FIBA U20 European Championship, în siguranţa cu Ambulanta Pelican

Ambulanta Pelican vegheaza timp de trei zile FIBA Eurobasket 2017, ce se sustine in cadrul "Trophy Tour", un amplu circuit initiat de forul continental, sub egida Federatiei  Internationale de Baschet.

Echipaje cu medici, asistenti și ambulantieri, impartite în cele doua locatii unde se sustine competitia (Sala Antonio Alexe si sala de sport a Liceului Partenie Cosma) sunt prezente la toate meciurile din campionat.

Vineri, in prima zi a competitiei, la sala de sport a Liceului Partenie Cosma, un jucator de la Malta a suferit o intindere de ligament la membrul inferior stang. Dr. Calin Ciobanu, cu asistentul Hegedi Marcel si ambulantierul Cristian Farcas, i-a acordat sportivului ajutor medical la fata locului. Jucatorul nu a necesitat internare la spital.

Sambata, tot la sala de sport a Liceului Partenie Cosma, un alt jucator de la Malta a suferit o entorsa la membrul inferior stang cu hematom perimaleolar. Dr. Tolvic Arnold, ajutat de ambulantierul Dorin Blaga, l-a ingrijit pe jucator caruia i-a fost imobilizat partial piciorul afectat cu aplicare de gheata. Jucatorul nu a necesitat internare la spital.

Sambata, la Sala Antonio Alexe, dr. Calin Ciobanu şi echipajul sau (asistentul Kuibus Lorand si ambulantierul Cristian Farcas) au acordat primul ajutor medical specializat unui jucator din lotul national al Romaniei. Acesta a suferit o colica abdominala si, dupa primul ajutor medical acordat la fata locului, a fost ulterior asistat medical pana la Spitalul Pelican, pentru a i se face o serie de investigatii. In aceeasi zi, acelasi echipaj a ajutat sambata un alt barbat caruia i-au fost scoase firele de la o plaga suturata la spranceana dreapta.

Nu au fost alte incidente medicale pe parcursul primelor primelor doua zile ale competitiei internationale de baschet.