ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE - campion național după operație complexă la menisc: „Dr. GABOR SORIN este un erou!”

ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE - campion național după operație complexă la menisc: „Dr. GABOR SORIN este un erou!”

Eforturile, profesionalismul și reușitele medicilor noștri de la CENTRUL INTEGRAT DE ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE sunt răsplătite din plin prin efectele benefice pe care le resimt pacienții, beneficiari ai serviciilor noastre medicale intervenționale.

Un caz aparte este al unui tânăr sportiv, care a fost operat la spitalul nostru, după care și-a reluat antrenamentele, a devenit campion national și se pregătește intens pentru următoarele competiții de anvergură, unul dintre targeturi fiind Jocurile Olimpice de la Los Angeles– peste 4 ani.

Este vorba despre OPREA THEODOR, în vârstă de 22 de ani, care a performat la școală (a terminat Școala Generală Oltea Doamna cu media 9,70 și CN Emanuil Gojdu cu 9,60), dar și în sport: a făcut opt ani de baschet, de doi ani și jumătate face atletism și de 6 luni este componentul echipei STEAUA București (e singurul atlet băiat la probele de sprint).

În ultimii ani însă a suferit trei fisuri la menisc și după primele două s-a recuperat prin programe de fiziokinetoterapie și gimnastică medicală, dar după al treilea accident nu a mai putut nici măcar să umble și cariera sportivă îi era în pericol.

Prin antrenorul său, LUNGU BOGDAN, a ajuns la spitalul nostru, la dr. GABOR SORIN, medic primar ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE.

Diagnosticul pus pentru leziunile grave suferite la meniscul genunchiului stâng ar fi fost în măsură să demoralizeze orice sportiv. Însă curajul, entuziasmul și profesionalismul dr. GABOR SORIN, i-au dat încredere totală tânărului.

 

Dr. GABOR SORIN, medic primar ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE:
“Pacientul a suferit leziune gravă de menisc extern subluxantă, în langhetă, de corn posterior în totalitate și clivaj orizontal al părții medii meniscale externe. Am efectuat sutura de menisc extern, corn posterior, cu 2 ancore (prin tehnică în lasou) și partea medială, pentru ruptura veche în toartă de coș, ruptă după al doilea traumatism.

Procedura intervențională a fost minim-invazivă (laparoscopică), tehnica de sutură în lasou fiind ceea mai nouă și mai fiabilă (AOSS USA).

Așadar am ales tehnica chirurgicală de sutură a leziunilor complexe de menisc, pentru Theo Oprea, la care se adaugă protocolul francez de recuperare ameliorată, accelerată după chirurgia osteo-articulară, propus și practicat de mine în acest caz, după informarea consimțită a pacientului, despre beneficiile, riscurile și eventualele complicații ale acestui tip de intervenție chirurgicală, cu asumarea comună, pe baza unor scoruri de evaluare, pre și post-operatorie”.

 

În ziua externării, Theo a mers direct la antrenament iar la doar două săptămâni după intervenția chirurgicală, cu plasturi de protecție pe genunchiul stâng operat, sportivul a efectuat deja alergări în parc. Apoi s-a antrenat la Oradea, Cluj, București. Ulterior a părăsit țara fiindcă nu beneficia de condiții pentru antrenament de performanță și nimeni, în afara antrenorului său LUNGU BOGDAN nu credea în el. Tânărul s-a  antrenat în Franța, apoi în Portugalia.

În aprilie 2023 a revenit în țară și acum, de câteva săptămâni, a câștigat CAMPIONATUL NAȚIONAL DE ATLETISM, sub îndrumarea domnului antrenor colonel BARBU AUGUSTIN RONO.

 

Pacient OPREA THEODOR, campion național atletism:
“MUNCĂ, VIZUALIZARE ȘI CREDINȚĂ – acesta e motto-ul meu. Știți, genunchiul stâng mi-a fost zob după cele trei traumatisme. Am fost naiv și bine am făcut. Nu m-am demoralizat, nu mi-a fost frică. Doar câteva momente de îndoială am avut în noaptea de după operație. Mi-a trecut însă rapid. Am crezut în medicul meu, dr. GABOR SORIN, care mi-a spus că mă poate vindeca în așa fel să pot concura și am crezut în antrenorul meu, care mi-a spus că în două săptămâni după operație voi alerga. Și așa a și fost.

Condițiile din SPITALUL PELICAN sunt impecabile. Personalul medical m-a primit cu căldură, e foarte înțelegător. Aveam anumite păreri despre spitalele din România, dar SPITALUL PELICAN mi-a năruit toate miturile referitoare la spitalele din țară. Iar medicul meu, dr. GABOR SORIN, este un erou și îl recomand oricui cu toată încrederea pentru experiența vastă, pentru calitatea umană și pentru curaj fiindcă niciun medic nu și-a asumat să mă opereze în așa fel încât să pot performa ulterior în sport”.

 

INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, vă puteți programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la secțiunea „Programări online” și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriți să beneficiați de serviciile medicale dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriți să beneficiați de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de așteptare (câteva minute)