Centrul de Chirurgie Bariatrică

Centrul de Chirurgie Bariatrică

Despre noi 

Centrul de Bariatrie este singurul centru medical integrat din Nord-Vestul tarii care ofera solutii medicale complete pentru persoanele cu obezitate excesiva, inclusiv pentru pacientii cu diabet care au tratament cu insulina si sunt obezi.

Este știut faptul ca obezitatea creeaza respectiv amplifica o multitudine de afectiuni cronice grave (inclusiv boli cardiovasculare) care afecteaza nu doar sanatatea ci și viata sociala a persoanei in cauza. In plus, rezistenta organismului la obezi este mult diminuata, astfel incat acestia sunt predispusi si la afectiuni acute grave (inclusiv coronavirus), care, la fel, pot duce la deces.

Morbiditatea si mortalitatea cauzata la baza de obezitate este in Romania de cateva ori mai mare decat in tarile supradezvoltate.

La acest context se adauga eforturile indelungi de a slabi, esuate din cauza lipsei unui diagnostic de ansamblu. Curele de slabire extenuante una dupa alta, sedentarismul sau, dimpotriva, exercitiile fizice necorelate cu tipul de afectiuni asociate, toate conduc la esec in slabire a persoanelor obeze.

Misiunea noastra este tocmai sa oferim, prin diagnostic, tratament personalizat si cu maxima eficienta o viata de calitate, cat mai buna, cat mai aproape de normalitate, reinsertie sociala rapida pentru persoanele cu obezitatein exces si sa contribuim la prelungirea vietii acestora.

In cadrul Centrului Integrat de Bariatrie, pacientii cu diabet, cu afectiuni endocrine sau stil de viata dezordonat si cu greutate mult in exces, beneficiaza de servicii medicale integrate si tratament personalizat si scapa de surplusul de greutate fara a vicia sau priva organismul.

Interdisciplinaritatea sectiilor de Chirurgie bariatrica, Chirurgie generala, Gastroenterologie, Boli Metabolice și Nutritie, Endocrinologie, Psihologie si a altor sectii care se pot interconecta oferind servicii de Cardiologie, Fizioterapie, Obstetrica-Ginecologie, Recuperare Medicala, chiar Ortopedie, ofera garantia calitatii serviciilor medicale integrate la care au acces pacientii nostri intr-un singur loc, fara deplasari in afara Spitalului Pelican.

Pacientul este in centrul atentiei unei echipe multidisciplinare care lucreaza impreuna pentru a oferi cele mai bune solutii posibile, in mod personalizat. Echipa medicala este formata din specialisti cu vasta experienta, formati in centre prestigioase de peste hotare si din tara. Avand la dispozitie echipamente medicale moderne si personal medical supraspecializat, abordam cele mai complexe cazuri de obezitate si suntem preocupati sa gasim cele mai potrivite si mai eficiente soluții terapeutice pentru fiecare caz in parte.

Pacientii nostri beneficiaza de programe personalizate, in functie de necesitati, de la consultatii in ambulatoriu, controlul factorilor de risc si preventie, pana la cele mai complexe scheme de tratament si mai ales si interventii chirurgicale de inalta performanta din domeniul Chirurgiei bariatrice.

Suntem o echipa de medici care dorim, cu profesionalism si eficienta, sa asiguram pacientilor imbunatatirea calitatii vietii si cresterea sperantei de viața inn comunitatea din care și noi facem parte.

Departamente    

Chirurgie bariatrica

Gastroenterologie

Diabet, Nutritie, Boli Metabolice

Endocrinologie (descriere servicii cu privire la obezitate)

Psihologie

Suport ATI

Echipa Medicala

Informatii utile

Circuitul pacientului:

Persoanele  cu obezitate excesiva se pot adresa la oricare dintre urmatoarele specialitati din cadrul Centrului de Bariatrie Pelican Oradea: Chirurgie generala, Diabetologie, Endocrinologie, Psihologie. De asemenea, persoanele cui obezitate excesiva se pot adresa și altor specialitati interconectate la Centrul de Bariatrie Pelican Oradea: Fizioterapie, Obstetrica-Ginecologie, Recuperare Medicala etc.

Pregatirea pacientului:

Persoanele cu obezitate excesiva beneficiaza de toate informatiile necesare si sunt instiintate permanent de catre echipele medicale specializate despre toate procedurile si tratamentele adecvate. Decizia asupra procedurilor medicale și asupra tratamentelor se ia de comun acord intre pacient si medic.

Pasi de urmat:

Rugam persoanele cu exces ponderal sa solicite un consult initial la oricare dintre specialitatile medicale incluse sau interconectate cu Centrul de Bariatrie. Se efectueaza analizele si investigatiile medicale si, in functie de particularitatile medicale (grad de obezitate, patologii asociate, antecedente medicale, istoric familial medical etc) se stabileste schema terapeutica adecvata.

Contact

Locatie: Oradea, str. Corneliu Coposu nr. 2-14B

Programari:
Pentru a beneficia de servicii medicale la CENTRUL INTEGRAT DE BARIATRIE AL SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va rugam sa ne contactati prin telefon sau e-mail.

Centrul de Chirurgie Bariatrică

Centrul de Chirurgie Bariatrică
Str. Corneliu Coposu, nr. 14A-14B
0259 444 444

Luni - Duminica: Non-stop