PROGRAMUL CENTRULUI DE VACCINARE AL SPITALULUI PELICAN

PROGRAMUL CENTRULUI DE VACCINARE AL SPITALULUI PELICAN

Centrul de vaccinare anti-COVID-19 isi desfasoara activitatea in Ambulatoriul Pelican din cartierul Nufarul, strada Constantin Nottara, bloc C8-C10, de luni până vineri, in intervalul orar 9-13.

Noul tip de vaccin se poate utiliza doar pentru doza de rapel la persoanele peste 12 ani care au o schema anterioara de vaccinare efectuata.

Criterii de eligibilitate pentru vaccinarea cu vaccinul bivalent adaptat Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 Pfizer NioNTech:

• Vârsta minimă de 12 ani 

• Schema de vaccinare primară completă, respectiv: 

o 1 doză vaccin Janssen/Johnson&Johnson 

o 2 doze vaccin Vaxzevria/Oxford – Astra-Zeneca 

o 1 doză vaccin Vaxzevria/Oxford – Astra-Zeneca + 1 doză vaccin Comirnaty / Pfizer NioNTech 

o 1 doză vaccin Vaxzevria/Oxford – Astra-Zeneca + 1 doză vaccin Spikevax/Moderna 

o 2 doze vaccin Comirnaty / Pfizer NioNTech (de tip adult sau pediatric) 

o 2 doze vaccin Spikevax/Moderna 

• Minim 3 luni de la ultima doză administrată din schema primară sau de la administrarea dozei suplimentare (doza a 3-a) sau a dozei de rapel (booster)

Persoanele care au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19 în afara României vor solicita introducerea datelor aferente în RENV( Registrul Electronic National de Vaccinare) prin apel la call-center 021 / 414425 sau prin mesaj la adresa de mail: certificat-covid@ms.ro, înainte de a se prezenta pentru a primi doza de rapel cu vaccinul Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 Pfizer/BioNTech. 

Spitalul Pelican s-a implicat activ pentru combaterea pandemiei data de infectia SARS-CoV-2 inca de la debutul acesteia, iar Centrul de Vaccinare Pelican Oradea a fost singurul centru de vaccinare anti-Covid din Bihor care si-a desfasurat activitatea in cadrul unui spital, sub supravegherea echipelor de medici.

Persoanele care vor alege sa se vaccineze impotriva COVID-19 si vor apela la Centrul de Vaccinare Pelican Oradea vor beneficia de asistenta medicala specializata.