Oferim pacientilor asigurati ingrijiri medicale la domiciliu GRATUITE

SPITALUL CLINIC PELICAN ORADEA ajuta oamenii aflati in cele mai dificile momente din viata oferindu-le servicii de ingrijiri medicale GRATUITE la domiciliu.

 

SPITALUL CLINIC PELICAN ORADEA a inceput aceasta campanie in luna mai a acestui an, avand ca scop sprijinirea pacientilor care au nevoie de ingrijiri medicale la domiciliu si nu necesita neaparat spitalizare.

Beneficiaza de ingrijiri medicale la domiciliu bolnavii asigurati cu afectiuni oncologice, pacientii asigurati care au avut interventii chirurgicale si necesita ingrijire, pacientii asigurati cu escare si toti pacientii asigurati care necesita tratamente medicale recomandate de medicii specialisti sau de catre medici de familie.

Pacientii asigurati pot beneficia GRATUIT de 21 de servicii de ingrijiri medicale la domiciliu, cum ar fi: administrare de medicamente (perfuzabile, injectabile, orale, etc), sondaj vezical si administrarea medicamentelor intravezical, masurarea parametrilor fiziologici, alimentare artificiala pe gastrostoma, ingrijirea plagilor, escarelor, stomelor, fistulelor etc, ventilatie noninvaziva, kinetoterapie etc.

Pentru a beneficia de GRATUITATE la ingrijiri medicale la domiciliu, pacientii care sunt asigurati si care locuiesc in Oradea sau in zonele limitrofe au nevoie de o recomandare pentru ingrijiri medicale la domiciliu de la medicii de specialitate din Ambulatoriul SPITALULUI CLINIC PELICAN ORADEA, de la medicul curant in urma externarii din spital sau de la medicul de familie. Aceasta recomandare trebuie depusa la sediul Casei de Asigurari de Sanatate Bihor si trebuie sa respecte legislatia in vigoare.
De asemenea, medicul care a facut recomandarea este si cel care stabileste serviciile medicale de ingrijire precum si durata pentru care un pacient asigurat poate beneficia de servicii de ingrijiri medicale la domiciliu si tot acesta menţioneaza ritmicitatea si periodicitatea serviciilor, dar nu mai mult de 90 de zile de ingrijiri/ultimele 11 luni, in mai multe etape (episoade de ingrijire). Un episod de ingrijire este de maxim 15 zile de ingrijiri respectiv maximum 30 de zile pentru situatiile justificate medical de catre medicul care face recomandarea.

Atentie! Termenul de valabilitate a recomandarii este de 30 de zile calendaristice de la data emiterii, fara a lua în calcul ziua in care a fost emisa.

Rugam pacientii asigurati (sau apartinatorii acestora), care doresc sa beneficieze GRATUIT de ingrijiri medicale la domiciliu, sa se prezinte la receptia SPITALULUI CLINIC PELICAN ORADEA pentru programare.

Informatii la Call Center 0259.444444, www.spitalpelican.ro.