ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE: Proteza totala bilaterala de sold prin abord minim-invaziv direct anterior pentru un pacient din Deva: „rezultatele după operatie vorbesc de la sine: la cinci zile de la operatie ma durea doar locul de la branula!”

ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE: Proteza totala bilaterala de sold  prin abord minim-invaziv direct anterior pentru un pacient din Deva: „rezultatele după operatie vorbesc de la sine:  la cinci zile de la operatie ma durea doar locul de la branula!”

La interventiile chirurgicale de mare finete care se efectueaza in cadrul CENTRULUI DE ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE apeleaza multi pacienti din afara judetului Bihor.

Un pacient, cu varsta de 65 de ani, a venit din Deva la Spitalul Pelican Oradea pentru a beneficia de intervenție chirurgicala necesara rezolvarii afectiunii de care suferea: coxartroza bilaterala.

Artroplastia totala de sold prin protezare simultana bilaterala a soldurilor prin abord minim invaziv direct anterior, a fost realizata de catre o echipa medicala specializata, condusa de dr. CHIREA MARIUS, medic primar ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE, cu aport esential din partea echipei noastre de anestezisti si cu suport post-interventional de recuperare de la echipa de fizioterapeuti din cadrul aceleasi sectii.

Dr. CHIREA MARIUS, medic primar ORTOPEDIE – TRAUMATOLOGIE:

“Cu ajutorul abordului minim-invaziv direct anterior putem efectua protezarea ambelor solduri concomitent deoarece pierderile de sange sunt mai mici iar pozitia pe masa operatorie permite acest lucru. La un abord clasic pacientul este pozitionat pe o parte, lucru care nu permite intoarcerea pacientului pentru a proteza soldul contralateral deoarece ar trebui sa stea pe partea proaspat operata aproximativ doua ore, pe cand la abordul anterior pacientul este pozitionat pe spate. De aceeasi importanta este faptul ca, postoperator dupa abordul minim-invaziv direct anterior, sprijinul pe membrul operat este total iar stabilitatea soldului este maxima deoarece muschii stabilizatori laterali ai soldului nu au fost taiati ca pe abord clasic, in acest fel pacientul putandu-se deplasa cu carja a doua zi postoperator.

Statusul biologic al pacientului trebuie sa fie bun, sa nu fie anemic si cu patologii cronice avansate astfel incat sa poata face fata la doua interventii chirurgicale mari efectuate deodata. Pacientul A.I. in varsta de 65 ani, din Deva intrunea aceste conditii si prezenta o coxartroza bilaterala care avea ca si rezolvare protezarea soldului bilateral. In acest fel se efectueaza o singura recuperare pentru ambele solduri si un singur " hop" chirurgical”.

Radiografie preoperator

Radiografie postoperator:

A 3-a zi postoperator pacientul umbla cu doua carje iar a 4-a zi este invatat de echipa de kinetoteraputi sa urce si sa coboare scarile:

La externare, pacientul transmite pacientilor care au aceeasi afectiune sa nu se obisnuiasca cu durerile si sa apeleze la serviciile interventionale din spitalul nostru.

PACIENT (65 de ani, Deva):

“Aveam dureri de cinci ani si schiopatam pe partea dreapta. Acum trei ani a debutat durerea si pe partea stanga, inghinal. Mi-am facut RMN la coloana, la Cluj. Initial am vrut sa merg sa ma operez la Brasov, dar a venit pandemia. Anul acesta, am aflat conjunctural de Spitalul Pelican si apoi am citit recenziile despre domnul doctor CHIREA MARIUS, de pe site-ul spitalului si facebook. Am venit, m-am programat si m-am operat. Am o parere foarte buna despre domnul doctor, relatia medic – pacient e stralucita, dar si pentru eleganta. L-am si recomandat cu multa caldura pentru ca, dupa cinci zile de la operatie am vazut clar rezultatele. Pentru mine e mare lucru ca dupa cinci zile de la interventie, cel mai tare sa ma doara locul de la branula. Spitalul Pelican e un spital scump pentru salariile noastre, dar îl recomand si altora pentru calitatea actului medical si pentru serviciile medicale in totalitatea lor“.

Informatii si programari:
Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
• online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)
Ambulanta Pelican poate fi solicitata la numarul de telefon direct: 0259.962.