Interes si interactiune la Seminarul “7 pași pentru a fi pregătită când mergi la maternitate”

Seminarul gratuit “7 pași pentru a fi pregătită când mergi la maternitate”, organizat miercuri de Stem Cells Bank si Spitalul Clinic Pelican Oradea pentru a ajuta viitoarele mamici sa se pregateasca de nastere s-a dovedit a fi benefic pentru aproape 100 de doamne.

Miercuri, 18 aprilie 2018, la Hotel Double Tree by Hilton, de la ora 17:30, in jur de 80 de doamne care vor deveni mamici pentru prima data, dar si doamne care asteapta din nou un copil sau intentioneaza sa-si mareasca familia au participat la evenimentul sustinut de medicii Spitalului Clinic Pelican Oradea si partenerii de la Stem Cells Bank.
Am iesit astfel din nou in intampinarea viitoarelor mamici, pornind de la convingerea ca fiecareia i-ar placea ca atunci când vine momentul nasterii si ajunge la maternitate sa se simta pregatita pentru ca stie exact la ce sa se astepte.

In cadrul seminarului, medicii Spitalului Clinic Pelican Oradea (dr. Liana Antal, medicul sef al sectiei de Obstetrica si Ginecologie, dr. Anca Huniadi, medic la sectia de Obstetrica si Ginecologie si dr. Camelia Rusu, medicul sef  al sectiei de Neonatologie) au expus auditoriului informatii utile despre adaptarea la starea de sarcina, alegerea maternitatii, documentele de care e nevoie pentru certificatul de nastere al copilului, alimentatie si alaptare. S-au aratat si explicat diferentele dintre nasterea naturala / prin cezariana / acasa, cum se pot viitoarele mamici familiariza cu locatia si personalul care le va asista la nastere, ce se intampla in momentul internarii la maternitate, cum se recolteaza celulele stem printr-o procedura foarte simpla si inofensiva, dar si ce se intampla in perioada imediata dupa nastere (ce e bine sa manance lauza, cine are voie sa o viziteze la spital si ce poate sa ii aduca etc), cand si cum se face externarea, cum se poate pregati mamica de plecarea acasa si cum pregateste familia casa pentru ca sa ii primeasca pe proaspata mamica si pe noul membru al familiei.
Doamnele prezente la seminar au avut posibilitatea sa interactioneze cu doamnele doctor si cu reprezentantul de la Stem Cells Bank si au primit raspunsuri la multe intrebari legate atat de sarcina cat si de ingrijirea nou-nascutului.
Participantele au avut privilegiul si de a fi primele persoane informate despre noua campanie speciala pe care o demareaza in aceste zile Spitalul Clinic Pelican Oradea, in beneficiul gravidelor.
Directorul comercial al Spitalului Clinic Pelican Oradea, doamna Angela Pernes, a informat doamnele si despre promotiile ce urmeaza sa fie lansate la spitalul nostru, dar si despre avantajele accesarii serviciilor noastre medicale.
Intalnirea s-a finalizat cu un moment deosebit de placut. Pentru toate doamnele prezente, reprezentantii Spitalului Clinic Pelican Oradea au organizat o tombola la care au fost oferite premii surpriza, cu pachete pentru ingrijirea nou-nascutilor.