CHIRURGIE PEDIATRICA: Interventii chirurgicale la nou-nascuti! Mama unui baietel de 3 saptamani operat: “Domnul doctor ISAC GEORGE e genial”

CHIRURGIE PEDIATRICA: Interventii chirurgicale la nou-nascuti! Mama unui baietel de 3 saptamani operat: “Domnul doctor ISAC GEORGE e genial”

In cadrul sectiei de CHIRURGIE PEDIATRICA, se efectueaza interventii chirurgicale pentru copii de orice varsta, inclusiv pentru nou-nascuti.

Este si cazul unui baietel care a fost operat cu succes pe cand avea doar 3 saptamani de viata si greutatea de doar 3 kilograme. Micutul suferea de stenoza hipertrofica de pilor si a beneficiat de interventie chirurgicala efectuata in cadrul sectiei de CHIRURGIE PEDIATRICA de catre dr. ISAC GEORGE.

 

Mama baietelului operat la varsta de 3 saptamani, de stenoza hipertrofica de pilor:

“E genial domnul doctor ISAC GEORGE. Si, de altfel, toti oamenii de la SPITALUL PELICAN ORADEA. Am nascut la MATERNITATEA PELICAN si, la scurt timp, baietelul meu a inceput sa vomite. Tot mai mult cantitativ si tot mai des pana a ajuns sa vomite dupa fiecare masa. Doamna doctor neonatolog LAZAR STEFANIA a suspectat stenoza, dar ne-a sfatuit sa fac copilului o ecografie si sa merg la domnul doctor ISAC. Puteam sa merg sa operez copilul la Cluj, dar pentru ca am doua nasteri iar a doua oara am nascut aici si am fost foarte multumita, am ales tot SPITALUL PELICAN.

Va spun sincer, daca nu erau domnul doctor si asistentele atat de atenti toti cu mine si inainte de operatie si dupa interventie, imi pierdeam mintile. Pilorul copilului era marit si practic nu permitea ca bolul de mancare sa coboare din stomac.

Domnul doctor e genial si ca medic si ca om. Si asistentele si infirmierele, toti sunt de nota 10! Categoric voi recomanda SPITALUL PELICAN! Nu mi se par preturile mari si chiar daca ar fi mari, amabilitatea si iubirea si profesionalismul cu care mi-au ingrijit copilul nu se pot compara. Nu cred ca banii trebuie sa stea intre tine si sanatatea familiei tale pentru ca banii oricum se duc, dar sanatatea s-ar putea sa nu o mai poti recupera.

In ziua externarii, dupa operatia micutului, eram extenuata, dar am plecat acasa fericita. Asa ca da, recomand cu caldura SPITALUL PELICAN!”

 

Dr. ISAC GEORGE, medic specialist in CHIRURGIE PEDIATRICA, doctorand UMF “Carol Davila” Bucuresti:

“Stenoza hipertrofica de pilor este una dintre cele mai frecvente cauze de obstructie gastrica la sugar. Simptomele se manifesta initial prin varsaturi, care ajung sa fie prezente dupa fiecare masa, astfel incat copilul stagneaza, apoi pierde in greutate. Pacientul nostru s-a prezentat la o saptamana de la debutul simptomatologiei, foarte deshidratat. Colegii neonatologi l-au internat, l-au echilibrat, iar dupa confirmarea diagnosticului a fost transferat pe sectia noastra si operat, evolutia fiind una foarte buna, cu disparitia varsaturilor, reluarea tolerantei alimentare si o crestere ponderala de la 2900 la 3500 de grame in doar cateva zile.”

 

De retinut, ca la toate interventiile chirurgicale pediatrice, copiii beneficiaza de servicii medicale de ANESTEZIE TERAPIE INTENSIVA PEDIATRICA, oferite de catre dr. CRACIUN ADRIAN VASILE, medic primar pediatru, medic specialist ATI – Pediatrie, doctor in Medicina.

 

 

Informatii BACKGROUND:

CHIRURGIE PEDIATRICA – SPITALUL PELICAN ORADEA

CHIRURGIA PEDIATRICA este specialitatea care imbina Chirurgia viscerala, Urologia, Chirurgia plastica, Chirurgia toracica, avand drept scop redarea functionalitatii prin diagnosticarea, tratarea si monitorizarea postoperatorie a afectiunilor chirurgicale congenitale sau dobandite ale copilului.

Diagnosticarea corecta si precoce, stabilirea indicatiei chirurgicale si a momentului operator optim, avand in vedere faptul ca ne propunem tratarea unui organism aflat in evolutie, se pot realiza doar prin colaborarea stransa a tuturor specialitatilor implicate in tratarea patologiei pediatrice. Spitalul Pelican dispune atat de dotarile tehnice, cat si de echipe experimentate de medici neonatologi, pediatri, anestezisti, radiologi si asistenti pregatiti sa trateze pacientii, cu profesionalism si empatie.

De asemenea, colaborarea cu echipele de la sectiile Urologie si Chirurgie generala, precum si prezenta in blocul operator a liniilor de chirurgie laparoscopica si endourologie, permite realizarea interventiilor chirurgicale prin abord minim invaziv, reducand astfel disconfortul postoperator, scurtand perioada de spitalizare si facilitand procesul de recuperare.

Pacientii, copii cu varsta intre 0 – 18 ani, care prezinta afectiuni chirurgicale se pot programa atat pentru consultatie si investigatii, in cadrul ambulatoriului de specialitate, cat si pentru internare, in vederea interventiei chirurgicale, pentru afectiuni genitourinare, gastrointestinale, patologia defectelor peretelui abdominal, afectiuni ale pielii si ale tesuturilor moi.