ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE: Intervenție chirurgicală asistată de robotul Rosa, cel mai avansat sistem de chirurgie ortopedică din lume, realizată cu succes de echipa de chirurgi ortopezi ai Spitalului Pelican

ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE: Intervenție chirurgicală asistată de robotul Rosa, cel mai avansat sistem de chirurgie ortopedică din lume, realizată cu succes de echipa de chirurgi ortopezi ai Spitalului Pelican

Sistemul ROSA Knee pentru chirurgia de înlocuire parțială și totală a genunchiului funcționează în cadrul secției de Ortopedie-Traumatologie ca un asistent al chirurgului în sălile de operație și oferă atât precizie în actul chirurgical, cât și date despre genunchi, care-l ajută pe chirurg să știe exact cum să poziționeze implantul.

O pacientă a beneficiat recent de o intervenție asistată de robotul Rosa pentru protezarea genunchiului, după ce ani de zile s-a confruntat cu dureri intense. Operația a fost efectuată cu succes de echipa medicală coordonată de dr. Coste Remus, medic primar Ortopedie-Traumatologie, iar pacienta s-a recuperat rapid, fără dureri postoperatorii.

PACIENTĂ:
“Boala a început în urmă cu 12 ani, mă durea genunchiul stâng, mă deplasam greu, am neglijat-o. Am început să fac fizioterapie, dar nu prea m-a ajutat, am mers în continuare cu boala, nu puteam să mă ridic de pe scaun, erau niște dureri groaznice, în final nu am avut altă soluție decât operația.

Operația e foarte reușită, deja mă deplasez bine cu piciorul, astăzi voi fi externată. Domnul doctor a fost un doctor de milioane, cu toată echipa cu care a lucrat, îi mulțumesc pentru tot, a avut răbdare cu noi deși știți că bolnavii sunt cu capricii. Condițiile din spital sunt foarte bune, personalul se comportă frumos cu pacienții, curățenie peste tot, pot să soliciți orice și ești servit, iar domnul doctor a fost alături de mine”.

Dr. COSTE REMUS, medic primar Ortopedie-Traumatologie:
“Chirurgia asistată robotic Rosa aduce un grad mai redus de durere, o recuperare mai rapidă si personalizarea actului chirurgical. Cel mai important avantaj al chirurgiei asistate de robotul Rosa este că aceasta îi aduce ortopedului un feedback extrem de precis asupra rezultatului pe care îl va avea un gest chirurgical înainte ca acesta să se producă efectiv. Vom putea evalua și valida datele obținute cu ajutorul sistemului performant de navigație înainte de a se efectua tranșele de osteotomie".

Dr. CHIREA MARIUS, medic primar Ortopedie-Traumatologie:
“De curând am avut o premieră în actul chirurgical de protezare a genunchiului în spitalul Pelican, este vorba de trei pacienți care au fost protezați cu sistemul Rosa robotic, intervențiile au decurs foarte bine, suntem mulțumiți de rezultate, așteptăm rezultatele postoperatorii să le evaluăm pe parcursul lunilor care urmează. Robotul Rosa este un asistent al chirurgului, este compus din două elemente: acest braț robotic care fixează dispozitivele de tăiere și sistemul de navigație care oferă brațului robotic informații legate de starea pacientului, de cât de complex este cazul, de gradul de uzură”.

          În cadrul secției de Ortopedie-Traumatologie din Spitalul Pelican, cu ajutorul tehnologiei avansate și a echipei medicale de excepție oferim pacienților încrederea că primesc cele mai bune tratamente disponibile la ora actuală și au acces la intervenții chirurgicale cu cel mai înalt grad de precizie.
Ne propunem să îmbunătățim îngrijirea pacienților prin inovație, iar tehnologia revoluționară Rosa promite rezultate excelente pe termen lung pentru pacienții noștri, ajutându-i să-și reia în scurt timp activitățile zilnice.

INFORMATII SI PROGRAMARI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
- online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale  dorite
- email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
- telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)