ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE: Avantajele PRP în Chirurgia Ortopedica

ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE: Avantajele PRP în Chirurgia Ortopedica

In domeniul stiintei medicale, inovatiile continua sa apara pentru a imbunatati rezultatele pacientilor. Terapia cu Plasma Bogata in Trombocite (PRP) este una dintre aceste inovatii care a avut un impact semnificativ in domeniul Ortopediei. PRP, derivat din sangele propriu al pacientului, ofera o modalitate naturala si eficienta de a accelera vindecarea si de a imbunatati rezultatele diferitelor proceduri ortopedice.

In ceea ce urmeaza, dr.  DEJEU TUDOR SERGIU, medic primar ORTOPEDIE - TRAUMATOLOGIE ne arata numeroasele beneficii ale PRP domeniul Ortopediei.

Dr. DEJEU TUDOR SERGIU, medic primar ORTOPEDIE - TRAUMATOLOGIE: 

"Vindecare Accelerata: PRP contine o doza concentrata de trombocite, care sunt bogate in factori de crestere. Atunci cand este injectata in locul unei leziuni ortopedice sau a unei interventii chirurgicale, PRP stimuleaza repararea si regenerarea celulelor, ducand la un timp de vindecare mai rapid.

1. Vindecare Accelerata: PRP contine o doza concentrată de trombocite, care sunt bogate în factori de creștere. Atunci cand este injectata in locul unei leziuni ortopedice sau a unei interventii chirurgicale, PRP stimuleaza repararea si regenerarea celulelor, ducand la un timp de vindecare mai rapid.

2. Minim-Invaziv: PRP este o procedura minim-invazivă, de obicei efectuata in regim de ambulatoriu. Acest lucru reduce riscurile asociate cu chirurgia clasica si permite pacientilor sa se recupereze mai rapid.

3. Reducerea Durerii si a Inflamatiei: Proprietatile anti-inflamatorii ale PRP pot ajuta la ameliorarea durerii si la reducerea edemului, promovand confortul pacientului in timpul procesului de recuperare.

4. Imbunatatirea Rezultatelor Chirurgicale: Cercetarile au aratat ca PRP poate imbunatati rata de succes a diferitelor interventii chirurgicale ortopedice, cum ar fi reparatiile de coafa rotatorie, tratamentele pentru tendinite, chirurgia meniscului si reconstructiile de ligamente. Aceasta imbunatatire poate duce la rezultate mai bune pe termen lung si la mai putine complicatii.

5. Tratament Personalizat: PRP este derivat din sangele propriu al pacientului, reducand astfel riscul reactiilor alergice sau al respingerii. Aceasta abordare personalizata asigura compatibilitatea si siguranta.

6. Evitarea Medicamentelor: Prin reducerea durerii si inflamatiei in mod natural, PRP poate permite pacientilor sa se bazeze mai putin pe medicamentele pentru durere, minimizand riscul efectelor secundare si al dependentei.

7. Versatilitate: PRP este un tratament versatil care poate fi utilizat in diferite specialitati ortopedice, inclusiv medicina sportiva, tratamentul artrozelor si adjuvant al tratamentului chirurgical. Adaptabilitatea sa îl face o unealta valoroasa pentru chirurgii ortopezi.

8. Eficienta din punct de vedere economic: Pe termen lung, terapia cu PRP poate fi eficienta din punct de vedere economic, deoarece poate reduce necesitatea unor interventii chirurgicale suplimentare, a medicamentelor si a sedințelor de fizioterapie.

9. Alternativa la Chirurgie: PRP poate servi uneori ca alternativa la Chirurgie, in special pentru anumite afectiuni ortopedice (unele leziuni meniscale, artroze, etc). Pacientii pot gasi alinare fara a trebui sa treaca prin operatie.

10. Timp Redus de Recuperare: Datorita capacitatii PRP de a accelera vindecarea, pacientii pot reveni la activitatile lor obisnuite mai devreme, imbunatatind calitatea lor de viata in ansamblu.

In concluzie, terapia cu Plasma Bogata in Trombocite a aparut ca un element revolutionar in chirurgia ortopedica. Proprietatile sale naturale de vindecare, caracterul sau minim-invaziv si capacitatea de a imbunatati rezultatele chirurgicale il fac o unealta inestimabila pentru chirurgii ortopezi. Pe masura ce tehnologia continua sa avanseze, PRP va juca un rol si mai mare in imbunatatirea ingrijirii si rezultatelor pacientilor in domeniul chirurgiei ortopedice. Pacientii si profesionistii din domeniul medical pot anticipa un viitor in care PRP devine tot mai mult un element standard si indispensabil in ingrijirea ortopedica.

 

INFORMATII SI PROGRAMARI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale  dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)