Spitalul Pelican vine in sprijinul tinerilor de peste 16 ani, la MARATONUL VACCINARII PENTRU ADOLESCENTI

Spitalul Pelican vine in sprijinul tinerilor de peste 16 ani, la MARATONUL VACCINARII PENTRU ADOLESCENTI

Spitalul Pelican continua sa se implice cu toate resursele logistice si umane, in mod activ, in combaterea pandemiei Covid-19 si prin actiunile comunitare organizate de autoritatile nationale, judetene si locale.

Astfel, in perioada 31.05.2021 – 04.06.2021, la Centrul de Vaccinare Pelican Oradea se deruleaza actiunea ampla, organizata la nivel national: MARATONUL VACCINARII PENTRU ADOLESCENTI.
In perioada sus-mentionata, Spitalul Pelican este singurul spital din Oradea care deruleaza aceasta campanie destinata tinerilor de peste 16 ani si este una dintre cele patru locatii din Oradea unde se desfasoara acest eveniment, alaturi de centrele de vaccinare de la Oraselul Copiilor, centrul modular si centrul drive through.

In perioada desfasurarii acestei ample actiuni, la Centrul de Vaccinare Pelican Oradea, situat in cladirea unde functioneaza Serviciul de Ambulanta Pelican Oradea (str. Corneliu Coposu nr. 2), sunt asteptati toti tinerii cu varsta de peste 16 ani, care doresc sa se vaccineze impotriva Covid-19. Aici se administreaza doar vaccinuri cu seruri Pfizer.

Mentionam ca MARATONUL VACCINARII PENTRU ADOLESCENTI de la Centrul de Vaccinare Pelican Oradea este coordonat de catre renumitul doctor MICULSCHI GABRIELA, medic primar pediatru si medic onco-hematolog, care isi desfasoara activitatea in cadrul Spitalului Pelican.

Minorii se pot prezenta direct impreuna cu unul dintre parintii lor la Centrul de Vaccinare Pelican Oradea, zilnic, intre orele 8:00 – 20:00. La fel, tinerii majori se pot prezenta direct la centrul nostru de vaccinare pentru a beneficia gratuit de imunizare anti-Covid cu ser BioNTech Pfizer.

INFORMATII DE RETINUT:
Unicitatea Centrului de Vaccinare al Spitalului Pelican Oradea este data de mai multi factori. Astfel, pe langa echipele medicale desemnate sa desfasoare procesul de vaccinare, siguranta persoanelor care se vaccineaza aici este dublata de prezenta echipajelor medicale de Ambulanta si, in plus, de asistenta si supravegherea medicului nostru specializat in Epidemiologie, dr. BUDEA ADINA.
Prezenta echipajelor medicale de urgenta si a medicului nostru epidemiolog, gata sa intervina oricand e necesar, au determinat si o crestere a adresabilitatii la Centrul nostru de vaccinare.
De la debutul campaniei RO-VACCINARE, demarata de statul roman in toata tara, la Centrul de Vaccinare al spitalului nostru au fost administrate peste 25.000 de doze de vaccin, 90% dintre acestea fiind ser BioNTech Pfizer, iar restul – vaccinuri cu ser Moderna, in prezent singurul vaccin care se administreaza aici fiind tot BioNTech Pfizer.