare, cu scopul de a-si reface si ei sanatatea cat mai repede la Spitalul Pelican.

PACIENTA: “Am 62 de ani si, de cativa ani, ma tot dureau soldul si piciorul. Am avut Covid in luna martie anul acesta si, doar dupa cateva saptamani, am ajuns efectiv oloaga, intr-atat s-au accentuat durerile. Am fost la Spitalul Militar din Timisoara, dar acolo mi-au spus ca lista de asteptare este foarte lunga. Eu as fi fost al 614 – lea pacient programat la operatie. Ciudat, dar am observat ca foarte multi oameni cu probleme de sold au suferit intensificari ale durerilor dupa ce au avut Covid. Pentru mine ar fi insemnat sa astept poate chiar doi ani si nu mai puteam, aveam dureri prea mari. Sotul meu a sunat si la Bucuresti, dar era prea departe si scump. Asa ca am intrat pe internet si am descoperit pe pagina web a Spitalului Pelican din Oradea ca aici se realizeaza acest fel de interventii chirugicale. Am si un nepot la Oradea, pe care l-am sunat si mi-a confirmat ca e bine sa vin aici pentru operatie. Mi-am facut programare la domnul doctor DEJEU TUDOR SERGIU si, la o saptamana doar, am si venit la consultatie”.

Pacienta a beneficiat saptamana trecuta de interventie chirurgicala directa prin abord minim-invaziv, realizata de dr. DEJEU TUDOR SERGIU, care are licenta de practica si in Germania si care este specializat pe astfel de interventii la sold, dar si pe interventii la nivelul genunchilor – curs de pregatire in Irlanda.
Imediat dupa interventia chiururgicala, pacienta a inceput programul de fizioterapie. Astfel, la doar cateva ore dupa operatie, pacienta a fost ajutata sa umble cu cadrul, iar doua zile mai tarziu, sa coboare scarile.

Dr. DEJEU SERGIU TUDOR, medic specialist ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE“Pacienta s-a prezentat in cabinet cu durere la nivelul soldurilor. In urma discutiilor despre boala si dupa analizarea tuturor aspectelor cazului, am hotarat ca varianta recomandata de tratament este protezarea soldului drept prin abord minim-invaziv direct anterior. Evolutia postoperatorie a fost foarte buna si prognosticul este pozitiv“

GIURCA BRIGITTA, fiziokinetoterapeut“Pacienta M. a inceput mobilizarea chiar de pe sectia ATI, unde a facut, asistat, primii pasi cu cadrul de mers. Recuperarea a continuat la sectia de ORTOPEDIE, unde membrul operat a fost mobilizat pasiv cu ajutorul unui dispozitiv robotizat (Artromot). Prin exercitii active asistate, se continua recuperarea mobilității si a deficitului muscular dobandite in urma patologiei. Cateva ore mai tarziu, pacienta a fost capabila sa se deplaseze fara nicio problema cu o singură carja. Pana la externare, pacienta a reusit sa urce si sa coboare scarile si si-a recapatat independenta la mers”.

PACIENTA: “Domnul doctor DEJEU SERGIU este deosebit. Mi-a explicat totul, pe inteles: mi-a aratat protezele, mi-a aratat pe CD ce trebuie facut, mi-a spus si de costuri, absolut tot. Apoi m-a lasat pe mine sa decid. Stiti, am o nepoata kinetoterapeut intr-un spital de profil din Chicago. Si, cand i-am povestit, mi-a spus ca este la fel si la ei si ca nu e nicio diferenta. Dar sa stiti ca asa si este, un spital de nivelul celor din Statele Unite ale Americii. Despre domnul doctor DEJEU SERGIU TUDOR va zic ca e de nota 10 cu plus, nu va pot spune ce vorba frumoasa are, cum iti explica tot si are grija de tine. E o placere.
La ATI, toata noaptea au venit sa ma vada, am fost monitorizata tot timpul si ma intrebau foarte des cum ma simt, daca am nevoie de ceva, La fel, domnii fizioterapeuti au venit la mine imediat dupa operatie, cand inca eram la ATI. Seara m-au operat si dimineata mi-au pus un aparat sa imi miste piciorul, apoi m-au ajutat sa umblu cu cadrul. Va dati seama? Mama mea a stat 10 zile, tot cu soldul, dupa operatie, fara exercitii, in spital de stat la Arad, iar eu de abia m-am trezit din operatie si am intrat in programul de recuperare. De asistente la fel, incredibil ce frumos iti vorbesc, te ajuta cu mare drag si nu se supara ori de cate ori le chemi. Stiti, nu inteleg ceva: cadrele medicale fac aceeasi scoala, de Medicina, de ce nu pot sa se comporte la fel de frumos, e inaltat un gard? Aici, la Spitalul Pelican se vede ca isi fac munca din pasiune, totul pentru pacient. Mancarea e prea buna, chiar prea multa pentru un pacient ca mine fiindca mananc putin. Nu am dus lipsa de nimic in spital. De curatenie nici nu mai spun, sunt foarte, foarte multumita. Spitalul Pelican Oradea chiar e de recomandat“.

Informatii si programari:
Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
• online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)
Ambulanta Pelican poate fi solicitata la numarul de telefon direct: 0259.962.