Asociatia medicala Pelican i-a oferit un cadou lui Victor, baietelul a carui viata a fost salvata in urma ingrijirii specializate in sectia de NEONATOLOGIE

Asociatia medicala Pelican i-a oferit un cadou lui Victor, baietelul a carui viata a fost salvata in urma ingrijirii specializate in sectia de NEONATOLOGIE

Victor si-a inceput viata cu o infectie grava, pneumonie congenitala care a suferit complicatii, pneumothorax si a luptat pentru fiecare respiratie.  Baietelul a avut nevoie de intubatie, ventilatie mecanica si tub de dren toracic, dar acum este sanatos, acasa, in bratele mamei sale.

De sarbatori, Asociatia medicala Pelican i-a oferit un cadou micutului Victor, acoperind toate costurile de spitalizare, iar medicii nostri l-au ajutat sa lupte si sa sa devina un invingator. 

Dr. RUSU CAMELIA, medic primar, sef sectie Neonatologie, Spitalul Pelican Oradea:

“Acest caz a fost o adevarata provocare pentru noi deoarece pneumonia congenitala este patologia respiratorie cu cea mai mare mortalitate la nivel mondial si tratatea acesteia necesita mobilizarea de resurse importante atat materiale - aparatura medicala performanta cat si umane - personal medical cu experienta , de aceea sa-l stim azi sanatos in brațele mamei sale este cea mai frumoasa rasplata a eforturilor echipei de neonatologie a Spitalului Pelican".

Mama baietelului Victor:

“Multumesc din suflet tuturor celor care au contribuit la salvarea lui Victor. Nu cred ca a fost usor nici pentru medici, nu a fost usor nici pentru noi. Pe langa faptul ca esti medic e nevoie sa ai si empatie, sa fii om, iar in momentele acelea triste aveam nevoie de o vorba buna. Multumim conducerii Spitalului Pelican pentru sprijinul financiar acordat, recomand cu incredere acest spital, suntem dovada vie ca se poate si bebe Victor este bine.”

Dr. LAZAR STEFANIA, medic specialist Neonatologie, Spitalul Pelican Oradea:

“ATI nou-nascuti este locul unde viata învinge! Este locul unde noi luptam cu mintea si sufletul pentru toti nou-nascutii. Victor pentru mine este un mic erou, un baietel cu o putere de viata extraordinara, care a luptat pentru viata lui si impreuna am ajuns la baietelul sanatos care este astazi. A avut multe incercari inca de la nastere, cu multe complicatii pe care le-am invins impreuna.

Victor si-a inceput viata cu o infectie grava, pneumonie congenitala care a suferit complicatii, pneumotorax, necesitand o lupta pentru fiecare respiratie avand nevoie de intubatie, ventilatie mecanica si tub de dren toracic. Dar acum are aproape 1 luna si este bine sanatos, acasa si se dezvolta normal. Toate acestea pentru ca a beneficiat de o ingrijire intensiva superioara ca urmare a echipamentelor avansate din sectia de Terapie Intensiva neonatala, a ventilatoarelor de ultima generatie, a monitorizarii cardiorespiratorie si analizatorilor de gaze sangvine. Dupa 7 zile de ventilatie mecanica, 10 de oxigenoterapie, perfuzii de reechilibrarea si sustinere, 14 zile de antibioterapie si terapie de sustinere, copilul a fost vindecat si externat cu stare generala buna, echilibrat cardiocirculator si respirator, avand tonus si reactivitate buna, tranzit intestinal prezent, diureza prezenta, toleranta digestiva buna si curba ponderala ascendenta. A fost tratat de medici neonatologi si asistente cu pregatire si experienta in astfel de cazuri”.

INFORMATII SI PROGRAMARI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale  dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444.