Optiuni terapeutice in cancerul de prostata. Interventii operatorii demonstrative. Dialog intre generatii

Optiuni terapeutice in cancerul de prostata. Interventii operatorii demonstrative. Dialog intre generatii

In perioada 24-25 martie Spitalul Pelican in colaborare cu Spitalul Judetean de Urgenta va fi gazda Conferintei de Urologie, coordonata de prof. univ. dr. Teodor Maghiar, director medical al Spitalului Pelican si prof. dr. Gheorghe Bumbu. Acest eveniment face parte din preocuparile permanente ale Asociatiei Romane de Urologie, sub coordonarea Academician prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, de a descoperi in timp util cancerul de prostata si mai ales de a gasi variantele terapeutice potrivite pacientilor nostri.

La conferinta vor participa invitati de marca din clinicile universitare din tara, invitati care sunt specialisti recunoscuti in tratamentul chirurgical al cancerului de prostata, cum sunt: prof. univ. dr. Ioan Coman din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Viorel Jinga, rector al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, prof. univ. dr. Nicolae Crisan din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Alin Cumpanas din Timisoara, prof. univ. dr. Dan Mischianu din Bucuresti, conf. univ. dr. Bogdan Petrut din Cluj-Napoca, conf. univ. dr. Bogdan Geavlete din Bucuresti, conf. univ. dr. Cristian Surcel din Bucuresti. In problemele legate de diagnostic si tratamentul in cancerele avansate vor fi prezenti prof. univ. dr. Bungardean Catalina si prof. univ. dr. Gabriel Kacso din Cluj-Napoca. Sunt invitati de asemenea, colegi chirurgi, radiologi, anatomopatologi, dar si rezidenti si studenti din spitalele oradene.

Programul cuprinde interventii chirurgicale deschise, laparoscopice si robotice la pacienti diagnosticati cu cancer de prostata, care se vor efectua vineri incepand cu ora 9:00 la Spitalul Pelican, urmate de mese rotunde cu tematici legate de diagnosticul si tratamentul cancerului de prostata localizat si avansat, la Hotel International din Baile Felix, incepand cu ora 9:00, in cea de-a doua zi a conferintei.