Am facut si vom face totul pentru sanatatea ta!

Am facut si vom face totul pentru sanatatea ta!

Sfarsitul vechiului an si debutul anului nou e mereu prilej de bilant pentru realizarile de peste an si de fixare a unor scopuri mai inalte pentru anul viitor.

Anul 2022 a insemnat pentru SPITALUL PELICAN continuarea dezvoltarii serviciilor medicale pentru beneficiarii nostri, pregatirea echipelor medicale si inlesnirea accesului la pachetele medicale din toate domeniile.

Dupa anii de pandemie Covid-19 (perioada in care spitalul nostru a reusit sa continue activitatea medicala, in paralel cu serviciile medicale oferite persoanelor infectate cu SARS-CoV-2), echipele noastre medicale si nemedicale au muncit pentru a ajuta si mai multi bolnavi sa isi recapete sanatatea in cel mai scurt timp posibil.

Pentru acest scop, pacientii au avut ocazia sa beneficieze de gratuitate la consultatii si investigatii, in cadrul spitalizarilor de zi, pe baza colaborarii cu Casa de Asigurari de Sanatate Bihor.

Mii de oameni au beneficiat astfel de servicii medicale gratuite, incluzand consultatii, analize de laborator si investigatii imagistice, pe baza carora au primit tratamentul adecvat patologiei fiecaruia.

S-a sporit accesul la servicii medicale din toate domeniile medicale: Ortopedie, Chirurgie, Urologie, Obstetrica-Ginecologie, Reumatologie, Oncologie, Pediatrie, Imagistica etc.

Sectia de Pediatrie, inclusiv Departamentul de Chirurgie pediatrica (care include si ATI Pediatrie) a cunoscut o dezvoltare majora, gratie profesionalismului medicilor pediatri si a empatiei de care acestia dau dovada in relatia cu copiii si parintii.

A crescut si mai mult adresabilitatea la sectiile de Cardiologie, Chirurgie cardiovasculara, Diabetologie, Oftalmologie, Obstetrica-Ginecologie, Reumatologie, Endocrinologie dar si la Neurochirurgie, Dermatologie si ORL.

La cabinetul de ambulatoriu si la sectia de Oncologie, au fost acordate servicii medicale tot mai multe si mai vaste pacientilor oncologi, bolnavii cu cancer internati la noi beneficiind gratuit inclusiv de suport psihologic din partea psihologilor nostri.

 

Noi reusite in interventiile chirurgicale rare

In cadrul mai multor sectii medicale din spitalul nostru, au fost realizate cu succes o serie de interventii chiurgicale de mare finete.

In cadrul Centrului Integrat de Ortopedie, au fost efectuate multe atroplastii totale prin abord direct anterior minim-invaziv, astfel incat multi pacienti, unii veniti din judete foarte indepartate (Constanta de pilda), si-au gasit la noi sansa de a scapa de durerile mari date de coxartroza bilaterala si si-au recapatat mobilitatea. Au fost efectuate si revizii de protezare a soldurilor, dar si operatii speciale, minim-invazive la genunchi si umar.

Spitalul nostru este de altfel cunoscut in tara ca fiind unul dintre putinele centre medicale unde medicii ortopezi efectueaza cu mare succes interventii chirurgicale dintre cele mai dificile.

In cadrul sectiei de Obstetrica-Ginecologie au fost realizate interventii chirurgicale speciale, in premiera pentru judetul Bihor (cerclaj abdominal prin abord minim-invaziv).

Tot mai multe persoane cu afectiuni cardiovasculare au ales sa beneficieze la noi de servicii medicale de Cardiologie interventionala si Chirurgie cardiovasculara.

Clinica de Chirurgie Generala a deservit si mai multi pacienti cu diverse patologii, asigurand interventii chirurgicale dintre cele mai dificile.

In cadrul sectiei de Chirurgie bariatrica, spitalul nostru ofera, gratie infrastructurii, profesionalismului si spiritului de echipa al medicilor nostri, o abordare multidisciplinara pentru tratarea obezitatii. De altfel, in toamna acestui an, s-a sustinut conferinta “Tehnici avansate si solutii medicale in complicatiile obezitatii”, cu abordare multidisciplinara, eveniment organizat de Colegiul Medicilor Bihor in parteneriat cu Spitalul Pelican Oradea. 

In acelasi timp, numarul mare de pacienti cu afectiuni urologice a crescut in aceeasi masura cu pregatirea medicilor nostri si a dotarii aferente la Clinica de Urologie. Dezvoltarea unui program stiintific pentru sustinerea medicilor tineri urologi s-a derulat concomitent cu realizarea a tot mai multe interventii chirurgicale prin cea mai noua metoda minim-invaziva pe plan momndial: tehnica robotica.

Pe baza rezultatelor, in 2021, spitalul nostru a beneficiat de vizita si suportul boardului european de Urologie in Robotica (in cadrul primului worshop de profil, la care au participat peste 70 de medici urologi din toata tara), iar in aceasta toamna a anului 2022, spitalul nostru a fost gazda Conferintei Internationale de Uroginecologie - UROGYN 2022, colaborare interdisciplinara nationala si internationala intre medicii specialisti de Urologie, Ginecologie, Chirurgie generala, Medicina de familie, precum si alte specialitati.

Anul 2022 s-a remarcat si prin sporirea echipelor noastre medicale, inclusiv cu nume sonore in practica medicala romaneasca, dezvoltandu-ne si mai mult posibilitatile de tratament pentru toti cei ce ne solicita ajutorul.

Vom continua si in anul 2023 acest program complex de dezvoltare a personalului medical, a calitatii serviciilor medicale, toate cu scopul de a veni in sprijinul bolnavilor care aleg sa fie tratati si sa isi recupereze sanatatea la Spitalul Clinic Pelican Oradea.

 

Va dorim multa sanatate si un sincer LA MULTI ANI!