UROGYN 2022: aport in activitatea de cercetare si de pregatire a cadrelor medicale tinere, la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea

UROGYN 2022: aport in activitatea de cercetare si de pregatire a cadrelor medicale tinere, la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea

Spitalul Clinic Pelican este gazda Conferintei Internationale de Uroginecologie - UROGYN 2022, colaborare interdisciplinara nationala si internationala intre medicii specialisti de Urologie, Ginecologie, Chirurgie generala, Medicina de familie, precum si alte specialitati.

Uroginecologia este o specialitate care se ocupa cu suferinte la limita dintre competenta ginecologului si a urologului. Aceste suferinte se datoreaza alterarilor planseului pelvin, alterari care duc la incontinenta de urina (pierdere de urina involuntara), prolaps de organe pelvine (caderea uterului si a vezicii), dureri pelvine si suferinte precum imperiozitatea mictionala (urinare presanta) si urinari nocturne (trezirea din somn pentru a urina).

Conferinta de Uroginecologie se desfasoara la Spitalul Clinic Pelican Oradea si cuprinde atat interventii demonstrative, cat si cursuri specifice pentru evidentierea tulburarilor planseului pelvin, care sunt transmise LIVE din sala de curs si pot fi vizionate de participanti.

 

Presedintele Conferintei UROGYN 2022, prof. univ. dr. BUMBU GHEORGHE:

Am bucuria de a va anunta ca sunt prezenti profesionisti deosebiti, manageri pe masura si, nu in ultimul rand, prieteni dragi la aceasta conferinta. Motto-ul Spitalului Pelican a fost: “Mereu profesionalism si grija fata de pacienti”. Uroginecologia este deja o stare de spirit, sunt linistit ca va cotinua fara niciun fel de problema. Multumesc invitatilor pentru bunavointa si interesul pe care l-au manifestat fata de noi si fata de aceasta specialitate care prinde contur din ce in ce mai mult in fiecare an. Suntem convinsi ca aceasta conferinta ofera posibilitatea discutiilor interactive, schimburilor de pareri si experiente de care vor beneficia pacientele noastre”.


Conf. univ. dr. OVIDIU GOGU CACUCI - directorul general al Spitalului Pelican:

Va multumesc tuturor pentru prezenta deosebita si numeroasa. Dupa cursurile de Chirurgie Robotica in Urologie, este al doilea mare eveniment care de data aceasta este de Uroginecologie pe care-l organizam. Urogyn este un curs de un inalt nivel profesional, multumim domnului doctor Carp, directorul Spitalului Judetean, pentru sprijinul acordat in toata activitatea noastra. Multumim doamnei doctor Carmen Pantis, presedintele Colegiului Medicilor din Bihor, care de fiecare data este alaturi de noi, desigur Anestezia si Terapia Intensiva (ATI) este importanta in meseriile noastre si domnului director medical, domnului prof. univ. dr. Maghiar Teodor, care organizeaza si UROGYN dupa ce a organizat, in toamna anului trecut, cursul de Chirurgie Robotica in Urologie. Eu va doresc succes, va doresc sa va simtiti bine in orasul nostru si sa aveti doar de castigat pentru dumneavoastra si pacientii dumneavoastra!”


Dr. CARP GHEORGHE, managerul Spitalului Judetean:

In ultimii 11 ani, e prima data cand nu sunt gazda, de aceea nu am sa va salut in calitate de gazda, ci de prieten al domnului profesor Bumbu si invitat al Spitalului Pelican. Ma bucur ca aceasta conferinta de Uroginecologie continua pentru ca multi isi puneau intrebarea ce se va intampla cand domnul profesor va pleca de la Spitalul Judetean, cu toate incercarile noastre de a-l convinge sa ramana, nu am reusit din pacate, acest lucru, dar ma bucur ca are posibilitatea sa-si continue munca si sa-i invete pe multi dintre colegi uroginecologie. Eu va doresc sa va simtiti cat mai bine in Oradea si ma bucur ca sunteti atat de multi, asta inseamna ca drumul deschis de domnul profesor va continua si se va dezvolta. Va doresc mult succes!“


 

Prof. univ. dr MAGHIAR TEODOR, director medical, a vorbit despre implicarea Spitalului Pelican in pregatirea si perfectionarea cadrelor medicale tinere prin organizarea de workshopuri si cursuri pentru formarea de medici specialisti in Chirurgia Robotica si in Uroginecologie.


Prof. univ. dr. MAGHIAR TEODOR – medic-sef Clinica de Urologie, Spitalul Clinic Pelican Oradea:

Spitalul Pelican se mandreste cu faptul ca a inceput o activitate de cercetare si de pregatire a cadrelor medicale tinere prin organizarea cursului de Chirurgie Robotica de anul trecut unde un aport important l-a avut si prietenul nostru, conf. dr. Petrut Bogdan, caruia ii multumim pentru implicarea activa pentru a dezvolta serviciul de Laparoscopie si Chirurgie Robotica al Spitalului Pelican.

Nu vreau sa ascund ca pentru mine a fost un motiv de bucurie faptul ca domnul profesor Bumbu, cel care m-a format ca si urolog a venit alaturi de mine. Acest lucru ma face sa ma simt din nou tanar, sentimentul pe care-l am alaturi de dumnealui il stie foarte bine si as vrea ca fiecare dintre dumneavoastra sa aveti parte de o relatie aproape tata-fiu in activitatea profesionala”.


Conf. univ. dr. PANTIS CARMEN, presedintele Colegiului Medicilor Bihor:

Sunt foarte onorata sa va salut din partea Colegiului Medicilor Bihor, suntem 2850 de medici dintre care peste 1100 de rezidenti si suntem foarte fericiti pentru aceasta conferinta internationala care are loc la Oradea. Este o conferinta acreditata cu 18 puncte de Educatia Medicala Continua si nu pot decat sa-i felicit pe distinsii organizatori pentru ca este maximum de puncte care poate fi dat de Colegiul Medicilor Romania pentru un astfel de eveniment. Va doresc mult succes si felicitari domnilor profesori, domnului manager Carp, domnului manager Cacuci pentru extraordinara implicare in dezvoltarea acestei specialitati. Mult succes in desfasurarea lucrarilor conferintei si felicitari tuturor speakerilor care vor prezenta!”