CHIRURGIA BARIATRICA ofera solutii persoanelor supraponderale

CHIRURGIA BARIATRICA ofera solutii persoanelor supraponderale

Obezitatea este definita printr-un indice al masei corporale de peste 30 la o persoana adulta, si mai mare de 25 in cazul persoanelor supraponderale. Aceasta boala creste riscul de afecţiuni cardiovasculare, diabet de tip 2 si chiar cancer, de aceea este important sa nu fie neglijata, ci tratata cu seriozitate pentru mentinarea sanatatii si a starii de bine.

In Europa, 59% dintre adulți sunt supraponderali sau obezi, in timp ce 8% dintre copiii sub cinci ani și unul din trei copii de varsta scolara sufera de obezitate. Obezitatea duce la 1,2 milioane de decese pe an in Europa, potrivit OMS.

Obezitatea apare de cele mai multe ori din cauza unor obiceiuri alimentare nesanatoase si a unui stil de viata sedentar.

La Spitalul Pelican Chirurgia bariatrică vine in sprijinul pacientului supraponderal și obez avand ca scop scaderea ponderala și ameliorarea factorilor metabolici de risc.

Dr. Dejeu George, medic primar chirurgie generala: “Chirurgia bariatrica se adreseaza persoanelor cu surplus ponderal. Scopul chirurgiei bariatrice este sa-i ajutam pe cei care au acest surplus si nu pot prin mijloacele lor proprii sa slabeasca, prin diferite interventii, majoritatea minim invazive, precum laparoscopia sau Chirurgia Robotica, sa-si atinga scopul de a slabi. Pentru indeplinirea acestui obiectiv este nevoie de colaborare, nu este doar chirurgul si pacientul, ci lucram in colaborare cu colegii nostri de la Psihologie, Nutritie, ATI, astfel pacientul beneficiaza de servicii medicale complete". 

Calculeaza-ti indicele de masa corporala: 

https://www.spitalpelican.ro/verifica-ti-sanatatea/calculator-imc 

Afla care sunt serviciile medicale oferite de Centrul de Chirurgie Bariatrica: 

https://www.spitalpelican.ro/clinici/centrul-de-chirurgie-bariatrica