Spitalul Clinic Pelican gazduieste conferinta de Uroginecologie - UROGYN 2022

Spitalul Clinic Pelican gazduieste conferinta de Uroginecologie - UROGYN 2022

Joi incepe cea de-a 12-a Conferinta de Uroginecologie, UROGYN 2022, care se va desfasura pe parcursul a doua zile (10.11.2022 - 12.11.2022), la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea

Conferinta Internationala de Uroginecologie - UROGYN 2022 reprezinta colaborarea interdisciplinara nationala si internationala intre medicii specialisti de Urologie, Ginecologie, Chirurgie generala, Medicina de familie, precum si alte specialitati.

UROGYN, Conferinta de Urologie, Ginecologie si Uroginecologie, este un prilej unic de a ne intalni atat fizic cat si online pentru a discuta impreuna problemele specialitatilor de Urologie, Ginecologie, Medicina de familie, subiecte de interes general in practica zilnica, aspecte clinice particulare, rezultate ale studiilor clinice sau experimentale, probleme privind formarea si perfectionarea continua a celor ce activeaza in aceste specialitati si se confrunta cu patologia uroginecologica.

Presedintele Conferintei UROGYN 2022, prof. univ. dr. Bumbu Gheorghe:

"E o poveste care incepe in urma cu 15 ani. Este vorba de un atestat de competente pe care-l pot primi urologi, ginecologi, chirurgi de Chirurgie generala, dupa un stagiu de 6 luni. De acum inainte aceste cursuri se vor desfasura la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea. Stagiul de 6 luni se va finaliza cu un examen ce cuprinde parte teoretica si parte practica”.

Uroginecologia este o specialitate care se ocupa cu suferinte la limita dintre competenta ginecologului si a urologului. Aceste suferinte se datoreaza alterarilor planseului pelvin, alterari care duc la incontinenta de urina (pierdere de urina involuntara), prolaps de organe pelvine (caderea uterului si a vezicii), dureri pelvine si suferinte precum imperiozitatea mictionala (urinare presanta) si urinari nocturne (trezirea din somn pentru a urina).

In cadrul conferintei de Uroginecologie de la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea se vor efectua interventii demonstrative si se vor sustine cursuri specifice pentru evidentierea tulburarilor planseului pelvin, care vor fi transmise LIVE din sala de curs pentru a fi vizionate de participanti. Lucrarile se vor desfasura si sub forma unor mese rotunde la Hotel Termal din Baile Felix.

Prof. univ. dr. Bumbu Gheorghe: “Suntem convinsi ca aceasta conferinta ofera posibilitatea discutiilor interactive, schimburilor de pareri si experiente de care vor beneficia pacientele noastre”. 

 

TEME CONGRES:
Incontinenta urinara | Prolapsul urogenital | Vezica hiperactiva | Urodinamica | Fistulele urinare   | Tehnici minim invazive în chirurgia urologica si ginecologica | Varia

STRUCTURA CONGRES:
Online si prezenta fizica – Live Urology and Urogynecology Surgery | Conferinte | Prezentari / Simpozioane de firma | Expoztie medicala.