Cardiologie interventionala

Cardiologie interventionala

Cardiologia interventionala trateaza bolile de inima si ale vaselor de sange prin metode minim invazive, utilizand o tehnologie avansata pentru efectuarea interventiilor pe cale exclusiv endovasculara. A aparut din dorinta de a oferi pacientilor o alternativa putin invaziva la tratamentul chirurgical clasic pe cord deschis, pentru a reduce riscurile, durerile post-operatorii si durata de recuperare.

Procedurile de cardiologie interventionala se desfasoara in Laboratorul de angiografie, cateterism cardiac, cardiologie interventionala si electrofiziologie cardiaca, dotat cu tehnologie performanta de ultima generatie, inima acestuia fiind Angiograful General Electric Innova IGS. Acesta incorporeaza sisteme avansate pentru siguranta pacientului in timpul procedurii, precum monitorizarea paramentrilor vitali, monitorizarea si reducerea dozelor de radiatie, dar si aplicatii complexe de imagistica, cu recontructie 3D si evaluare functionala a stenozelor arteriale. Toate acestea permit efectuarea celor mai complexe proceduri endovasculare, coronariene, cardiace, periferice si cerebro-vasculare.

Interventiile le efectuam prin abord vascular la nivelul unei artere de la nivelul antebratului sau de la nivel inghinal, printr-o incizie de sub 2 mm, cu anestezie locala. Procedura este extrem de usor de suportat pentru pacienti iar recuperarea este imediata.

Prin acest abord vascular minim realizam proceduri complexe de diagnostic si tratament, cum sunt:

- angiografii diagnostice: coronariana (coronarografie), aortica, carotidiana, periferica, renala, pulmonara

- interventii coronariene percutane: stentare, angioplastie cu balon, trombectomie

- stentare carotidiana

- angioplastie periferica cu balon si cu implant de stent

- implant filtru vena cava

- tratamentul transcateter in malformatii cardiace: inchidere defect septal atrial, defect septal ventricular, persistenta canal arterial

- implant de proteza valvulara aortica

- tratament endovascular al anevrismelor de aorta descendenta

Dupa interventii pacientii sunt supravegheati in USTACC unde beneficiaza de monitorizare continua si ingrijire atenta.

Contact Cardiologie Interventionala

- Consilier medical: Daniela Gavruta (0722.104245)