ONCOLOGIE: Tratamentul oncologic si consilierea psihologica sunt GRATUITE la nivelul ambulatoriului si pe timpul internarii

ONCOLOGIE: Tratamentul oncologic si consilierea psihologica sunt GRATUITE la nivelul ambulatoriului si pe timpul internarii

 

Spitalul Pelican, prin sectia de Oncologie, vine in intampinarea pacientilor oncologici, reamintindu-le ca toate serviciile medicale oncologice, atat la nivel de ambulatoriu cat si in spital, prin internari de zi sau continue, cat si serviciile de consiliere psihologica sunt GRATUITE.

Dr. SARCA TUDOR, medic specialist la sectia de Oncologie, apreciaza ca de la debutul pandemiei de coronavirus a scazut adresabilitatea la serviciile medicale oncologice la nivelul intregii tari, multi pacienti oncologici refuzand sau amanand tratamentul din teama de a nu contracta infectii intraspitalicesti cu SARS-CoV-2, altii din cauza toxicitatii la tratament, altii de frica alopeciei sau a unor convingeri personale.

Dr. SARCA TUDOR, medic specialist Oncologie“Se observa o crestere a numarului de cazuri avansate sau chiar metastatice. Si se observa, in ultima perioada, o crestere a cazurilor la patologia mamara si ginecologica – cea de col uterin. De aceea e importanta prezentarea la medic, ca prima etapa, constientizarea faptului ca exista o anormalitate in organism, apoi se impune realizarea unei secvente de investigatii pentru a elucida cauza. La Spitalul Pelican, toate tratamentele oncologice sunt suportate suta la suta de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, indiferent ca vorbim de chimioterapie clasica, sistemica sau imunoterapie, astfel incat toate schemele de tratament sunt GRATUITE pentru pacienti, care nu mai trebuie sa depuna niciun efort financiar”.

In cadrul sectiei de Oncologie a spitalului nostru, datorita interdisciplinaritatii, pacientii oncologici beneficiaza de abord multidisciplinar. Astfel, pe langa cele opt paturi de spitalizare de zi sunt si paturi pentru pacientii cu perfuzii mai lungi, pentru internare de cateva ore. Iar pe langa sectia de internari continue unde se face tratament pe parcursul mai multor zile, sectia de Oncologie are o colaborare stransa cu celelalte sectii din spital (Chirurgie, Cardiologia, Diabetologie etc).

Exista si posibilitatea tratamentului continuu de chimioterapie la domiciliu, prin folosirea unei pompe de perfuzie cu care pacientul pleaca acasa si revine la spital pentru detasarea acesteia dupa cateva zile (in functie de schema de tratament aleasa).
La fel ca serviciile medicale de Oncologie, GRATUITE in totalitate pentru pacienti, in cadrul sectiei de Oncologie se ofera si servicii de consiliere psihologica GRATUITE. 

Dr. SARCA TUDOR, medic specialist Oncologie: „Ne rezervam timpul necesar sa le explicam pe larg ce inseamna boala, ce expectanta avem noi, ce asteptari au pacientii. Si tinem legatura stransa cu ei tocmai pentru eficientizarea tratamentului. Cert, o gandire optimista, dorinta pacientului de a se vindeca – ajuta. Recomandam si pacientilor aflati in stadii avansate si metastatice sa se prezinte la medic. Le putem oferi solutii indiferent de stadiul bolii. Avem cazuri de diferite patologii oncologice, rezolvate. Iar dorinta pacientului de a se vindeca – ajuta”.

Informatii si programari:
Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
• online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)
Ambulanta Pelican poate fi solicitata la numarul de telefon direct: 0259.962.