CHIRURGIE PLASTICA SI ESTETICA: interventii chirurgicale speciale pentru hipertrofie mamara

CHIRURGIE PLASTICA SI ESTETICA: interventii chirurgicale speciale pentru hipertrofie mamara

In cadrul sectiei de CHIRURGIE PLASTICA SI ESTETICA, se efectueaza cu succes interventii chirurgicale pentru o afectiune ce afecteaza atat fizic cat si psihic reprezentantele sexului frumos. Este vorba despre hipertrofia mamara, care include prezenta unor sani mari datorita dezvoltarii excesive a glandei mamare.

Hipertrofia mamara reprezinta o conditie medicala rara cu repercusiuni (ce produc dizabilitate) atat fizice cat si psihologice.

Dr. COVACI ANDREI PAUL, medic specialist CHIRURGIE PLASTICA SI ESTETICA, explica efectele macromastiei si gigantomastiei, dar si tratamentul interventional eficient pentru aceste afectiuni.

 

Dr. COVACI ANDREI PAUL, medic specialist CHIRURGIE PLASTICA SI ESTETICA:

“Pentru femei sanii reprezinta un pilon estetic si un simbol al feminitatii. Cand acestia nu sunt int-un spectru de parametri (forma, pozitionare si dimensiune) rezonabili, pot declansa o problema de sanatate provocand rusinarea femeilor si un prejudiciu estetic major. Din acest motiv, tratamentele macromastiei si gigantomastiei sunt o ramua atat de importantaa Chirurgiei Plastice.

Cauza de baza a tesutului conjunctiv mamar cu crestere rapida, care rezulta in proportii gigantice, nu a fost bine elucidata. Cu toate acestea, factorii propusi au inclus niveluri crescute/expresie sau sensibilitate crescuta la anumiti hormoni (de exemplu, estrogen, progesteron si prolactina) si/sau factori de crestere (de exemplu, factor de crestere a hepatocitelor, factor de crestere asemanator insulinei 1 si factor de crestere epidermic) in sani. Se spune ca sanii macromastici sunt alcatuiti in principal din tesut adipos si fibros, in timp ce tesutul glandular ramane in esenta stabil”.

O astfel de interventie chirurgicala speciala a fost efectuata recent: s-a realizat o operatie complexa de reductie mamara, cu repozitionarea complexelor areolo-mamelonare, toate prin salvarea de tesut glandular si fara implante mamare. In urma interventiei au fost excizat aproximativ 1,8 kg de tesut.

Pacienta, in varsta de 29 de ani, a marturisit ca se bucura de schimbarea majora si spune ca regreta faptul ca nu a apelat la acest tratament interventional mai devreme.

Pentru a beneficia de interventii chirurgicale de CHIRURGIE PLASTICA SI ESTETICA, se recomanda un consult initial, urmat de analize si investigatii medicale specifice, pe baza carora medicii aleg tratamentul adecvat si personalizat pentru fiecare persoana solicitanta.

INFORMATII SI PROGRAMARI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale  dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)