Efectuam vaccinari HPV, pe bază de programare, la copii si adulti

Efectuam vaccinari HPV, pe bază de programare, la copii si adulti

In cadrul Cabinetului de Epidemiologie al SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea, unde functioneaza si Centrul de Vaccinari Internationale, efectuam, la cerere si pe baza de programare, vaccinare HPV, infectia cu virusul papiloma fiind raspunzatoare pentru un numar mare de cazuri de cancer a colul uterin. pentru adulti si pentru cei ce se deplaseaza in strainatate, vaccinarile optionale cuprinzand si vaccinarea HPV impotriva cancerului de col uterin.

 Dr. BUDEA ADINA, medic epidemiolog la Centrul de Vaccinari Internationale: “In Europa, se estimeaza ca aproximativ 90% din cancerele anale, 15% din cancerele vulvare, 70% din cancerele vaginale și 30-40% din cancerele peniene sunt cauzate de infecția cu HPV. Ultimele studii arata faptul ca 5 femei mor zilnic din cauza cancerului de col uterin. Aproape 100% dintre cancerele de col uterin sunt cauzate de infectia cu HPV, iar singura metoda sigura de prevenire este vaccinarea”. Protectie pentru 9 tulpini HPV Vaccinul papilomavirus uman utilizat la barbati (anti-infectie HPV – barbatii pot fi purtatori si transmitatori de virus fara manifestari clinice) si la femei incepand cu varsta 9 ani pentru protejarea impotriva urmatoarelor afectiuni cauzate de noua tipuri ale papiloma virusului uman (tipurile HPV 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52 și 58):

• leziuni premaligne (excrescente) si cancere care afecteaza colul uterin, vulva sau vaginul si anusul;

• veruci genitale

Schema de vaccinare HPV:

- doua doze la copii cu varste cuprinse intre 9-14 ani respectiv

- 3 doze pentru copii si adulti

- barbati si femei cu varsta peste 15 ani, indicat este faptul ca vaccinarea sa se faca pana la varsta de 27 ani, dar se poate efectua si peste aceasta varsta.

Cum functioneaza vaccinul?

Cand vaccinul este administrat unui pacient, sistemul imunitar produce anticorpi impotriva proteinelor L1. Aceasta vaccinare va ajuta la asigurarea protectiei impotriva bolilor cauzate de aceste virusuri. Vaccinurile utilizate pentru prevenirea infectiei cu Human Papilloma Virus (HPV) asigura protectie de 100% impotriva leziunilor precanceroase provocate de virusul Papilloma Uman.

Cine ar trebui sa se vaccineze?

• Copii (fetite si baieti) cu varsta peste 9 ani

• Femeile si barbatii adulti 

Unde si cum puteti beneficia de vaccinare HPV sau orice alta vaccinare optionala?

- vaccinarea se poate efectua la Cabinetul de Epidemiologie situat la parterul Ambulatoriului SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea, de pe str. Corneliu Coposu nr. 2.

– vaccinurile sunt administrate de medicul nostru specialist in Epidemiologie, dr Adina Budea, conferind beneficiarilor siguranta actului medical – accesul la Cabinetul de Epidemiologie in vederea evaluarii, consilierii si vaccinarii se face doar pe baza de programare.

NU UITATI! Pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de catre SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea aveti urmatoarele posibilitati de programare: – online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” – la adresa de email callcenter@spitalpelican.ro – telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute).