Persoanele asimptomatice care se interneaza pentru afectiuni non-Covid nu necesita testare incepand cu a 10-a zi de la rapel

Persoanele asimptomatice care se interneaza pentru afectiuni non-Covid nu necesita testare incepand cu a 10-a zi de la rapel

Ne preocupa constant sa oferim siguranta cat mai mare si acces fluent pacientilor la serviciile medicale pe care le oferim in cadrul spitalului nostru.

De aceea, incepand cu data de 01.03.2021, toti pacientii care necesita internare la Spitalul Pelican si se afla minim in a zecea zi de la rapelul anti-Covid-19 (a doua doza de vaccin anti-coronavirus) si nu au nici simptome de Covid-19, nu mai trebuie sa faca niciun fel de test Covid-19 (nici testare rapida si nici PCR). Astfel, toti pacientii care au minim 10 zile de la efectuarea rapelului se considera a avea anticorpi suficienti si se pot interna (daca nu au simptome de Covid-19)  fara a fi nevoiti ca inainte cu o zi sa isi faca test rapid sau PCR, sa astepte rezultatul si, in functie de el, sa se interneze. Rugam persoanele care necesita spitalizare, se afla in minim a zecea zi de la rapel si nu au nici simptome de Covid-19, sa anexeze la dosarul medical copia după certificatul de vaccinare, care atesta data rapelului.

DE RETINUT:

1. Spitalul Pelican Oradea, singurul spital din Oradea care deruleaza continuu campania naționala Ro-Vaccinare, asigura vaccinarea populatiei eligibile, pe baza de programare, pe platforma nationala. In prima etapa a campaniei de vaccinare, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Pelican au primit, voluntar, vaccin personalul propriu si cel din alte 16 centre medicale private. De atunci, Centrul de Vaccinare anti-Covid 19 al spitalului nostru asigura fara întrerupere vaccinarea populatiei, conform calndarului stabilit la nivel national, in incinta imobilului unde se afla Ambulanța Pelican, din corpul de cladire alaturat spitalului.

2. Spitalul Pelican Oradea ofera: - testari RT-PCR

- testari rapide

- testari de determinare a anticorpilor neutralizanti anti-proteina spike (S) pentru pacienții care s-au vaccinat impotriva SARS CoV-2 sau evaluarea statusului imun al pacientilor care au avut COVID-19.

Acest test pentru determinarea anticorpilor neutralizanti anti-proteina spike ajuta persoanele solicitante sa cunoasca titrul de anticorpi dupa vaccinare, preferabil dupa administrarea rapelului (a doua doza) sau dupa ce au avut COVID-19.

Informatii si programari: Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:

online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite

email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite

telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)

Ambulanta Pelican poate fi solicitata la numarul de telefon direct: 0259.962.