Chirurgia bariatrică este cea mai revoluționară și mai precisă metodă de tratament a obezității

Chirurgia bariatrică este cea mai revoluționară și mai precisă metodă de tratament a obezității

Echipa multidisciplinară din Spitalul Pelican, coordonată de prof. univ. dr. Maghiar Adrian, este specializată în chirurgia bariatrică minim-invazivă laparoscopică.

Gastric sleeve-ul sau „operația de micșorare a stomacului”, reprezintă intervenția cea mai populară în chirurgia obezității datorită eficienței și avantajelor sale. De această intervenție chirurgicală a beneficiat Mihai.

Pacientul în vârstă de 29 de ani avea o greutate de 236 kg și a reușit să slăbească 59 kg, la doar 4 luni după intervenția de micșorare a stomacului. Înainte de gastric sleeve Mihai spune că respira și se mișca cu dificultate.

PACIENT:

“De curând am trecut printr-o intervenție chirurgicală de micșorare a stomacului. Am stat foarte mult pe gânduri până să mă hotărăsc în ceea ce privește această intervenție, îmi era foarte frică, însă, la îndrumarea mai multor persoane, am fost încurajat, mai aveam și patru membri din familie care au apelat la această intervenție în trecut, iar acest lucru m-a făcut să iau această decizie de a mă opera pentru micșorarea stomacului. Simțeam greutate în mișcare, simțeam că nu pot să mă mișc la fel de bine ca înainte, un motiv în plus să iau această decizie de a face această operație. La internarea în spital am avut 236 de kg, iar acum în ziua a doua după intervenție am 230 kg. Sper ca în continuare să pot fi externat și să ajung acasă pentru a-mi vedea de treburi”.

Acum, la patru luni de la intervenție, pacientul a revenit plin de energie pentru un consult medical:

“M-am reîntors la Spitalul Pelican după exact patru luni de la intervenția chirurgicală. Mă simt extraordinar, am slăbit 59 de kg la 4 luni de zile. Mă simt mult mai bine, sunt mult mai ușor, respir foarte ușor acum, înainte îmi era foarte greu să respir, dorm foarte bine, nu mai am probleme cu sforăitul noaptea, am început să fac și sport. În următoarele 6 luni plănuiesc să mă întorc pentru un control de rutină la domnul profesor Adrian Maghiar și pot spune că a fost cea mai bună alegere pe care am făcut-o”, spune pacientul la 4 luni de la intervenție.

Pacienții care apelează la chirurgia bariatrică observă îmbunătățiri în ceea ce privește controlul diabetului, reducerea riscului altor afecțiuni asociate cu obezitatea, precum bolile de inimă, hipertensiunea arterială, nivelurile ridicate de colesterol sau afecțiunile renale, dar și scăderea riscului de accident vascular cerebral.

Gastric sleeve presupune micșorarea stomacului în vederea reducerii cantității de alimente ingerate. Avantaje:

  • intervenția chirurgicală se efectuează laparoscopic

  • pierdere semnificativă în greutate

  • recuperarea este rapidă, durata spitalizării fiind de 48 ore

  • contribuie la ameliorarea sau remiterea afecțiunilor metabolice asociate obezității: diabet zaharat, hipertensiune arterială, steatoză hepatică, apnee de somn, dureri articulare)

  • creșterea calității vieții și a speranței de viață

INFORMATII SI PROGRAMARI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
- online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale  dorite
- email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
- telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)