Experiență de învățare unică în România în ecografia morfofetală

Experiență de învățare unică în România în ecografia morfofetală

Știința și practica medicală s-au întrunit timp de două zile cu scopul perfecționării a zeci de medici din toată țara în ultrasonografia obstetricală, lectori fiind experți în ecografii obstetricale: Dr. SUCIU LAZĂR VIOREL (Spitalul Pelican Oradea), Dr. STANCA RĂZVAN (Medist Academy – Constanța), Dr. VÂLCEA IONUȚ (București), Sef de lucrari Dr. SZASZ FLORIN (SCJU Oradea). Din partea Universității au participat dr. BODOG FLORIAN (prodecanul Facultății de Medicină Oradea), conf. dr. BODOG ALIN, FMF Oradea și medic-șef OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE la SPITALUL PELICAN Oradea,  iar din partea SCJU Oradea au participat dr. DAINA LUCIA, director medical si Dr. SZASZ FLORIN (medic sef sectie OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE).

Event-ul “Voluson User Days”, susținut vineri și sâmbătă la Hotel Ramada Oradea, s-a aflat la a noua ediție organizată de Medist Academy și a cuprins atât parte de teorie cât și cursuri hands-on, pe parcursul cărora, medicii participanți din țară au fost inițiați de lectori să stăpânească perfect tehnica ecografică.

Pe parcursul evenimentului, medicii cursanți au efectuat ecografii morfofetale pe aparate avansate de ultrasonografie, scopul final fiind oferirea de servicii medicale de ecografie morfofetală de calitate ridicată în vederea diagnosticării prenatale


Reprezentant MEDIST ACADEMY: 
“Oradea este orașul în care am ajuns cu cea de-a noua ediție #VolusonUserDays. După 6 ani de la prima ediție, călătoria noastră continuă. Ideea principală a acestui curs a fost de a oferi participanților o experiență de învățare unică în România. Tehnologia GE HealthCare, expertiza medicilor care sunt lectori în acest curs, cazuistica și structura programei teoretice și practice sunt acele componente care asigură succesul fiecărei ediții”.

Dr. SUCIU LAZĂR VIOREL, medic primar OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE, expert în MEDICINA MATERNO-FETALA – Spitalul Pelican Oradea:
“Au fost 2 zile pline în care cursanți din mai multe județe au putut "fura meseria" de la acesti oameni excepționali pentru a putea oferi pacientelor lor tot ce e mai bun în materie de diagnostic prenatal. Sperăm că #VolusonUserDays Oradea să devină o tradiție anuală”.

În cadrul cursului participanții au beneficiat atât de noțiuni teoretice, dar mai important, de aplicarea lor practică, sub îndrumarea constantă a unor ecografiști foarte experimentați și pasionați. Au putut vedea cum se setează corect ecografe de ultimă generație, au efectuat evaluări fetale de trimestrul I si II, ecografie Doppler si 3D/4D. Numărul mare de paciente care ne-au onorat cu prezența a permis ca fiecare cursant să își exerseze și să-și perfecționeze abilitățile practice în materie de ecografie și diagnostic prenatal pe parcursul celor 2 zile.

Au beneficiat și de cazuri patologice atât prin prezența fizică a pacientelor, cât și prin intermediul simulatorului haptic pus la dispoziție cu ajutorul parteneriatului cu SCJU Oradea”.

Ne bucurăm de prezența mare și considerăm acest tip de învățare ca fiind unul extrem de eficient, în special pentru generațiile mai tinere".