SERVICII MEDICALE GRATUITE IN REGIM DE SPITALIZARE DE ZI PENTRU PACIENTII POST COVID-19

SERVICII MEDICALE GRATUITE IN REGIM DE SPITALIZARE DE ZI PENTRU PACIENTII POST COVID-19

SPITALUL PELICAN ofera servicii medicale GRATUITE in regim de spitalizare de zi pentru pacientii care au trecut prin infectia cu virusul SARS-COV-2, in ultimul an si au un rezultat pozitiv oficial, confirmat de catre Directia de Sanatate Publica.

Spitalul Pelican vine in sprijinul acestor pacienti care au fost infectati si vindecati de COVID-19, prin asigurarea gratuita a evaluarii medicale a pacientilor, primul pas spre recuperarea completa a sanatatii. Programele personalizate de recuperare respiratorie urmaresc recastigarea completa a functiei respiratorii si a capacitatii de efort.

Centrul de Fizioterapie al Spitalului Pelican asigura gratuit programe complexe de recuperare, personalizate, cu scopul de a reduce si chiar depasi dificultatile de respiratie.

Pacientii asigurati beneficiaza de servicii medicale gratuite in regim de spitalizare de zi la specialitatile medicale: MEDICINA INTERNA, PNEUMOLOGIE SI BOLI INFECTIOASE.

Pentru a putea beneficia de servicii medicale gratuite in regim de spitalizare de zi, pacientii se vor prezenta cu bilet de trimitere de la medicul de familie pe care va fi specificata evaluarea post COVID-19 la una din cele trei specialitati medicale (Medicina Interna, Pneumologie, Boli Infectioase).

Cei mai multi pacienti care au trecut prin infectie COVID-19 se confrunta cu dureri musculare difuze, oboseala musculara sau astenie. De asemenea, alte simptome pe care multe dintre persoanele vindecate le acuza sunt: cefaleea, ametelile, depresia sau anxietatea.

SPITALUL PELICAN asigura servicii de consiliere psihologica gratuite pentru ca pacientii sa reuseasca sa gestioneze eficient starile de anxietate sau depresie rezultate in urma infectiei cu SARS-COV-2.

Pacientii care au fost spitalizati si au avut forme grave de boala acuza adesea post-infectie COVID dificultati respiratorii, oboseala instalata rapid in urma unui efort fizic minim.

Prin acest demers SPITALUL PELICAN atrage atentia asupra importantei monitorizarii si evaluarii post COVID a pacientilor care au fost vindecati de infectia cu SARS-COV-2. 

INFORMATII SI PROGRAMARI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
• online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)