CHIRURGIE GENERALA: Pacient cu picior diabetic externat la doar trei zile dupa interventie

CHIRURGIE GENERALA: Pacient cu picior diabetic externat la doar trei zile dupa interventie

Un pacient din Satu Mare, cu diabet de 40 de ani, a fost externat in stare buna de sanatate de la Clinica de CHIRURGIE GENERALA a spitalului nostru, la doar trei zile dupa amputarea gambei piciorului drept. Interventia chirurgicala a fost realizata de catre dr. DEJEU GEORGE, medic specialist si prof. dr. univ. MAGHIAR ADRIAN, medic primar – CLINICA DE CHIRURGIE GENERALA.

PACIENT: “Am diabet zaharat de 42 de ani si de 20 de ani sunt nevazator. Piciorul stang mi-a fost amputat in spitalul din orasul meu acum trei ani, din cauza diabetului. Am stat atunci doua luni internat. In 29 ianuarie anul acesta am cazut si mi s-a facut o rana la calcaiul drept, care nicicum nu se vindeca. Am auzit de la cunostinte despre domnul doctor DEJEU GEORGE de la Spitalul Pelican. In martie am fost internat aici. Domnul doctor a incercat imposibilul pentru mine si mi-a facut tratamente la calcai insa infectia era deja prea extinsa. Dupa externare, am tinut legatura zilnic cu domnul doctor Dejeu, imi spunea ce sa fac, ma ingrijea”.

Dr. DEJEU GEORGE, medic specialist CHIRURGIE GENERALA: “Pacientul, cunoscut diabetic, cu amputatie la nivelul gambei stangi efectuata in alt serviciu in urma cu 3 ani, m-a contactat in vederea tratamentului datorita aparitiei unei gangrene la calcaiul membrului inferior drept. A fost internat si am reusit sa tratam infectia de la piciorul drept si pacientul a preferat sa nu facem la acel moment amputatia. Dar datorita comorbiditatilor si a vascularizatiei precare secundare diabetului zaharat, piciorul, desi fara infectie, nu s-a mai vindecat. Necrozele au progresat catre gamba si, ulterior, pacientul a acceptat propunerea de amputatie. La a doua internare, am practicat amputatia la nivelul gambei, evolutia pacientului a fost favorabila si a fost externat in curs de vindecare chirurgicala. Evolutia la domiciliu a fost de asemenea favorabila. A fost pus in contactat cu colegii care se ocupa de protezare pentru imbunatatirea calitatii vietii sale“.

PACIENT: “Am revenit la spital luni, am fost operat pentru ca sa mi se salveze piciorul prin amputatia gambei si acum, dupa trei zile de la operatie, sunt bine si ma externez. Va dati seama, acum trei ani, in alt spital, am stat doua luni internat dupa amputatia gambei stangi iar acum, tot pentru amputatie de gamba (dreapta), la Spitalul Pelican ma pot externa dupa trei zile de la operatie”.

Pacientul spune ca a ramas impresionat atat de profesionalismul si calitatea umana a personalului nostru medical si nemedical cat si de conditiile hoteliere foarte bune de aici.

PACIENT: “Eu am umblat mult prin spitale si aici in tara si in strainatate, in Europa. Dar ce am vazut aici, la Spitalul Pelican nu am vazut nicaieri. Am doar cuvinte de lauda despre tot ce inseamna Spitalul Pelican. Domnii doctori MAGHIAR ADRIAN si DEJEU GEORGE ar merita sa primeasca premiul Nobel! E o deservire exemplara. Medicii, asistentele si femeile de serviciu, despre toti am doar cuvinte de lauda. Mancarea de aici e ca la restaurant, poate chiar mai buna. Majoritatea celor ce locuiesc la Satu Mare vin la acest spital sa se faca bine. Recomand la toata lumea, nu doar celor din tara, ci si celor care locuiesc in tarile Europei sa vina sa ia exemplu de la intregul personal de la Spitalul Pelican Oradea. Sunt foarte multumit!”

INFORMATII SI PROGRAMARI: Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel: • online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite • email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite • telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute) Ambulanta Pelican poate fi solicitata la numarul de telefon direct: 0259.962.