ONCOLOGIE: tratamente gratuite si personalizate pentru pacientii cu neoplazii pulmonare

ONCOLOGIE: tratamente gratuite si personalizate pentru pacientii cu neoplazii pulmonare

SPITALUL PELICAN ofera, prin sectia de ONCOLOGIE, tratament gratuit si personalizat pacientilor cu neoplazii pulmonare.

In ultimii 15 ani, cancerul pulmonar ocupa, ca incidenta, locul II in toata lumea, inclusiv in Romania, iar ca mortalitate, din pacate, ii revine prima pozitie. Cazurile tot mai multe de cancer pulmonar (care apar in mod egal, la barbati si femei) sunt mai ușor depistabile datorita dezvoltarii tehnologiei medicale, astfel acestea fiind descoperite din stadii mai incipiente, dar si cu o frecventa mai mare.

Dr. SARCA TUDOR, medic specialist ONCOLOGIE, explica atat cauzele si simptomele cat si modalitatile de prevenire ale acestei maladii:

 

Dr. SARCA TUDOR, medic specialist ONCOLOGIE:

“Cauzele cancerului pulmonar nu sunt, asa cum s-ar crede, doar factorii genetici, ci mai degraba noxele tot mai dese si dense, mediul toxic de lucru (azbest, vapori toxici), dar si fumatul, acesta din urma reprezentând cauza principala dovedita a apariției bolii.

Simptomele care ar trebui sa determine vizita la medic sunt, in afara de hemoptizie (simptom evident – tuse cu sange):

- tusea seaca si constanta, care nu cedeaza cel putin timp de o luna la tratament

- dispneea sau asa-numita “sete de aer”.

De regula, aceste simptome apar dupa 40 de ani, iar o radiografie pulmonara poate evidentia un neoplasm pulmonar.

Atunci cand cancerul pulmonar localizat este depistat in stadiu incipient, tratamentul principal e cel chirurgical, care ofera o rata de supravietuire chiar si de 85% la 5 ani.

La stadiile local avansate, posibilitățile de tratament sunt reprezentate de  radioterapie, chimioterapie, terapie moleculara tintita sau imunoterapie.

In formele metastatice, pacientul oncologic beneficiaza de tratament modern inovator, constand in combinatii de imunoterapiei, asociat cu chimioterapie sau tratament molecular tintit diferentiat. Scopul tratamentului in cazurile metastatice este de prelungire a vietii si de mentinere a calitatii vietii pentru o perioada cât mai lunga.

Diagnosticarea se poate incepe de la medicul de familie, care poate emite pacientului o trimitere pentru un “Rx pulmonar” (radiografie pulmonara), dar si direct, la medicul pneumolog sau oncolog.

La SPITALUL PELICAN, sectia de ONCOLOGIE beneficiaza de suportul intregii infrastructuri, in diagnosticarea si tratarea pacientilor cu cancer pulmonar , dar și prin aportul medicilor din multiple alte specialitati: Anatomie-Patologie, Radiologie-Imagistica, Pneumologie, Chirurgie generala, Chirurgie toracica, Cardiologie, Psihologie etc.

Protejati-va sanatatea! Adresati-va medicului de la primele semne sau simptome de boala. Nu asteptati pana e prea tarziu. Lucrati preventiv pentru obtinerea celor mai bune rezultate!”

 

INFORMATII SI PROGRAMARI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale  dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)