ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE: O tânără de 25 de ani cu luxație de șold și malformație de șold congenitală și-a dobândit mobilitatea si independența după artroplastie de șold stâng

ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE: O tânără de 25 de ani cu luxație de șold și malformație de șold congenitală și-a dobândit mobilitatea si independența după artroplastie de șold stâng

O tânără de doar 25 de ani cu luxație de șold și malformație de șold congenitală și-a recăpătat mobilitatea după o intervenție specială efectuată în cadrul Centrului Integrat Ortopedie – Traumatologie al Spitalului Pelican, de către dr. COSMA FLORIN, cu competențe în Chirurgia Artroscopică.

La doar 25 de ani, Teodora avea dureri în timpul mersului, lipsă de mobilitate la nivelul bazinului și o diferență de lungime între membrele inferioare. De-a lungul anilor a suferit mai multe intervenții chirugicale pentru a putea merge, fiind diagnosticată încă de la naștere cu luxație de șold și malformație de șold congenitală, însă abia acum a reușit, în urma unei artroplastii de șold stâng, să-și dobândească independența, să se plimbe și să poată avea grijă de ea. S-a adresat domnului doctor COSMA FLORIN, medic primar ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE, cu competențe în Chirurgia Artroscopică din cadrul CENTRULUI INTEGRAT ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE al Spitalului Pelican.

 

Pacienta (25 de ani):

“Numele meu este Teodora, am aproape 25 de ani și am venit la Spitalul Pelican pentru artroplastie de șold stâng.  Problema mea a început din naștere, fiind diagnosticată cu luxație de șold congenitală și malformație de șold congenitală. Am făcut mai multe operații când eram mică, osteotomii, pentru a putea merge la vârsta de 3-4 ani, urmând ca atunci când mă voi fi oprit din creșterea şi dezvoltarea osoasă, peste 18-20 de ani, să-mi pun proteză de șold.

M-am operat la Spitalul Pelican la domnul dr. Florin Cosma, la șoldul stâng. Operația a decurs foarte bine, mă recuperez, sunt a patra zi postoperator și pot să merg deja în cârje. Sunt independentă, pot să mă plimb, să-mi iau lucrurile, să am grijă de mine. Experiența mea a fost foarte plăcută aici, personalul medical a fost foarte binevoitor, m-a ajutat foarte mult pe parcursul recuperării. Aș dori să le mulțumesc personalului de la spital și mai ales domnului doctor Florin Cosma pentru că m-a ajutat să mă recuperez.

Am făcut această operație pentru a putea merge normal, ca și celelalte persoane. De când eram mică, pe lângă limitarea mișcărilor pe care le puteam face, aveam și dureri în timpul mersului și o diferență de lungime între cele două membre inferioare, care se vedea prin șchiopătat. Continuând cu kinetoterapia, după această operație voi putea să-mi echilibrez mersul și să nu mai am probleme.

Știu că sunt multe persoane tinere, ca mine, care se confruntă cu tulburări de mers sau dureri de spate datorită problemelor de șold. Le-aș recomanda tuturor acestor tineri, cărora probabil le e frică de această intervenție sau se gândesc că pot să o amâne, să facă acest pas, pentru că mie mi-a îmbunătățit calitatea vieții foarte mult”.

 

INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, vă puteți programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la secțiunea „Programari online” și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriți să beneficiați de serviciile medicale  dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriți să beneficiați de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de așteptare (câteva minute)