Ei sunt cei din prima linie a luptei cu Covid: o echipa de profesionisti, dedicata si implicata!

Ei sunt cei din prima linie a luptei cu Covid: o echipa de profesionisti, dedicata si implicata!

Spitalul Pelican din Oradea a fost printre primele unitati sanitare private din tara care si-a oferit ajutorul in lupta cu pandemia creata de Covid-19.

In prima linie a acestei lupte sunt membrii echipei de Anestezie Terapie Intensiva: 3 medici primari, 5 medici specialisti, 13 medici rezidenti, 33 asistenti medicali si 12 infirmiere.

Cu tratamente si aparatura de ultima generatie, in conditii hoteliere de calitate deosebita, ei au tratat cu succes in jur de 500 de pacienti proveniti dintr-o arie geografica mare, nu doar din Bihor: Cluj, Bucuresti, Satu Mare, Salaj, Timis, Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Valcea, Dolj.

Au fost si lupte pierdute, dar spiritul de echipa, increderea si profesionalismul i-au ajutat sa treaca peste aceste momente, cu totii dedicandu-se celor in suferinta.
Cadrele medicale si nemedicale din sectiile Covid si ATI Covid au mereu un zambet si o incurajare pentru pacienti si pentru familiile lor. De multe ori, medicii de la sectia Covid si ATI Covid au fost singurii prin care pacientii internati aici au tinut legatura cu familiile lor.

Inca de anul trecut, Spitalul Pelican s-a implicat in lupta de combatere a pandemiei prin infiintarea sectiei Covid, iar din luna martie 2021, s-a atribuit spitalului nostru cea mai inalta calitate: SPITAL DE NIVEL I, conform ORDINULUI MINISTERULUI SANATATII Nr. 434/2021 din 26 martie 2021 privind “aprobarea Planului de masuri pentru organizarea spitalelor si a unitatilor de dializa in contextul pandemiei de COVID-19 si a listei spitalelor si unitatilor de dializa care asigura asistenta medicala pentru pacienti, cazuri confirmate si suspecte de COVID-19, conform clasificarii spitalelor in 3 niveluri de competenta”.

Astfel, Spitalul Pelican a fost clasificat spital de nivel I Covid, fapt ce inseamna ca la noi sunt tratati GRATUIT pacienti cu forme dintre cele mai severe de coronavirus.

Am fost delegati sa ingrijim si mai multi bolnavi cu forme tot mai grave de Covid-19, cu precizarea importanta ca activitatea medicala pentru consultatii medicale, investigatii de specialitate si tratament non-Covid, in ambulatoriile si in spitalul nostru, s-a desfasurat si se desfasoara in continuare normal, in conditii de siguranta cat mai mare.

Dincolo de masti, ochelari, combinezoane, dincolo de profesionalism si dedicație, cei pe care ii vedeti acum in aceste fotografii sunt oameni, care fac tot ce este posibil pentru semenii lor. Iar noi nu putem face decat sa le mulțumim si sa ii asiguram de sustinerea noastra si in viitor.

AVANTAJE pentru pacientii de la sectia Covid si ATI Covid:
Sectia Covid si sectia ATI Covid respecta ORDINUL Nr. 434/2021 si au circuite dedicate pentru pacienti cazuri confirmate sau suspecte de COVID-19. Intrarea persoanelor cu Covid-19 se face pe Poarta 3, accesul pana la sectia Covid respectiv la sectia ATI Covid fiind separate de toate celelalte cabinete si sectii ale Ambulatoriului si spitalului nostru.

Sectia Covid si Compartimentul ATI Covid dispun de:
– platforma diagnostica accesibila 24/7 cu computer tomograf si laborator
– linie de garda pentru sectie Covid, ATI Covid, Medicina Interna (Boli infecţioase)/ Pneumologie.

In acest fel, asiguram si pacientilor cu coronavirus accesul la tratament adecvat si in cel mai scurt timp, in conditii de maxima siguranta, cu cele mai bune dotari si cel mai pregătit personal medical.

INTERNARE DIRECTA
Orice persoana care prezinta forme medii si grave de Covid se poate adresa direct pentru a beneficia de spitalizare GRATUITA la sectia Covid si sectia ATI Covid.
Triajul clinic si epidemiologic se realizeaza in cadrul cabinetului de Medicina Interna din Ambulatoriul nostru respectiv la sectia Covid/ATI Covid, functie de gravitatea formei de boala. Pacientii sunt evaluati, se stabileste fluxul acestora pentru a primi cat mai repede suportul medical de investigatie respectiv de tratament, in regim spitalizat fie la sectia Covid, fie la ATI Covid.
Accesul la cabinetul din Ambulatoriu se face prin prezentare directa sau pe baza de programare, iar la sectia Covid/ATI Covid din spital se realizeaza direct pentru persoanele cu forme usoare, medii si grave sau prin transfer, conform ORDINULUI MS Nr. 434/2021 astfel: „Pacientii cu forme severe sau critice de boala vor fi transferati catre si/sau internati in unitatile medicale de nivelul I”.

INFORMATII DE BACKGROUND
Inca din primavara anului trecut, am inlesnit accesul oamenilor la o serie de servicii medicale, in pofida greutatilor si restrictiilor date de evolutia endemica si pandemica globala.
Ne-am implicat in lupta pentru limitarea raspandirii Covid-19 si am oferit oamenilor posibilitatea de fi testati RT-PCR sau cu ajutorul testelor rapide.

In noiembrie anul trecut am devenit spital suport Covid asumandu-ne responsabilitatea tratarii cazurilor Covid, cu sectie Covid si sectie ATI Covid, ambele separate de celelalte sectii.
Am continuat sa oferim in paralel asistenta medicala specializata non-Covid si Covid.
Ne-am dezvoltat, reorganizat si dotat continuu si, de la jumatatea lunii martie 2021, am primit aprobarea Directiei de Sanatate Publica Bihor si a Ministerului Sanatatii de a oferi mai multa asistenta medicala persoanelor grav afectate de coronavirus. La jumatatea lunii martie 2021, am fost desemnati spital de nivel 1, ceea ce inseamna dezvoltarea sectiei COVID si ATI Covid respectiv cresterea numarului de pacienti cu Covid ce necesita spitalizare si cresterea numarului de pacienti cu Covid in stare grava, care au nevoie de servicii medicale specializate de Anestezie Terapie Intensiva.

Informatii si programari:
Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
• online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)
Ambulanta Pelican poate fi solicitata la numarul de telefon direct: 0259.962.