TOTUL PENTRU SANATATEA TA - campanie de prevenire

Ne implicam si mai mult in viata comunitati locale din care facem parte si de aceea, din 29 septembrie 2017 derulam, timp de 5 saptamani, o ampla campanie de prevenire a afectiunilor de orice fel. Oferim promotii la servicii medicale cu gratuitati, vouchere si reduceri de pana la 70% in toata luna octombrie, pentru a marca o serie de evenimente, inclusiv Ziua Spitalului Pelican, deschis din 1 octombrie 2008.
Campania de preventie „TOTUL PENTRU SANATATEA TA” se va derula pe tot parcursul lunii octombrie (cu posibilitatea prelungirii acestui termen) si are ca scop, pe langa ajutorarea oamenilor, constientizarea importantei prevenirii afectiunilor. Dincolo de bani economisiti, un om sanatos care are grija de el si stie sa previna bolile prin stil de viata sanatos, inclusiv prin controale medicale periodice, se va putea bucura de viata mai mult timp.
Campania debuteaza vineri, 29 septembrie de Ziua Mondiala a Inimii si va vom oferi timp de trei zile, gratuit, in doua locatii diferite, masuratori ale tensiunii arteriale si a saturatiei de oxigen din sange, precum si mai multe tipuri de vouchere pentru consultaţii, analize si investigaţii la diferite specialitati medicale pe care le puteti face in luna octombrie.

WEEKEND 29.09.2017 – 1.10. 2017:

Astfel, vineri,  chiar de Ziua Mondiala a Inimii, la Lotus Center (la intrarea in Carrefour), intre orele 12:00 – 20:00,  vom oferi, gratuit, masuratori ale tensiunii arteriale si a saturatiei de oxigen din sange precum si mai multe tipuri de vouchere pentru consultaţii, analize şi investigatii la diferite specialitati medicale pe care le puteti face in luna octombrie.
Sambata si duminica va asteptam intre orele 12:00 – 16:00, la Era Shopping City (in fata la Carrefour) unde va vom oferi la fel, masuratori ale tensiunii arteriale si a saturatiei de oxigen din sange, dar si o mulţime de vouchere cu reduceri de pana la 70% la consultatii, investigatii si analize medicale  pentru depistarea mai multor afectiuni

Afectiunile cardiologice sunt pe primul loc la cauza deceselor din Romania, motiv pentru care incercam sa ajutam cat mai multi oameni sa isi pastreze sanatatea inimii si a intregului organism. Acum, de Ziua Mondiala a Inimii,  dorim sa subliniem importanta prevenirii afectiunilor in general, inclusiv a celor cardiologice in special.

PROMOTII SI IN PERIOADA 1.10.2017-31.10.2017:

 1. La CARDIOLOGIE
  Pachetul 1 de screening (pacientul achita 150 lei:
  - Consultatie cardiologie
  - EKG
  - Analize de laborator (colesterol seric total, creatinina serica, glicemie, TGO, TGP, HDL, LDL colesterol, uree serica, trigliceride, hemoleucograma, sumar urina)
  Pachetul 2 (pacientul achita 250 lei):
  Consultatie cardiologie
  - EKG
  - Ecocardiografie
  - Analize de laborator ( colesterol seric total, creatinina serica, glicemie, TGO, TGP, HDL, LDL colesterol, uree serica, trigliceride, hemoleucograma, sumar urina)

Va rugam sa va prezentati cu bilet de trimitere.

Rolul screeningului cardiologic prin  analizele de laborator,  electrocardiografia si  consultatia de specialitate este de a cunoaste mai bine activitatea inimii, mai exact:

  Ritmul inimii

 • Originea impulsului si propagarea (conducerea) acestuia prin masa miocardului
 • Mărimea cavităţilor cordului
 • Pozitia inimii, o hipertrofie auriculara sau ventriculara, o pericardita, o ischemie miocardica.
 • Extensia şi localizarea unui infarct acut de miocard (IMA)
 • Efectele modificării concentraţiei electroliţilor asupra proprietăţilor miocardului
 • Efectele unor medicamente asupra activităţii cordului
 • Funcţionarea unui pace-maker artificial implantat unui pacient
 • Reprezintă “standardul de aur” pentru diagnosticul tulburărilor de ritm şi de conducere

 

 1. La GASTROENTEROLOGIE :

Screening pentru depistarea bolilor gastrice

Pachetul de screening al bolilor gastrice (pacientul achita 50 lei):

 • Consultatie gastroenterologie - GRATUITA
 • Gastroscopie – GRATUITA
 • Anti Helicobacter Pylori calitativ – 50 lei

Va rugam sa va prezentati cu  bilet de trimitere.

Suntem siguri ca multi dintre dumneavoastra recunoasteti urmatoarele simptome:

 • Dureri sau disconfort in etajul superior al abdomenului
 • Arsuri in cosul pieptului sau retrosternale (reflux gastroesofagian sau esofagita de reflux)
 • Greturi si varsaturi
 • Hemoragie digestiva superioara (urme de sange in voma, urme de sange in scaun, cu implicarea superioara a tubului digestiv)
 • Probleme la deglutitie (inghitirea) alimentelor, cauzate de ingustarea (stenoza), sau o tumora la nivelul esofagului

Gastroscopia sau endoscopia digestiva impreuna cu consultul si analizele de laborator, au rolul esential de a descoperii incipient eventualele modificari, corpi straini inghititi sau patologii rezultate din existenta polipilor, ulcerelor, tumorilor etc.

 

 1. La ENDOCRINOLOGIE

Screening pentru depistarea afectiunilor endocrinologice:
Pachetul 1 Endocrinologie (pacientul achita 100 lei)

 • Consultatie de specialitate (endocrinologie)
 • Set de analize de laborator (TSH - tirotropina si FT4 - tiroxina libera, calciu ionic, ATPO)
 • Investigatie de ecografie tiroidiana

 Pachetul 2 Endocrinologie - 150 lei

 • Consultatie de specialitate (endocrinology)
 • Ecografie tiroidiana
 • Analize de laborator (TSH - tirotropina si FT4 - tiroxina libera, calciu ionic, ATPO)
 • Investigatie de ecografie tiroidiana

Va rugam sa va prezentati cu  bilet de trimitere.

Glanda tiroida secreta hormoni ce participa la evenimente fiziologice si biochimice la nivel celular, de la reglarea cresterii si diferentierea clasei de alimente in reglarea metabolismului. Hormonii tiroidieni sunt activi in ficat, cord si rinichi. Afectarea functiei poate genera modificari in raspunsul adaptativ al glandei (de ex: in copilarie si graviditate poate genera afectiuni primare tiroidiene  -  gusa, boala Graves, noduli tiroidieni, hipotiroidism (reducerea productiei tiroidiene de T4), hipertiroidism (supraproductia tiroidiana de T4).

 

 1. La ONCOLOGIE

Screening pentru depistarea cancerului de san:

 1. ​Consultatie gratuitade specialitate (oncologie)
 2. Ecografie  -  reducere 50% pentru pacientele sub 40 de ani​
 3. Mamografie  - reducere 50% pentru pacientele peste 40 de ani​

 Va rugam sa va prezentati cu  bilet de trimitere.

 

 1. La MEDICINA INTERNA

Screening al starii de sanatate:
Pachetul 1 Medicina Interna (pacientul achita 100 lei):

 • ​Consultatie de specialitate (medicina interna)
 • ​​Analize de laborator (Hemoleucograma, Glicemie, Colesterol total, TGO, TGP, Uree serica, Acid uric, Creatinina, ,Sumar de urina
 • Radiografie toracica,EKG
 • Costul total al pachetului este de 150 lei sau 100 lei, fara Ecografie abdomen

 Pachetul 2 Medicina Interna - 150 lei

 • Consultatie de specialitate (medicina interna)
 • ​​Analize de laborator (Hemoleucograma, Glicemie, Colesterol total, TGO, TGP, Uree serica, Acid uric, Creatinina, ,Sumar de urina
 • Ecografie
 • Radiografie toracica,EKG

La recomandare vom tine seama de SEXUL si VARSTA pacientului, dar si de FACTORII DE RISC OBTINUTI din anamneza pacientului, din antecedentele personale si cele familiale, din modul de viata (consumator de alcool, fumator, sedentar, consummator de droguri, obiceiuri alimentare) si conditiile de lucru (mediu toxic, mediu cu alergeni-mucegaiuri, ciuperci, cu risc de aparitie a astmului bronsic).

Va rugam sa va prezentati cu bilet de trimitere.

Evaluarea starii de sanatate are o importanta deosebita in stabilirea diagnosticului bolii in stadii incipiente, dar si in preventia anumitor boli (ex. boli cardiovasculare, diabet zaharat, obezitatea). Preventia contribuie la mentinerea starii de sanatate, reduce imbolnavirile si mortalitatea, dar reducere si costurile cu tratamentul. Investigatiile si analizele pentru  screening sunt recomandate de medic dupa o consultatie prealabila.

 

 

Multumim partenerilor nostri: Colegiul Pacienţilor Bihor, Lotus Center si Era Shopping City pentru sprijinul acordat in aceasta ampla campanie marca Spitalul Pelican Oradea, de prevenire a afectiunilor si de mentinere a starii de sanatate in parametri optimi a tuturor oamenilor.