Doi tineri operati gratuit, in cadrul campaniei noastre de la Ortopedie

Un baiat de 13 ani din Carei si un tanar de 21 de ani din Sintimreu au fost operaţi gratuit, in cadrul campaniei noastre speciale, prin care oferim operatii gratuite la fracturi noi (pentru care nu s-au impus interventii chirurgicale), indiferent de gravitatea acestora.

De la Carei
Un adolescent de 13 ani, din Carei, a suferit o luxatie laterala la cotul drept saptamana trecuta, dupa ce a cazut pe palma dreapta, in timp ce se juca alergand pe scari, la scoala. “I-a iesit cotul. Doctorita de la scoala l-a vazut imediat, sotia a mers acolo. Am dus baiatul la Urgente, dar s-au tot legat de acte si ne-au tot plimbat. Eu sunt antrenor de fotbal si sunt foarte calm, de regula. Dar nu am mai putut. Doctorita ne-a spus ca la Spitalul Pelican din Oradea este ceva campanie si, in plus, avem o vecina a carei soacra a fost operata aici, la Spitalul Pelican Oradea. I-au schimbat ceva os si este bine acum”., povesteste tatal, care zice ca a luat baiatul si l-a adus la spitalul nostru, in 27 septembrie. Aflase de pe pagina de facebook a spitalului despre campania noastra si spune ca s-a prezentat direct la receptie. “In aceeasi zi a fost operat de catre echipa dr. Sergiu Dejeu, I s-a facut apoi film si s-a vazut ca e bine copilul. Suntem super multumiti!”, ne-a spus tatal, in ziua externarii, vineri, 29 septembrie a.c. 


Mama baiatului ne-a spus ca personalul nostru din spital a fost foarte amabil cu baiatul, cu ea si sotul ei, ca I s-a propus sa mearga acasa pentru ca baiatul e in siguranta si ca nu credea ca exista un astfel de spital in Romania. “Recomand oamenilor sa vina aici. Sunt convins ca daca am fi ramas la spital in Carei, copilul ramanea cu cotul stramb. In plus, de Spitalul Pelican Oradea s-a auzit si in Ungaria. Intamplator, eram la Budapesta cu lucrul si am auzit niste personae din piata, apoi din aeroport care relatau ca au fost internate aici, la Spitalul Pelican Oradea si ca sunt foarte multumite”, ne-a spus tatal cu zambet de multumire pe chip.
Despre campania pe care o derulam, tatal spune ca e binevenita: "sunt persoane cu venituri foarte mici, chiar si de 600 de lei pentru care inseamna mult aceasta campanie pe care o aveti acum".

Direct la noi

Un alt tanar, de 21 de ani, din Sintimreu, a venit in 26 septembrie a.c. direct la Spitalul Pelican, după ce s-a lovit. Tanarul e electrician si schimba un bec, acasa. Urcase pe o scara, dar un picior al acesteia a alunecat si tanarul s-a lovit la ambii genunchi.

“Am venit direct cu parintii la Spitalul Pelican, pentru ca aici am mai fost operat acum patru ani, pentru ligamente, de catre dr. Marius Chirea”, spune tanarul, care nu stia de promotie. In 27 septembrie a.c., tanarul a fost operat de echipa condusa de dr. Remus Coste. Mama pacientului ne-a spus ca de ani de zile se trateaza, cand are nevoie, la spitalul nostru: “Suntem foarte multumiti de dr. Remus Coste si echipa dumnealui si de toti de aici. Si daca trebuia platit, tot aici veneam. Aici nu conteaza nici macar ca nu vorbim limba romana, tot se comporta cu tine de parca le-ai fi prieten. Eu am venit aici la reumatologie si aceeasi impresie extraordinara am. Cu dna doctor de aici vorbesc si pe internet, Mi-a zis ca nu o deranjez, sa o sun oricand am nevoie, zi sau noapte”.

Continuam operatiile gratuite !

Amintim ca in 15 mai 2017 am demarat o campanie de ajutorare a celor ce sufera fracturi noi pentru care nu s-a impus pana acum interventii chirurgicale. Astfel, pana la finele acestui an, prin intermediul sectiei de Ortopedie si Traumatologie a Spitalului Pelican Oradea sunt operate gratuit toate persoanele care au fracturi noi, adica sufera fracturi la nivelul unor oase unde nu au mai avut pana acum alte fracturi. Consultatiile si interventiile chirurgicale sunt realizate la orice ora din zi si din noapte.

Nu uitati!

- va puteti adresa direct la receptia Spitalului Pelican, de pe str. Corneliu Coposu nr. 2 Oradea,
- puteti suna la Serviciul de Ambulanta Pelican (tel.0259.962) ca sa fiti ajutati de echipaje medicale specializate pentru a fi adusi la Spitalul Pelican Oradea
- daca va aflati la orice alt serviciu prespitalicesc de urgenta din alt spital puteti solicita sa fiti adusi la spitalul nostru.