OBSTETRICA-GINECOLOGIE: Paciente operate de endometrioza – „Recomand Spitalul Pelican in primul rand pentru personal, pentru medici si asistente!”

OBSTETRICA-GINECOLOGIE: Paciente operate de endometrioza – „Recomand Spitalul Pelican in primul rand pentru personal, pentru medici si asistente!”

Interventiile chirurgicale prin abord minim-invaziv sunt o practica curenta in cadrul sectiei de OBSTETRICA-GINECOLOGIE pentru rezolvarea unei game vaste de patologii dintre cele mai delicate.

Este si cazul a doua tinere, de 23 respectiv de 25 de ani, cu endometrioza, care au beneficiat recent de interventii chirurgicale laparoscopice efectuate de catre dr. LUNCAN MIHAI, medic primar OBSTETRICA-GINECOLOGIE, cu suport vital din partea sectiei de ANESTEZIE TEREPIE INTENSIVA.

 

Dr. LUNCAN MIHAI, medic specialist OBSTETRICA – GINECOLOGIE:
„Pacienta s-a prezentat la consult pentru dureri pelvi-abdominale de intensitate crescuta, pentru dereglari de menstruatie si sterilitate. In urma consultatiei, s-a ridicat suspiciunea unei endometrioze ovariene, confirmata ulterior prin RMN cu protocol de endometrioza. Dupa 2 saptamani, am stabilit de comun acord cu pacienta, efectuarea unei interventii chirurgicale laparoscopice, in cadrul sectiei de OBSTETRICA-GINECOLOGIE a SPITALULUI PELICAN Oradea. Interventia a fost reusita prin extractia in totalitate (prin abord minim-invaziv) a chistului  endometriozic precum si a nodulului de endometrioza profunda”.

 

Pacienta (23  ani, din Bihor):
„Eu am aflat de domnul doctor LUNCAN MIHAI de pe facebook si de la o cunostinta. Initial, anul trecut, pentru ca aveam dureri de burta, in partea stanga, am mers la o doamna doctor din alta unitate medicala. Mi-a spus ca am un chist si trebuie sa ma operez foarte repede si m-a trimis la RMN. Dar dupa ce mi-am facut RMN-ul, doamna doctor mi-a spus cu totul altceva. Asa ca am apelat la domnul doctor LUNCAN MIHAI, m-a consultat, mi-a facut ecografie si m-a operat. Sambata, in 12.02.2023 m-am externat. Sunt foarte bine acum.   

Domnul doctor LUNCAN MIHAI e un om super. Il voi recomanda 100%. Orice intrebare, cat de banala ar fi ea, iti raspunde frumos si pe inteles si nu se supara.

Si asistentele au fost foarte dragute. Veneau si noaptea la mine, pentru drenaj si oricand le chemam, intr-un minut erau la mine. Si mancarea a fost foarte buna, desi eu nu am prea putut manca. La fel si curatenia. Spalau tot timpul pe jos, se uitau la cearceafuri sa nu cumva sa fie murdare ca le schimbau imediat.

Le recomand pacientelor sa mearga la consult periodic si, cand au orice simptom, sa ajunga cat mai repede la medic. Chistul meu endometriozic era de circa 6 cm, va dati seama, de aceea recomand tuturor sa nu stea cu durerile pentru ca pot aparea apoi complicatii.

Voi recomanda Spitalul Pelican in primul rand pentru personal, pentru medici si asistente si in special pentru domnul doctor LUNCAN MIHAI!”.

 

Dr. LUNCAN MIHAI, medic specialist OBSTETRICA – GINECOLOGIE:
Cu astfel de cazuri de confruntam saptamanal in practica curenta din cabinetele medicale de ambulatoriu ale SPITALULUI PELICAN Oradea si, la o mare parte dintre aceste cazuri este necesara si cura chirurgicala a endometriozei – in diferitele ei grade, scopul fiind stoparea evolutiei acestei afectiuni precum si redarea functionalitatii in sfera genitala in vederea obtinerii unei sarcini pe cale naturala.

Recomand doamnelor si domnisoarelor sa efectueze anual un control medical, care sa includa macar testarea Babes Papanicolau si o ecografie transvaginala... si recomand acestea in special celor tinere care doresc sa obtina o sarcina, diagnosticul putand fi dat in stadiu incipient al afectiunii de endometrioza, cand se poate trata si conservativ.

In afara interventiilor prin abord minim-invaziv (laparoscopic) pentru rezolvarea endometriozei, in cadrul sectiei de OBSTETRICA-GINECOLOGIE, se efectueaza si alte tipuri de interventii chirurgicale speciale, tot prin abord minim-invaziv, de exemplu histerectomii laparoscopice si endometrioze de perete abdominal, miomectomii laparoscopice, salpingoplastii laparoscopice, sarcini extrauterine laparoscopice, miomectomii histeroscopice, polipi endometriali - histeroscopic, operatii pe cale abdominala pentru tumori gigant, etc”.

 

 

O alta pacienta, operata si dumneaei recent tot in cadrul sectiei de OBSTETRICA – GINECOLOGIE si tot de catre dr. LUNCAN MIHAI, ne-a spus ca a fost intial pe la alte unitati medicale fara a primi un diagnostic sigur si clar. La o zi de la externare, pacienta spune ca se simte bine si va recomanda spitalul nostru.

 

Pacienta (25 de ani, din Pestis:
 „In 2021 am avut un chist eclatat si am fost la un alt spital... Acolo m-au chinuit, mi-au spart si venele. Apoi am zis ca trebuie neaparat sa imi gasesc un medic ginecolog. In septembrie anul trecut am fost la o clinica privata si acel medic mi-a zis ca am iar chisturi. Pentru ca nu obtineam sarcina, am facut multe analize, mi-au zis ca poate spermograma sotului nu iese in parametri normali. Dar totul era in limite normale – si culturile de secretii si frotiul Babes Papanicolau, toate. Dar nimeni nu mi-a spus ca, de fapt, as avea probleme la trompele uterine.

Eu am tot auzit de domnul doctor LUNCAN MIHAI de la o cunostinta care a nascut cu dumnealui, dar si de pe Facebook si Google.

Domnul doctor Luncan mi-a spus din prima ca am hidrosalping bilateral. Mi-a recomandat sa cer si o alta parere, ca sa fiu eu linistita, tocmai ca am fost pe la mai multi medici. Am fost la Cluj-Napoca si acolo mi-au spus exact ce mi-a zis si domnul doctor LUNCAN MIHAI. In decembrie anul trecut am facut si RMN, care a confirmat diagnosticul dat de domnul doctor LUNCAN. Asa ca m-am intors la dumnealui, am stabilit data operatiei, m-am internat intr-o zi de miercuri si sambata am plecat acasa. In ziua cand m-am operat, domnul doctor mai avea vreo 2 – 3 nasteri prin cezariana, dar tot si-a facut timp sa vina la mine, sa -mi dea curaj si incredere. Iar cand am fost adusa din sala de operatie in salonul de la ATI a venit imediat la mine. S-a intalnit cu sotul si a vorbit si cu el. Seara tarziu, in jur de ora 21:00 – 22:00, a venit iar sa se asigure ca sunt bine si am de toate.

Consider ca domnul doctor LUNCAN MIHAI este un medic profesionist, deosebit de uman, iti explica pe inteles si efectiv e un sprijin pentru tine, ca pacienta. Stiti, cand am primit analizele, le-am trimis pe What’s app si nu am mai fost nevoita sa bat un drum degeaba.

Asistentele au fost si ele dragute si veneau repede ori de cate ori am avut nevoie de ceva. Mancarea a fost extraordinara, nu se compara cu mancarea de la spitalul unde am fost internata in 2021. Iar despre curatenie, aceasta e exemplara. Veneau infirmierele, saracele si schimbau pungile din cosul de gunoi chiar daca era numai o hartie – doua acolo.

Sunt foarte multumita de domnul doctor, cu siguranta il voi recomanda. E adevarat, e cam scump aici, dar macar stii ca dai un ban si esti tratat bine. Asa ca recomand pacientelor sa ceara mai multe pareri si il recomand cu toata increderea pe domnul doctor LUNCAN MIHAI si Spitalul Pelican!”.

 

INFORMATII SI PROGRAMARI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale  dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)