Pregatire profesionala continua: resuscitare in caz de stop cardiorespirator

Pregatire profesionala continua: resuscitare in caz de stop cardiorespirator

Cadrele noastre medicale, medici si asistenti deopotriva, se pregatesc continuu cu scopul de a oferi zi de zi pacientilor nostri servicii medicale de inalta calitate, cu raspuns pozitiv in evolutia terapeutica.

In cadrul pregatirii profesionale continue, reprezentantii Spitalului Pelican Oradea au organizat pe tot parcursul acestei luni, un curs de prim ajutor in resuscitare (Basic Life Support) adresat asistentilor medicali din toate specialitatile, atat din sectiile cu paturi din spitalul nostru cat si de la cabinetele de specialitate din ambulatoriile noastre.

Cursul a fost initiat si sustinut de catre medicii nostri instructori acreditati de Consiliul European de Resuscitare, de la sectia de Antestezie Terapie Intensiva si a cuprins trei parti: teorie, practica si evaluare.

Pentru asimilarea eficienta a cunostintelor, cursul a fost structurat pe grupe de doar cate 8 asistenti medicali. In acest fel, interactiunea intre instructor si asistenti a fost mult mai apropiata, iar partea practica s-a realizat la toate grupele pe indelete si cu aportul medicului instructor, exercitiile efectuandu-se pe manechini speciali achizitionati de conducerea Spitalului Pelican, pentru trainingul personalului nostru medical.

La final de curs, asistentii din toate grupele au dat un test de evaluare tip grila, cu 20 de intrebari foarte atent alese si formulate, majoritatea din Basic Life Support.

Asistentii ne-au spus ca isi doresc ca astfel de cursuri sa se sustina chiar si de 3 ori pe an si au dezbatut idei legate de diferite cazuri din practica curenta, la care se impune resuscitarea de baza.

Totodata, achizitia de defibrilatoare automate si truse de prim ajutor pentru resuscitare de baza (Basil Life Support - BLS) si avansata (Advanced Life Support – ALS) va continua in cadrul spitalului nostru, la fel ca si cursurile de pregatire continua. 

INFORMATII SI PROGRAMARI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale  dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)