Pacienta la ORTOPEDIE: „Am scapat de suferinta de 20 de ani!”

Pacienta la ORTOPEDIE: „Am scapat de suferinta de 20 de ani!”

In cadrul sectiei ORTOPEDIE – TRAUMATOLOGIE a spitalului nostru se realizeaza frecvent si cu succes artroplastii totale de sold prin abord minim invaziv pentru coxartroze unilaterale si bilaterale. Recent, o doamna din Oradea, cadru medical (53 an), care a beneficiat de artroplastie totala la soldul drept prin abord minim invaziv, a ținut sa transmita din experienta traita în spitalul nostru pentru ca și-a recapatat mobilitatea după 20 de ani.

PACIENTA: „Suferinta mea e de 20 de ani si, in timp, am dobandit dificultati tot mai mari in a ma imbraca, a ma incalta, a urca trepte. In urma cu opt ani mi s-a facut recomandarea pentru artroplastia totala bilaterala de sold cu scopul rezolvarii coxartrozei. E o durere surda continua care a ajuns sa faca parte din tot ce insemna activitatea mea. Mi s-a deformat mersul, aveam dureri lombare. Imi erau afectate ambele solduri insa am decis sa nu fac artroplastie bilaterala de sold ci unilaterala, la soldul drept, la recomandarea medicilor, dupa analize, intrucat statusul meu biologic nu mi-a permis si pentru a reduce riscuri datorate valorilor mele de hemoglobina”.

In data de 1.03.2021, pacienta a beneficiat de artroplastie totala de sold prin abord minim invaziv, interventie chirurgicala realizata de catre dr. COSTE REMUS, medic specialist ORTOPEDIE – TRAUMATOLOGIE si dr. CHIREA MARIUS, medic primar ORTOPEDIE – TRAUMATOLOGIE, cu aport vital ATI al dr. BIMBO SZUHAI ERIKA, medic primar ANESTEZIE TERAPIE INTENSIVA si suport fizioterapeutic postoperator realizat de HUMELNICU CODRUT, fizioterapeut:

PACIENTA: “Mi s-a facut rahianestezie, ceea ce mi-a permis sa fiu prezenta tot timpul interventiei chirurgicale, dar fără sa resimt dureri. Interventia a durat trei ore, dar mi s-a părut ca timpul a trecut extrem de repede si relaxant. Iar revenirea din anestezie a decurs fără probleme, fără dureri de cap, fără greturi și ameteli și mi-a permis mobilizarea precoce”.

Dr. CHIREA MARIUS, medic primar ORTOPEDIE – TRAUMATOLOGIE: “Coxartroza este o suferinta care afecteaza in ultimul timp pacienti din ce in ce mai tineri. Avand debut insidios, pacientii se obisnuiesc intr-un fel cu durerea, lucru care favorizeaza suprasolicitarea coloanei si articulatiile membrului contralateral. In acest fel, după ani de suferinta, coxartroza devine bilaterala iar coloana vertebrala, in special lombara, polidiscopata. In sprijinul pacientilor care prezinta o astfel de patologie venim cu tehnici chirurgicale minim invazive de protezare care permit mobilizarea si recuperarea precoce, cu proteze de inalta calitate, cu cuplu de frecare ceramic, ce asigura o durata foarte lunga de viata. Interventia chirurgicala minim invaziva poate fi efectuata bilateral la pacienti cu status biologic bun, care pot suporta o dubla operatie amplă”.

A doua zi post-operator, pacienta a intrat in program de fizioterapie.

PACIENTA: “Cu ajutorul unui aparat special ATM, mi s-a mobilizat piciorul, pe care eu nu as fi putut singura sa il pun in miscare. Tot a doua zi am facut primii pasi cu cadrul si tot in a doua zi am mers deja cu ajutorul carjelor. Din a treia zi am umblat doar cu o singura carja si tot din a treia zi am inceput sa urc treptele. La inceput, am urcat scarile in mod gresit, asa cum m-am obisnuit 20 de ani sa merg din cauza durerilor. Nu puneam piciorul drept pe treapta, il feream. A trebuit sa ma resetez mental, sa uit obiceiurile gresite si sa invat sa umblu din nou in mod corect. Si am reusit, dupa 20 de ani, sa urc treapta cu treapta alternativ, cu fiecare picior. Ma voi opera si la piciorul stang, dar acum stiu ce sa fac si cum sa ma pregatesc pentru operatie, cu supliment de fier, vitamino-terapie, exercitii cu piciorul ce va fi operat, alimentatie echilibrata, ca sa am status biologic corespunzator. Am tot respectul meu pentru domnii doctori. Mi-au explicat absolut tot. Mi-au dat explicatii pe care le-ar intelege si o persoana care nu e cadru medical, incepand de la montarea protezei pana la refacerea post-operatorie. Categoric voi recomanda Spitalul Pelican pentru serviciile de exceptie. Toata echipa a dat dovada de profesionalism, dedicare, pasiune si orientare spre nevoile pacientului. Mancarea e excelenta si acopera necesarul de calorii de care ai nevoie pentru refacere. Asistentele stiu ce au de facut. Aici e omul potrivit la locul potrivit. Cat despre abordarea pacientului de catre medici, aceasta este diferita aici fata de alte spitale, medicii se implica in tot ce inseamna tratament, iti explica, te fac sa te simti in mediu familial, chiar daca accesul vizitatorilor in aceasta perioada e interzis. Aici nu te simti abandonat!”.

Informatii si programari: Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:

online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite

email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite

telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)

Ambulanta Pelican poate fi solicitata la numarul de telefon direct: 0259.962.