ȘCOALĂ MAMEI: turul Maternității Pelican Oradea

ȘCOALĂ MAMEI: turul Maternității Pelican Oradea

Școala Mamei a oferit viitorilor părinți prilejul să viziteze Maternitatea Pelican printr-un tur ghidat de medicii noștri, care le-au oferit detalii despre abordarea sarcinii și a nașterii în cadrul spitalului nostru.

Maternitatea Pelican încurajează și susține conceptul de rooming-in, care presupune ca după naștere, mama și copilul să fie cazați în aceeași rezervă și promovează alăptatul, încă din primele clipe de viață ale nou-născutului. 

Echipa noastră multidisciplinară îți va fi alături oferindu-ți tot sprijinul pentru a avea o naștere fără griji, așa cum ai visat.   

Dr. ZDREHUȘ RĂZVAN, medic primar Obstetrică-Ginecologie:
“Am avut plăcerea să primim vizita viitorilor părinți care au ales nașterea la Spitalul Pelican. Le-am prezentat secția de Obstetrică - Ginecologie, secția de Neonatologie, împreună cu doamna doctor Chirea Bianca, colega mea, care e de gardă, i-am invitat să intre și în salon pentru a vedea cum arată condițiile de cazare din spitalul nostru, am făcut turul ghidat, inclusiv al sălii de operație și al Compartimentului de Primiri Urgențe și consultații în ambulator.

Le-am răspuns întrebărilor și a fost o experiență foarte plăcută pentru că cei care ne-au vizitat au putut afla și despre competența noastră în abordarea multidisciplinară a cazurilor, au văzut că Spitalul Pelican are multe specialități care au capacitatea să colaboreze în cazuri dificile unde este necesară o abordare din mai multe specialități medicale și au înțeles de ce noi recomandăm și putem oferi servicii de înaltă calitate, atât la nașterile naturale sau nașterile fără complicații, cât și la cazurile complicate din specialitatea noastră, atât de frumoasă și complexă”.

Dr. CHIREA BIANCA, medic primar Neonatologie:
“La Maternitatea Pelican încurajăm rooming-inul ceea ce înseamnă cazarea în același salon a mamei și nou-născuților.  Este importantă această practică pentru susținerea și promovarea alăptării, una dintre cele mai importante ținte ale maternității noastre. De asemenea, avem capacitatea de a îngriji și prematuri și nou-născuți la termen care au probleme de sănătate și care necesită tratament în regim de terapie intensivă; avem dotările necesare și veți fi în siguranță alături de noi, vă așteptăm!”

“Mi-a plăcut foarte mult turul, și până acum am simțit siguranța pe care ne-a oferit-o spitalul, dar acum o simt și mai mult, după ce am avut ocazia să intrăm în blocul operator unde se întâmplă toate miracolele, chiar siguranța și încrederea pe care ni le oferă spitalul că va fi o experiență foarte plăcută; avem emoții deja de când am intrat și am vizitat, dar emoțiile sunt pozitive. Am participat și la Școala Mamei, au fost două săptămâni intensive, cu pregătiri, au fost informații foarte utile în legătură cu nou-născutul, ce să facem acasă când suntem doar noi doi, pot să zic că suntem pregătiți să devenim părinți, dar niciodată nu vom putea spune că suntem suficient de pregătiți, dar vom reuși să ne formăm noi ca părinți, în timp”, spune mămica.

“Sunt foarte liniștit, e foarte important să știu că și soția și nou-născutul sunt în locul potrivit. Am fost și eu la fiecare curs, am participat și am învățat foarte mult, iar acum la turul Maternității când am putut intra în spital și în bloc, știu că soția și copilul vor fi în siguranță. Sunt foarte liniștit și sunt convins că totul va merge perfect!”, spune tăticul.

INFORMATII SI PROGRAMARI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
- online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale  dorite
- email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
- telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)