Campanie de preventie pentru femei, la Salonta

SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea a sustinut o Campanie de preventie a cancerului de col uterin si a cancerului de san pentru 60 de femei din cadrul Organizatiei Femeilor Liberale din Salonta. In cadrul evenimentului s-au dat vouchere cu GRATUITATI la servicii medicale pentru preventie  dar si informatii utile pentru mentinerea sanatatii doamnelor prezente la intalnirea organizata in data de 07.11.2018, la Salonta.

Aproximativ 60 de doamne și domnisoare au răspuns invitatiei reprezentantelor Organizatiei de Femei Liberale de la Salonta si au venit la Casa de Cultura din oras pentru a primi cele mai noi si mai avizate informatii medicale de la doi medici ai SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea.

Dr. Diana Sabau și dr. Remus Anton au prezentat importanta prevenirii cancerului de col uterin si mamar si au subliniat ca, prin control medical periodic si prin efectuarea testului HPV, se pot reliefa din timp tumori in stadii incipiente, la nivelul colului uterin, care pot fi vindecabile.

Medicul oncolog Diana Sabau a reușit sa sensibilizeze doamnele și domnisoarele prezente, transmitand importanta unei vieți sanatoase, alaturi de familie. Medicul oncolog Diana Sabau a dat incredere doamnelor si domnisoarelor prezente la evenimentul organizat de OFL Oradea si a argumentat ca cele doua tipuri de cancer sunt vindecabile atunci cand sunt depistate in faza de debut.

Dr. Remus Anton a detaliat, pe înțelesul tutror, necesitatea efectuarii periodice a testului Babes Papanicolau, cu scopul depistarii precoce a leziunilor tumorale de la col si san.

Discutiile interactive au fost in masura sa lamureasca anumite aspecte legate de cele doua maladii, dar si de controalele si testarile periodice.

Doamnele si domnisoarele prezente au primit cate un voucher din partea SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea, pentru a accesa acest test, cu scopul mentinerii sanatatii in parametri optimi pentru cat mai mult timp.