Anestezie Terapie - Intensivă (ATI)

Activitatea de anestezie și terapie intensivă este efectuată în Spitalul Pelican de o echipă medicală dinamică și experimentată.

În Spitalul Pelican asigurăm, prin mijloace farmacologice și tehnice specifice anesteziei, condițiile necesare desfășurării actului chirurgical în siguranță și confort, tratarea perioperatorie a bolilor asociate, terapia durerii, precum și alte proceduri cu scop atât diagnostic cât și terapeutic.

În cadrul departamentului de Terapie Intensivă avem capacitatea de a asigura suportul pacientului critic pentru evaluarea și tratamentul disfuncțiilor acute de organ.

Activitatea departamentului ATI se desfășoară în 7 săli de operație și 8 paturi multifuncționale de terapie intensivă și monitorizare postoperatorie, dar și în timpul consultului preanestezic.

Departamentul ATI dispune de aparatură de ultimă generație, aparate de ventilație mecanică, pompe de administrare automată a medicației prescrise, aparatură de monitorizare și suport a funcțiilor vitale, metode de control a durerii postoperatorii. Din punct de vedere al protocoalelor utilizate, activitatea departamentului ATI se conformează normelor Societății Romane de Anestezie și Terapie Intensivă, Societății Europene de Anestezie și Societății Europene de Terapie Intensivă.

Strategii terapeutice

Fiecare dintre pacienții propuși pentru o intervenție chirurgicală este evaluat de un medic anestezist reanimator cu maxim 24 de ore înaintea intervenției chirurgicale. Sunt trecute în revistă bolile asociale, istoricul bolilor și evaluările de laborator. Apoi i se prezintă pacientului diferitele tehnici de anestezie potrivite tipului de operație, împreună cu avantajele și dezavantajele fiecăreia. În cazul existenței unor boli asociate sau în cazul în care pacientul este într-o stare fizică precară, medicul ATI poate indica investigații și consulturi suplimentare, precum și un tratament care să scadă riscurile operatorii.

În timpul oricărui tip de anestezie pacientul este monitorizat și supravegheat de o asistentă specializată în anestezie și de medicul anestezist.

Echipa medicală dispune de aparatură pentru anestezia în operații pe căi aeriene (ORL), atât la adulți cât și la copii, de aparatură și experiență deosebită pentru cazurile de intubație dificilă (fibroscop). De asemenea dispune de experiență în cazul chirurgiei laparoscopice, chirurgiei generale și chirurgiei la pacienții obezi, blocul operator fiind dotat cu mese de operație speciale. Pentru chirurgia ortopedică, în funcțiile de tipul de intervenție chirurgicală se pot realiza atât anestezii generale, cât și anestezii locoregionale. Departamentul de anestezie și terapie intensivă asigură de asemenea analgezia la nașterea naturală (anestezia peridurală), cât și anestezia pentru cezariană sau pentru intervențiile ginecologice.

Profilaxia trombozei venoase profunde și a trombembolismului pulmonar se realizează cu medicamentele recomandate de ghiduri și protocoale și/sau cu mijloace mecanice – compresie pneumatică intermitentă sau ciorapi speciali antitrombotici.

Dotări

  • Aparate de anestezie Draeger de ultimă generație
  • Seringi automate
  • Infuzomate
  • Aparate de monitorizare perioperatorie a relaxării musculare
  • Bronhofibroscop pentru intubația dificilă
  • Dispozitive de menținere a temperaturii corporale normale în timpul operațiilor
  • Aparate de ventilație mecanică Draeger
  • Troler și aparatură de resuscitare conform standardelor
  • Aparatură de profilaxie a trombozei venoase profunde
  • Aparatură pentru monitorizarea atât invazivă cât și noninvazivă a parametrilor vitali

Servicii

Nume serviciu Pret
Consultatie control 230 lei
Consultatie preoperatorie chirurgie cardiovasculara 500 lei
Consultatie initiala 270 lei