26 de oameni operati gratuit la Spitalul Pelican

 
Ne bucuram sa va anuntam ca, in cadrul campaniei noastre demarata in 15 mai 2017, am reusit deja sa ajutam pana in prezent 26 de pacienti.
Astfel, pana vineri, 18 august 2017, la sectia de Ortopedie si Traumatologie de la Spitalul Pelican, au fost operati gratuit pentru rezolvarea unei palete largi de fracturi noi, de diferite grade de dificultate copii, adulti, varstnici, din Oradea, din diverse colturi ale judetului, dar si din exteriorul Bihorului.
 
Alte persoane operate in cadrul campaniei
In toate cazurile dupa interventiile chirurgicale si asistenta medicala postoperatoroie acordata, pacientii au fost externati in stare de sanatate buna.
 
Va oferim cateva exemple:
 
În 29 iunie a.c., un barbat de 47 de ani, din Carei, a suferit o fractura la genunchiul stang si a fost operat cu succes de catre echipa dr. Remus Coste, iar în 1 iulie a si fost externat in stare buna de sanatate.
 
O septuagenara din Chiscau s-a prezentat la spitalul nostru în 30 iunie a.c., dupa ce a suferit o fractura epifiza distala radiala dreapta. A fost operata de dr. Remus Coste si, in 1 iulie a.c., a si fost externata tot in stare buna de sanatate.
 
În 26 iulie a.c., alti doi pacienti au ajuns la spital si au beneficiat de campania noastra. Un barbat de 35 de ani, din Satu Mare, a fost operat cu succes de echipa condusa de Marius Chirea la o fractura suferita la umarul stang si doua zile mai tarziu a plecat acasa in stare mult ameliorata.
 
O pacienta internata tot în 26 iulie a.c., este o oradeanca de 57 de ani si a avut o fractura la femurul stang si a fost salvata printr-o operatie realizata de dr. Remus Coste, tot în cadrul campaniei noastre.
 
Si copii si tineri
În 27 iulie a.c., un tanar de 17 ani si-a rupt ambele oase de la antebratul stang suferind o fractura cu deplasare. A fost operat gratuit de echipa dr. Sergiu Dejeu şi doua zile mai tarziu a plecat acasa in stare buna de sanatate.
 
Un alt tanar de 21 de ani, din Oradea, a suferit in 28 iulie a.c. o fractura la clavicula dreapta si a fost salvat, gratuit, prin interventie chirurgicala realizata de dr. Marius Chirea. A necesitat internare doar doua zile.
 
Un copil de 13 ani, din Alesd, care a cazut cu bicicleta, a suferit o fractura de clavicula si escoriatii pe corp. Echipa dr. Remus Coste a efectuat o interventie chirurgicala salvatoare, iar joi, 17 august a.c., baiatul a si fost externat.
 
In luna august
O oradeanca de 73 de ani a necesitat proteza dupa o fractura la femurul drept cu deplasare. Internata in 3 august, septuagenara a fost externata in stare mult ameliorata in 8 august a.c., operatia realizata de dr. Marius Chirea fiind, la fel, o reuşita.
 
Tot în 3 august a.c., o femeie de 66 de ani, din Spinuş, a ajuns la spitalul nostru pentru rezolvarea unei fracturi la umarul stang. Pacienta a fost operata de echipa dr. Sergiu Dejeu si, a doua zi, a putut deja sa plece acasa.
 
În 4 august a.c., dr. Dejeu a efectuat o alta operatie in cadrul acestei campanii, ajutand o oradeanca in varsta de 79 de ani, care cazuse si a suferit o fractura la femurul stâng. Patru zile mai tarziu, pacienta a fost externata in stare de sanatate mult mai buna.
 
Tot in 4 august a.c., un oradean de 49 de ani, cu fractura la femurul drept a fost operat, cu acelaşi succes, de catre echipa dr. Florin Cosma si, in 9 august, s-a simtit mult mai bine si a fost externat.
 
În 10 august a.c., echipa dr. Remus Coste a ajutat o oradeanca (79 ani) realizand o interventie chirurgicala pentru rezolvarea unei fracturi la rotula dreapta, cu deplasare, iar dr. Sergiu Dejeu si echipa medicala de la sectia de Ortopedie au operat o alta doamna, de 68 de ani, din Oradea, care suferise o fractura cu deplasare la umarul drept.
O doamna in varsta de 73 de ani, din Tautelec, a ajuns la Spitalul Pelican cu fractura epifiza distala radiala dreapta. Pensionara ne-a relatat ca sambata trecuta plouase in sat si a alunecat cand voia sa inchida gainile in cotet. Nu stia de promotia pe care o oferim in acest an. Intrucat nepotelul ei fusese operat, in trecut, de catre dr. Andrasi Emeric, fiul a adus-o la Spitalul Pelican. Vineri, 18 august, chiar inainte de a fi externata, pensionara ne-a spus ca este foarte multumita de modul in care a fost tratata, dar si de comportamentul exemplar al tuturor cadrelor medicale si nemedicale: “Recomand oamenilor care au nevoie de ajutor medical sa vina la Spitalul Pelican fiiindca aici vor fi bine ingrijiti si personalul medical se comporta foarte frumos”.
 
Amintim ca in 15 mai a.c. am demarat o campanie de ajutorare a celor ce sufera fracturi. Astfel, pana la finele acestui an, prin intermediul sectiei de Ortopedie si Traumatologie a Spitalului Pelican sunt operate gratuit toate persoanele care au fracturi noi, adica sufera fracturi la nivelul unor oase unde nu au mai avut pana acum alte fracturi.
Consultatiile si interventiile chirurgicale sunt realizate la orice ora din zi si din noapte, astfel ca va puteti adresa direct la receptia Spitalului Pelican, de pe str. Corneliu Coposu nr. 2 sau puteti apela la Serviciul de Ambulanta Pelican sau la orice alt serviciu prespitalicesc, solicitand deplasarea la spitalul nostru.