Spitalul Clinic Pelican Oradea se dezvolta!

Spitalul Clinic Pelican Oradea se va dezvolta si se va extinde, ca urmare a parteneriatului semnat cu Medicover – unul dintre cei mai importanti furnizori medicali si de diagnostic din Romania.
Dr. Ovidiu Gogu Cacuci:  “Spitalul Clinic Pelican Oradea isi va mari in curand capacitatea. Avem de asemenea in vedere dezvoltarea, la Oradea, a unui centru de cercetare oncologica, a unui centru de cardiologie interventionala si de radiologie interventionala pentru pacientii cu accidente cerebrale vasculare si cu anevrisme.


Spitalul Clinic Pelican Oradea isi continua activitatea cu noi promotii, toate in favoarea persoanelor care doresc servicii medicale de inalta calitate. Anuntam continuarea programelor gratuite pentru depistarea unor afectiuni de ordin ginecologic, operatii gratuite de cataracta etc, sub acelasi management. Experienta internationala adusa de partenerii nostri din cadrul Medicover vine in folosul pacientilor nostri“.

Redam, in continuare, informatiile transmise de Medicover catre media nationala si internationala:

 

MEDICOVER ACHIZITIONEAZA SPITALUL PELICAN, UNUL DINTRE CEI MAI MARI FURNIZORI PRIVATI DE SERVICII MEDICALE DIN NORD-VESTUL ROMANIEI!

Medicover – unul dintre principalii furnizori privati de servicii medicale si de diagnostic din România a semnat o întelegere pentru achizitia pachetului majoritar de actiuni din cadrul Spitalului Pelican, cel mai important furnizor de servicii de sănătate din Oradea. Medicover devine astfel principalul furnizor privat de servicii medicale din nord-vestul tării, zonă cu o populatie totală de aproximativ un milion de persoane.
Tranzactia necesită aprobare din partea Consiliului Concurentei.
Întelegerea dintre cele două companii vizează achizitia unui pachet de 80% din operatiunile Spitalul Pelican. Valoarea tranzactiei este de 23 milioane de euro, sumă care include prețul de achizitie, plata datoriilor, transferul unor active si investitii în zona operatională. Pachetul minoritar de actiuni rămas va fi în continuare proprietatea medicilor chirurgi care au fondat Spitalul Pelican, aceștia urmând să-si mentină pozitiile în structura administrativ-operatională.
“Mă bucur să pot ura bun venit Spitalului Pelican în familia Medicover. Facem un pas important în strategia noastră de dezvoltare si ne asigurăm o prezentă puternică în această regiune alături de parteneri care împărtăsesc pasiunea noastră pentru calitatea actului medical, dar si dorinta de a creste. Împreună putem identifica noi oportunităti si să oferim îngrijire medicală la cele mai înalte standarde pentru cât mai multi pacienti”, declară Adrian Peake, General Manager, Medicover România.
“Suntem încântati să ne alăturăm Grupului Medicover. Încrederea acestui grup în dezvoltarea pe termen lung a serviciilor medicale din România se pliază pe misiunea noastră. Împreună vom putea să ne dezvoltăm infrastructura si serviciile oferite populatiei din regiunea noastră”, declară Dr. Ovidiu Cacuci, unul dintre fondatorii Spitalul Pelican.
“Colaborarea cu unul dintre cele mai cunoscute spitale private din România va oferi pacienților noștri acces la cele mai bune servicii medicale, combinând cunostintele medicale ample ale doctorilor din Spitalul Pelican cu experienta îndelungată a Medicover în a oferi servicii medicale de cea mai înaltă calitate si cu experienta Synevo ca partener stiintific în diagnostic de laborator. Vom continua să ne dezvoltăm reteaua în regiunea de nord-vest, pentru a îmbunătăti accesul pacientilor nostri la servicii de laborator”, declară Laurentiu Luca, Director General Synevo România.
Spitalul Pelican operează un spital cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic si alte activităti auxiliare. Fondat în anul 1992 de către o echipă de medici chirurgi, Spitalul Pelican este cel mai mare furnizor de servicii de îngrijire medicală din nord-vestul României. Compania se află într-un proces de extindere prin constructia unei noi facilităti cu o suprafată de 4.000 de metri pătrati care va aduce un plus de circa 100 de paturi si o unitate dedicată cercetării. Această constructie va include si spatii de îngrijire de specializare înaltă pentru interventii cardiologice sau chirurgie laparoscopică 3D având în vedere faptul că nu există alti furnizori privati similari. Spitalul Pelican a raportat pentru anul 2017 venituri totale de 15 milioane de euro si EBITDA de 3,7 milioane euro.
Aceasta este cea mai mare tranzactie din România din domeniul serviciilor medicale după achizitia Regina Maria de către Mid Europa Partners în august 2015.
Medicover, o companie internatională de îngrijire medicală si diagnostic, listată la bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, a raportat recent o crestere a veniturilor de 14,1% în primul trimestru al anului 2018, comparativ cu perioada similară din anul precedent, de  161,9 milioane euro. Medicover este prezent în România prin reteaua medicală Medicover si prin laboratoarele si centrele de recoltare Synevo.

Pentru mai multe informatii, vă rugăm contactati:

Biroul de Presă - Action Global Communications

Ovidiu Lefter: 0722 323 892, ovidiu.l@actionprgroup.com