Tehnici chirurgicale noi în domeniul ORTOPEDIEI

Tehnici chirurgicale noi în domeniul ORTOPEDIEI

În acest sfârșit de săptămână s-a desfășurat la Băile Felix a XXI-a ediție a Zilelor Medicale Băile Felix. Conferința din acest an a avut ca temă „Actualități în recuperarea medicală”.

La eveniment au participat dr. GABOR SORIN, medic primar Ortopedie-Traumatologie și dr. TONA JORGAQ, medic primar Ortopedie-Traumatologie.

Printre subiectele prezentate de medici și kinetoterapeuți s-au regăsit: reabilitarea medicală din România în context european și internațional, reabilitare neurologică, managementul actual al osteoporozei, reabilitarea în afecțiuni ortopedice și post-traumatice, recuperarea medicală în Pediatrie, recuperarea medicală post-COVID și tehnologii avansate în reabilitarea medicală.

Dr. GABOR SORIN, medic primar Ortopedie-Traumatologie:
"Am fost foarte fericit să fiu invitat de colegii noștri de la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix la această manifestare la care am venit cu mult drag pentru că sunt convins că pot să aduc elemente noi, atât în ceea ce privește diagnosticele, dar mai ales în ceea ce privește tehnicile de fiziokinetoterapie, de recuperare rapidă înainte și după chirurgie, dar cea mai importantă este prevenția, le-am explicat și le-am atras atenția, probabil știau de programul FIFA 11, care a redus semnificativ, cu 60% numărul de accidente sportive la copii, adolescenți și jucătorii de înalt nivel și prezentarea unei tehnici de recuperare care permite o recuperare rapidă, fără imobilizare și reluarea rapidă a activității sportive de performanță. Tehnici pe care le voi aplica pentru că sunt și chirurg agreat al Clubului Sportiv Municipal Oradea.
vem absolut toate tehnicile chirurgicale, toate materialele care sunt foarte scumpe, în tot ceea ce privește artroplastiile de șold, umăr, genunchi, chiar și de cot, rizartroze, alte patologii care sunt aproape inoperabile în România din cauza faptului că lipsesc tehnicile. 
Nu în ultimul rând, pentru bunicii și înaintașii noștri, avem o tehnică care, după reechilibrarea hemodinamică, hidroelectrolitică, permite externarea a doua sau a treia zi după operație. Sunt mândru de colegii mei: dr. Tona Jorgaq, dr. Coste Remus, cu care fac echipă foarte bună, dr. Chirea Marius, dr. Cosma Florin, le mulțumesc pentru sprijinul lor pentru tot ceea ce fac pentru pacienți și mai mult decât atât, am acceptat cu toții faptul că e o chirurgie funcțională, frumoasă, care redă omului viață socială, sportivă și integrarea rapidă în muncă, indiferent de accident”.

Dr. TONA JORGAQ, medic primar Ortopedie-Traumatologie:
“Mă bucur că sunt aici la “Zilele medicale - Băile Felix”, țin să le mulțumesc colegilor pentru invitație. Am încercat să aducem și noi aportul nostru în domeniul medical cu informații pentru pacieții cu patologii osteoarticulare, în cadrul specialității de Ortopedie și personal, pentru abordul anterior minim-invaziv pentru tratarea coxartrozei. A fost un eveniment reușit și sper că am transmis toate informațiile necesare pentru a le fi de ajutor pacienților noștri”.

 

INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, vă puteți programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la secțiunea „Programări online” și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriți să beneficiați de serviciile medicale dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriți să beneficiați de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de așteptare (câteva minute)