ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE: Dupa 20 de ani, o tanara va putea umbla singura: “A  aparut un om care m-a vindecat. A aparut ingerul meu: dr. GABOR SORIN!”

ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE: Dupa 20 de ani, o tanara va putea umbla singura: “A  aparut un om care m-a vindecat. A aparut ingerul meu: dr. GABOR SORIN!”

Un caz medico-chirurgical deosebit de complex a fost rezolvat cu mare succes de catre dr. GABOR SORIN, medic primar la CLINICA DE ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE. Fiind un caz medical rar si de complexitate ridicata, jumatate din costurile interventiei au fost suportate de catre fundatia spitalului nostru: ASOCIATIA PELICAN.

Pacienta este o tanara cu varsta de 20 de ani, din Oradea, studenta eminenta la Litere – Universitatea Oradea, cu displazie bilaterala de sold si tetrapareza spastica membre inferioare, care va putea, pentru prima data in viata, sa umble singura, fara sprijin, dupa ce a beneficiat de interventie chirurgicala minim-invaziva, la nivelul soldului drept, efectuata de catre dr. GABOR SORIN, cu vasta experienta in Ortopedie - Traumatologie si cu multi ani la clinici de profil cu renume din Franta.

 

Dr. GABOR SORIN, medic primar ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE:

Este vorba despre un caz rar de luxatie congenitala de sold stang, dureroasa si invalidanta, cu scurtare de aproximativ 6 cm a membrului inferior stang, cu o rotula inalta si o redoare de genunchi cu un flessum dureros in pasiv, si limitat la 60 de grade, la o pacienta de 20 ani, studenta eminenta la Facultatea de Litere, care prezinta sechele de infirmitate motorie centrala, cu spasticitate musculara pe membrele inferioare, pacienta dependenta si asistata social, de familie.  

A venit in consultatie la Spitalul Pelican, in anul 2022, cand am revenit sa practic in Romania, si, in urma unui consult radio-clinic amanuntit, am discutat cu dansa despre optiunile terapeutice si la distanta dupa o eventuala interventie chirurgicala complexa, de artroplastie totala de sold, cu constructia unui neo-cotil, si in acelasi timp de plastie a bandeletei ilio-tibiale distale, in scopul post -operator de a incepe educarea la mers, cu sprijinul unui cadru de mers, intr-o prima faza a recuperarii, cu castigaraea autonomiei la mers si a toaletei proprii, urmand, ca dupa 5 saptamani sa urmeze un tratament injectabil intra-muscular pentru reeducarea amplitudinilor articulare, la nivelul genunchilor si gleznelor, pentru a avea o viata cat mai normala, si sa isi dobandeasca independenta locomotorie.

Am stabilit planul terapeutic, impreuna si am stabilit data de 17.07.2023 pentru inerventia chirurgicala laborioasa, descrisa.

Evolutia operatorie a fost favorabila, pacienta, a inceput sa umble cu cadrul de mers, pentru prima data si sa fie autonoma la toaleta zilnica.

Eu multumesc echipei operatorii, dr. COSTE REMUS si personalului de inalta tinuta tehnica al Spitalului Pelican precum si conducerii acestuia, cu care am hotarat sa sponsorizam, prin Fundatia spitalului, jumatate din costurile acestei interventii chirurgicale”.

Fiindca nu a putut umbla niciodata pana acum, tanara pacienta a fost total depedenta de parinti si avea nevoie intotdeauna de ambii parinti ca sa o duca/aduca de la scoala. Tanara e studenta la Facultatea de Litere din Oradea si, pana la operatie, a mers la cursuri tot sprijinita de ambii parinti. Acum, ea spune ca si-a implinit cel mai mare vis: poate umbla singura.

PACIENTA, 20 de ani, din Oradea:

“Sunt al doilea copil in familie - am un frate mai mare. Cand mama era insarcinata cu mine in luna a cincea, a avut probleme de sanatate si a ramas supravegheata medical doua luni de zile. M-am nascut la 7 luni, dupa ce mama a fost lasata 12 ore in travaliu si abia apoi i s-a facut cezariana. Din pricina celor 12 ore de travaliu, eu am avut tot mai putin oxigen, motiv pentru care mi-a fost afectata partial functia neuromotorie. Dupa ce am implinit 6 luni de viata, eu nu puteam sta in sezut si mama, avandu-l pe fratele meu intai nascut, putea face comparatie. M-a dus la medici si mi s-a pus ca diagnostic principal tetrapareza spastica dreapta. De la 1 an pana la 12 ani am facut fara intrerupere kinetoterapie si parca ma simteam mai bine. Pana cand au inceput dureri la genunchiul stang, care s-au amplificat treptat.

Mi s-au facut multe investigatii si mi s-a pus diagnosticul de luxatie sold stang, apoi luxatie bilaterala de sold. Dar nimeni nu a vrut sa ma opereze fiindca mi se spunea ca trebuie sa mai cresc pentru ca operatia sa nu imi afecteze si mai rau afectiunea de la sold.

La 14 ani, medici din Oradea, Cluj, chiar si din Debretin, mi-au spus ca e un caz prea complex si ca nu ma pot opera din cauza posibilelor complicatii date de spasticitate, cu risc de deplasare si mai mare a soldului.

Pana anul trecut in toamna, cand am aflat de domnul doctor GABOR SORIN. Am mers sa ma consulte, am facut film si apoi am ramas socata cand domnul doctor mi-a spus ca ma poate opera. Nu imi venea sa cred: in sfarsit a aparut un om care ma poate face bine. Am zis – Doamne sfinte, a venit ingerul meu pazitor.

Domnul doctor este nu numai un profesionist, ci si cel mai cald, cel mai calm si cel mai respectuos om pe care eu l-am intalnit in viata mea. Stiti, mi-a respectat si o mare dorinta: sa ma operez dupa sesiune. Eu venisem in octombrie 2022 la prima consultatie, apoi am facut investigatiile si am vrut sa inchei primul an de facultate (sunt studenta la Litere) cu bine. Domnul doctor mi-a respectat si aceasta dorinta. Am fost operata in data de 17 iulie 2023 si in (21 iulie 2023) m-am externat umbland cu cadrul. Imi vad implinit cel mai mare vis al meu: sa merg singura pe picioarele mele, sa fiu independenta, sa nu imi mai chinui parintii, care sunt precis si mai fericiti decat mine ca ma vad acum, dupa 20 de ani, sanatoasa. Stiti, mie imi era frica sa merg cu cadrul, dar acum am prins curaj, cu ajutorul kinetoterapeutilor de aici.

Voi recomanda Spitalul Pelican toata viata mea, datorita ingerului meu, dr. GABOR SORIN,  datorita kinetoterapeutilor, asistentelor, infirmierelor, datorita intregii echipe de aici. Am fost foarte bine ingrijita aici. De orice aveam nevoie, sunam apasand pe butonul de la pat si venea cineva foarte repede sa ma ajute. Mancarea este foarte buna si pot alege eu ce doresc sa mananc, curatenia e exemplara.

Recomand SPITALUL PELICAN din Oradea pentru ca aici sunt supraspecialisti in domeniu care gasesc solutii pentru ca tu sa fii in siguranta si sa te faci bine. Va multumesc tuturor!”.

INFORMATII SI PROGRAMARI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale  dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)