A 13-a ediție a UROGYN a readus la Oradea un număr impresionant de medici de Urologie, Ginecologie, Chirurgie Generală si alte specialități

A 13-a ediție a UROGYN a readus la Oradea un număr impresionant de medici de Urologie, Ginecologie, Chirurgie Generală si alte specialități

            Astăzi a debutat cea de-a 13-a ediție a UROGYN, Conferința Internațională de Uroginecologie, care se desfășoară pe parcursul a trei zile (9.11.2023-11.11.2023).

Spitalul Clinic Pelican este gazda conferinței UROGYN 2023, o întâlnire interdisciplinară națională și internațională între medicii specialiști de Urologie, Ginecologie, Chirurgie Generală, precum și alte specialități.

            Zeci de medici specialişti din toată ţara participă la Conferinţa Internaţională de Uroginecologie, alcătuită dintr-o serie de intervenţii chirurgicale transmise live, cursuri teoretice, mese rotunde și simpozioane ale sponsorilor.

            În cadrul primei zile a conferinței de Uroginecologie s-au efectuat două intervenții chirurgicale demonstrative pe parcursul cărora au fost prezentate tehnici chirurgicale în prolapsul utero-vaginal de gradul 3 și gradul 4 de către prof. univ. dr. Bumbu Gheorghe, alături de prof. univ. dr. Maghiar Teodor, asist. univ. dr. Coste Bogdan, care au fost transmise LIVE în sala de curs pentru a fi vizionate de participanți. Cele două paciente cu prolapsuri de gradul 3 și respectiv gradul 4 au fost operate cu succes oferindu-li-se o reparație globală a prolapsurilor.

 

Președintele Conferinței UROGYN 2023, prof. univ. dr. BUMBU GHEORGHE:
“Mă bucur foarte mult că suntem împreună și deschidem lucrările celei de a 13-a conferințe de Uroginecologie. Am convingerea că vom respecta o tradiție, în sensul că vor fi discuții interactive în aceste trei zile, vom schimba impresii, experiențe, în beneficiul pacientelor noastre care sunt singurele noastre judecătoare și cărora le datorăm toată știința noastră.

Intenționez ca pe parcursul acestor cursuri să dezvoltăm conceptul integrat de diagnostic și tratament al acestei patologii care se găsește undeva la granița dintre specialitatea de urologie și ginecologie”.

 

Prof. univ. dr. MAGHIAR TEODOR, medic-șef secție Urologie din cadrul Spitalului Pelican:
“Vă mulțumim că sunteți alături de noi, desigur că ne vom bucura de zile încărcate de știință și operații demonstrative, abia așteptăm să mai învățăm lucruri de la dumneavoastră, domnule profesor Bumbu. Tot timpul ați fost o sursă de energie și de știință pentru noi, sper ca fiecare dintre colegi să se simtă bine pe parcursul acestor zile și împreună să putem să pregătim viitoarea generație de uroginecologi”.

 

Dr. CARP GHEORGHE, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea:
“Am venit în calitate de prieten al domnului profesor, mă bucur că aveți cursanți care vor avea o supraspecializare importantă, mă bucur că au venit și ginecologi pentru că în cazul lor, de multe ori sunt situații în care colaborarea dintre urolog și ginecolog este esențială. Vă doresc succes în această conferință și suntem mândri că Oradea a dat un urolog – prof. univ. dr. Bumbu Gheorghe - care s-a preocupat de această nouă supraspecializare, uroginecologia”.

 

"Stimaţi colegi, sunt 12-14 proceduri chirurgicale care trebuiesc cunoscute și învățate și care sunt simplu de aplicat și de combinat în măsura în care avem cunoștințe temeinice de anatomie pelvină. Putem vorbi de o reparare segmentară vaginală, dar din păcate, pacientele noastre vin cu defecte mari de planșeu pelvin care necesită intervenții complexe așa-numitele reparații vaginale globale. Așadar, de aproape 20 de ani de practică uroginecologică subliniez încă o dată importanța stăpânirii anatomiei pelvine și importanța unui examen local responsabil și complet. Despre strategiile chirurgicale în prolapsul de organe pelvine și incontinența urinară de efort și despre felul în care trebuie să gândească un uroginecolog vom încerca să vorbim pe parcursul acestor zile”, a precizat prof. univ. dr. BUMBU GHEORGHE.