CHIRURGIE CARDIOVASCULARĂ: un pacient cu stenoză aortică, tratat cu succes prin procedura TAVI

CHIRURGIE CARDIOVASCULARĂ: un pacient cu stenoză aortică, tratat cu succes prin procedura TAVI

          Serviciul de Chirurgie Cardiacă din Spitalul Pelican abordează tot spectrul patologiei cardiace chirurgicale.
Stenoza aortică degenerativă se instalează de cele mai multe ori după vârsta de 70 de ani și se manifestă prin: dureri toracice, amețeli sau oboseală.
         Pentru pacienții în vârstă sau pentru pacienții cu comorbidități importante la care riscul pentru chirurgia pe cord deschis este înalt din cauza bolilor asociate, oferim inserția de valvă aortică transcateter - procedura TAVI - cu suport financiar din partea CAS.
       Un pacient în vârstă de 77 de ani diagnosticat cu stenoză aortică a fost tratat cu succes prin procedura TAVI de echipa coordonată de dr. Cocora Mioara.

PACIENT (77 de ani):
      “Oboseam foarte repede și din cauza aceasta am fost la un consult medical de specialitate, în urma căruia am fost diagnosticat cu stenoză aortică. După o discuție cu doamna doctor Cocora mi s-a explicat că exista un risc să fiu operat cu procedura clasică, având în vedere vârsta mea înaintată și mi s-a propus procedura minim-invazivă TAVI.
După această procedură, mă simt extraordinar, deja a doua zi după intervenție m-am deplasat singur și nu am avut nici o problemă. Mulțumesc întregului colectiv al Spitalului Pelican care a avut grijă de mine și a realizat această procedură”, spune pacientul.

Dr. COCORA MIOARA, coordonatorul Serviciului de Chirurgie Cardiovasculară al Spitalului Pelican:
      “Aș putea spune despre serviciul de chirurgie cardiacă din Spitalul Pelican că este un serviciu care abordează tot spectrul patologiei cardiace chirurgicale efectuând în anumite domenii proceduri de excelență.
În cazul stenozei aortice, pentru pacientul tânăr oferim variante adaptate: operația Ross sau homogrefa aortică; pentru pacientul de vârstă medie oferim toți înlocuitorii valvulari posibili, fiecăruia i se alege înlocuitorul valvular personalizat. Putem folosi: valve metalice, biologice, valve stentless, sutureless.
Pentru pacienții în vârstă sau pentru pacienții cu comorbidități importante care nu pot să reziste la o intervenție chirurgicală obișnuită, chiar și minim-invazivă oferim inserția de valvă aortică transcateter, așa-numita procedură TAVI, cu suport financiar din partea CAS”.